PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (30.04.2019., Utorak) SARAJEVO – SPLIT – RIM
Transfer autobusom na relaciji Sarajevo – Dubrovnik sa polaskom ispred Zemaljskog muzeja u 04.00h. Okupljanje na aerodromu u Splitu 2 sata prije leta za Rim. Prijava na let. Polijetanje za Rim u 17:00h. Slijetanje u Rim u 18:15h, transfer do hotela. Zajednički odlazak u grad i prvi dio fakultativnog razgledanja Rima u pratnji vodiča: Colloseum, Forum Romanum, via Fori Imperiali, brdo Kapitol, piazza Venezia. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
2. DAN (01.05.2019., Srijeda) RIM – VATIKAN
Doručak. U jutarnjim satima polazak na fakultativni obilazak Vatikanskih muzeja. Vatikan je najmanja nezavisna država na svijetu, enklava okružena gradom Rimom. Sjedište je pape, poglavara Rimokatoličke crkve. U okviru posjete obilaze se najznačajniji dio zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16. vijeka, obilazak najveće crkve na svijetu: crkve Svetog Petra.Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti i shopping. Noćenje
3.DAN (02.05.2019.,Ččetvrtak) RIM
Doručak. Drugi dio razgledanja Rima fakultativno u pratnji vodiča: dvorac Anđela, most Anđela, piazza Navona, Pantheon, Fontana di Trevi, piazza Spagna, španske stepenice... Slobodno poslijepodne za uživanje u centru Rima. Noćenje.
4.DAN (03.05.2019., Petak) RIM – TIVOLI
Doručak. U jutarnjim satim polazak na fakultativni obilazak Tivolija, malog mjesta pored Rima, i obilazak Hadrijanove vile. Povratak u hotel. U poslijepodnevnim satima mogućnost fakultativnog izleta putevima imeratora i gladijatora sa ulaskom i obilaskom Colloseuma i Rimskih foruma. Slobodno vrijeme. Noćenje .
5. DAN (04.05.2019., Subota) RIM – SPLIT – SARAJEVO
Doručak. Polazak iz hotela u 12:00 prema aerodromu. Prijava na let, te polijetanje prema Splitu u 15:00 sati. Slijetanje u Splitu u 16:20h. Transfer autobusom do Sarajeva.

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA 799 KM

DODATNE INFORMACIJE

Cijena uključuje:
-Transfer autbusom na relaciji Sarajevo – Split – Sarajevo
-Avio prijevoz na relaciji Split – Rim – Split
-Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Rimu
-Smještaj u hotelu 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2, 1/3 sobama(HOTEL Holiday Inn Aurelia 4* ili sl.)
-Kompletna organizacija putovanja u pratnji vodiča tokom cijelog putovanja

Cijena ne uključuje:
-Aerodromske takse 195,00 KM
-Putničko zdravstveno osiguranje 10,00KM
-Boravišna taksa: 4 - 6€ po osobi po danu i plaća se na recepciji hotela,
-Fakultativni izleti
-Doplata za 1/1 sobu 230,00 KM

FAKULTATIVNI IZLETI:
-Razgled Rima u pratnji vodiča
-Vatikanski muzeji
-Tivoli
-Koloseum i rimski forumi

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.