PROGRAM PUTOVANJA

1.I 2.DAN ODREDIŠTE - EDIRNE – ISTANBUL
Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u popodnevnim satima - cca 14:00h. Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku uz usputna stajanja prema potrebi grupe. U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak putovanja prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u popodnevnim satima. Smještaj u hotel -cca 14:00h. Slobodno vrijeme. U večernjim satima u pratnji vodiča slijedi kratki loko tour (Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aya Sofija i Topkapi (bez ulaznica). Slobodno vrijeme. Noćenje.
3.DAN KRSTARENJE BOSFOROM – TOPKAPI DVORAC
Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom u trajanju cca 2h privatnom brodicom, gdje ćete uživati u najljepšem pogledu na jedini grad koji se nalazi na dva kontinenta. Prilika da vidite znamenitosti poput: džamije Sulejmanija, Galata tornja, Dolmabahče dvorca, mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu, i još mnogo toga. U nastavku dana mogućnost za fakultativni izlet u dvorac Topkapi gdje su bili smješteni Sultani Osmanskog carstva, državna administracija i Harem. To je idealnu priliku da obiđete kompleks gdje su sultani držali preko 300 konkubina. U palati se sada čuvaju dragocjenosti, eksponati kao što su pozlaćeno prijestolje, ogrtač poslanika Muhammeda a.s., kao i mnogi drugi predmeti doneseni iz država i pokrajina pod Osmanskom imperijom. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4.DAN MINIATURK – PANORAMA – ČAMLIDŽA
Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultana Mehmeda Fatiha). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i kumpir. Nakon čega slijedi posjeta muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Slobodno vrijeme. Noćenje.
5.DAN BURSA ILI PRINČEVSKA OSTRVA
Doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska u prvu prijestolnicu Osmanskog carstva - Bursu. Po dolasku u Bursu, posjeta turbetu Sultana Osmana - osnivača osmanskog carstva. Zatim posjeta vidikovcu Tophane, odakle se pruža prelijepa panorama na grad. Nakon toga posjeta džamiji Ulu - jednoj od najljepših džamija u Turskoj. Slobodno vrijeme za shopping i šetnju čaršijom. U predvečernjim satima polazak prema Istanbulu. Slobodno vrijeme. Noćenje. Ili mogućnost za fakultativnu posjetu Prinčevskim ostrvima – gdje ćemo se vratiti u prošlost i krenuti putevima stare slave. Vožnja brodicom na redovnoj liniji u trajanju cca 1h 15min. Po dolasku mogućnost za vožnju fijakerima ili biciklima, jedinstvena prilika da uživajte u turskoj kuhinji i ljepoti koju Vam pružaju Prinčevska ostrva. Povratak u podnevnim satima cca 14:30h. U povratku mogućnost za fakultativnu posjetu trgu Taksim, koje je najpoznatije šetalište u gradu, gdje se nalaze mnoge radnje poznatih svjetskih brendova. Posjeta novootvorenom muzeju voštanih figura Madame Tussauds – gdje ćete vidjeti poznate ličnosti poput: Ataturka, Sultana Mehmeda Fatiha, Madone, Michaela Jacksona, Einsteina, Steva Jobsa, Nadala, Arde Turana, Bolta i dr. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti i shopping. Povratak u hotel metroom. Noćenje.
6.I 7.DAN ISTANBUL - EDIRNE – ODREDIŠTE
Doručak. Check out iz hotela. Polazak prema Edirnama, u kojem je rođen osvajač Istanbula Sultan Mehmed Fatih. Po dolasku obilazak džamije Selimija, te slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Polazak prema BIH u poslijepodnevnim satima - cca 16:00h. Vožnja kroz Bugarsku i Srbiju uz usputna stajanja prema potrebi grupe. Dolazak na odredište u prijepodnevnim satima. Kraj programa.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 315 KM
(za rezervacije i uplate avansa do 14.02.2018.g.)

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 365 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*Prijevoz modernim autobusom
*Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe)
*Vodičku službu i cjelokupnu organizaciju putovanja.

U cijenu aranžmana nije uključeno:
*Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
*Fakultativne izlete i ulaznice;
*Indiviudalne troškove;
*Doplatu za jednokrevetnu sobu – 120 KM
*Proviziju za kartično plaćanje

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.