PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (petak, 10.04.2020.) SARAJEVO – ISTANBUL LOKO
Sastanak na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u 07:00h (TK 1022). Slijedi čekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul koje je planirano u 09:05h. Planirano slijetanje u Istanbul u 12.00h po lokalnom vremenu. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, slijedi grupni autobuski transfer prema hotelu. Check in u hotel (cca 15:00h). Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. U večernjim satima mogućnost zajedničkog odlaska sa pratiocem do glavnog trga Sultanahmet (Plava džamija, Aya Sofija, Hipodrom...) i kratki loko tour radi orijentacionog upoznavanja sa gradom. Na Trgu Sultanahmet u Istanbulu svake godine se postavlja najveći “živi ćilim” na svijetu koji je “satkan” od 570.000 tulipana i koji se prostire na površini od 1.460 kvadratnih metara. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
2.DAN (subota, 11.04.2020.) PLOVIDBA BOSFOROM – EGIPATSKI BAZAR – GALATA MOST – TOPKAPI PALATA I GULHANE PARK – TURSKO VEČE/PLES DERVIŠA
Doručak. Fakultativni izlet (trajanje cca 7-8h): krstarenje - prijevoz autobusom do luke gdje ćemo se ukrcati na brod, te uživati u krstarenju Bosforom. Sa broda ćemo imati priliku vidjeti čuvenu Dolmabahce palatu, Bosforski most, azijski dio Istanbula i još mnogo toga... Jedinstvena prilika da doživite čari Istanbula iz druge perspektive. Poslije nastavljamo do čuvenog Galata mosta odakle se pruža pogled na Galata kulu i kompletan Bosfor, gdje vrijeme provodimo i na našoj sljedećoj tački Misir čaršiji (Egipatska pijaca začina). Zaista je vrijedno da dođete i uživate u svim bojama i mirisima koji će vas sačekati već na samom ulazu. Slobodno vrijeme. Polazak prema Gulhane parku i Topkapi palati, koja je bila sjedište Sultana skoro 400 godina. Vidjet ćete divan, arhiv, kolekciju oružja, kuhinju, otisak stopala Poslanika Muhammeda a.s., njegov mač... Palata mnogih sultana, uključujući i Sulejmana Veličanstvenog, remek je djelo koje zaista treba vidjeti... Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.
U večernjim satima fakultativno: Tursko veče ili Ples Derviša. Uživajte uz show, muziku uživo, turski folklor i naravno neizostavne trbušne plesačice, uz uključenu večeru na turskoj večeri ili ipak pogledajte uvijek atraktivni i mistični ples derviša na Bosforu. Provod zagarantovan. Povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN (nedjelja, 12.04.2020.) VIDIKOVAC ČAMLIDŽA – MINIATURK – PANORAMA 1453 – EYUP –TAXIM
Doručak. Fakultativni izlet (trajanje cca 7-8h): koji ćemo započeti posjetom vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultan Mehmed Fatiha II). Osim pogleda sa azijske strane možete uživati u bezbroj tulipana zasađenih do samog vrha... Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. U nastavku dana mogućnost za posjetu muzeju PANORAMA 1453 koji je posvećen bitci za Istanbul. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.
U večernjim satima sa pratiocem mogućnost odlaska javnim prijevozom na Taksim trg, centar zbivanja i noćnog života u Istanbulu. Slobodno vrijeme za šetnju najdužom i najpoznatijom shopping ulicom u Istanbulu, Istiklal ulicom, gdje ćete naći mnoge poznate svjetske brendove i kupovati po sniženim cijenama. Na kraju ove ulice nalazi se čuvena Galata kula koja pruža nezaboravan pogled na Zlatni rog. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN (ponedjeljak, 13.04.2020.) SULEJMANIJA – KAPALI ČARŠIJA
Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela (do 11h) i spuštanje prtljaga u luggage room (sobu za prtljag). Po želji zajednički odlazak sa pratiocem grupe do džamije Sulejmanije, vrhunskog djela osmanskog arhitekte Mimara Sinana. Džamija koja odiše mirom i grandioznošću izgrađena na jednom od brežuljaka Istanbula, odakle se pruža predivan pogled na Zlatni rog. Nakon posjete odlazak do Kapali čaršije, najvećeg bazara na otvorenom. Slobodno vrijeme za kupovinu ili individualni odlazak na trg Sultanahmet da uživate u cvjetnom ćilimu. Transfer ispred hotela cca 15h. Planirano polijetanje Turkish Airlinesa (TK 1025) u 19:10 h po lokalnom vremenu. Slijetanje na Međunarodni aerodrom Sarajevo u 20:05h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.

  

  

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 399 KM
(za prvih 10 rezervacija)

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 499 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Turkish Airlines)
*Smještaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru (ogledni hotel: Ephesus 3*ili sl.-lokacija Laleli-Aksaray)
*Autobuski transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu
*Loko tour Sultanahmet
*Posjeta Sulejmaniji i Taximu
*Troškovi organizacije i pratioca putovanja

U cijenu programa nije uključeno:
*Aerodromske takse u iznosu 225 KM (uplata u agenciji)
*Obavezno putničko zdravstveno osiguranje 8 KM po osobi do 60 god ukupno za sve dane boravka (individualno ili posredstvom agencije)
*Doplata za 1/1 sobu 180 KM
*Fakultativni izleti
*Provizija na kartično plaćanje

FAKULTATIVNI IZLETI

PLOVIDBA BOSFOROM – EGIPATSKI BAZAR – GALATA MOST – TOPKAPI PALATA

Trajanje izleta: 09:00 – 16:30h
Prijevoz: privatni brod + autobus + ulaznica u Topkapi palatu
Cijena: 35 EUR po osobi

Doručak. Fakultativni izlet: krstarenje - prijevoz autobusom do luke gdje ćemo se ukrcati na brod, te uživati u krstarenju Bosforom. Sa broda ćemo imati priliku vidjeti čuvenu Dolmabahce palatu, Bosforski most, azijski dio Istanbula i još mnogo toga... Jedinstvena prilika da doživite čari Istanbula iz druge perspektive. Poslije nastavljamo do čuvenog Galata mosta odakle se pruža pogled na Galata kulu i kompletan Bosfor, gdje vrijeme provodimo i  na našoj sljedećoj tački Misir čaršiji (Egipatska pijaca začina). Zaista je vrijedno da dođete i uživate u svim bojama i mirisima koji će vas sačekati već na samom ulazu. Slobodno vrijeme. Polazak prema Topkapi palati, koja je bila sjedište Sultana skoro 400 godina. Vidjet ćete divan, arhiv, kolekciju oružja, kuhinju, otisak stopala Poslanika Muhammeda a.s., njegov mač... Palata mnogih sultana, uključujući i Sulejmana Veličanstvenog, remek je djelo koje zaista treba vidjeti... Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VIDIKOVAC ČAMLIDŽA – MINIATURK – PANORAMA 1453 – EYUP
Trajanje izleta: 09:00 h – 17:00 h
Prijevoz: autobuski + pješački + ulaznica u Miniyaturk i muzej Panorama 1453
Cijena: 30 EUR po osobi

Fakultativni izlet: koji ćemo započeti posjetom vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultan Mehmed Fatiha II). Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. U nastavku dana mogućnost za posjetu muzeju PANORAMA 1453 koji je posvećen bitci za Istanbul. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 TURSKO VEČE
Trajanje izleta: 20:30h – 23:30h
Show + večera + 2 pića (alkoholna ili bezalkoholna)
Cijena: 30 EUR po osobi

U večernjim satima fakultativno proslava Dana žena, SRETAN 8. MART: Tursko veče ili Ples Derviša. Uživajte uz show, muziku uživo, turski folklor i naravno neizostavne trbušne plesačice, uz uključenu večeru na turskoj večeri. Provod zagarantovan.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PLES DERVIŠA
Traanje izleta: 21:00h – 22:30h
transfer + show + piće (čaj ili sokovi)
Cijena: 25 EUR po osobi

U večernjim satima mogućnost odlaska na ples derviša, večer koja je ispunjena misticizom, nikog ne ostavlja ravnodušnim.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

PAKET CIJENA IZLETA (bez turske večeri i plesa derviša) 60 EUR po osobi

CIJENE SU INFORMATIVNOG KARAKTERA - ZAVISE OD BROJA PRIJAVA

 

GRATIS IZLETI:

- LOKO TOUR SULTANAHMET
U večernjim satima  prvog dana po dolasku, mogućnost zajedničkog odlaska sa pratiocem do glavnog trga Sultanahmet (Plava džamija, Aya Sofija, Hipodrom...) i kratki loko tour radi orijentacionog upoznavanja sa gradom
- SULEJMANIJA DŽAMIJA  I KAPALI ČARŠIJA
Posljednji dan boravka  po želji zajednički odlazak sa pratiocem grupe do džamije Sulejmanije, vrhunskog djela osmanskog arhitekte Mimara Sinana. Džamija koja odiše mirom i grandioznošću izgrađena na jednom od brežuljaka Istanbula, odakle se pruža predivan pogled na Zlatni rog. Preporuke. Nakon posjete odlazak do Kapali čaršije, najvećeg bazara na otvorenom.
- TAXIM TRG
U ponedjeljak u večernjim satima  sa pratiocem  mogućnost odlaska javnim prijevozom na Taksim trg, centar zbivanja i noćnog života u Istanbulu. Slobodno vrijeme za šetnju najdužom i najpoznatijom shopping ulicom u Istanbulu, Istiklal ulicom, gdje ćete naći mnoge poznate svjetske brendove i kupovati po sniženim cijenama. Na kraju ove ulice nalazi se čuvena Galata kula koja pruža nezaboravan pogled na Zlatni rog.

NAPOMENA: Karte javnog prijevoza plaćaju putnici (cca 1 eur po vožnji)

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.