PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN  SARAJEVO – ZENICA – DOBOJ
Okupljanje grupe ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u dogovoreno vrijeme i polazak prema Italiji. Vožnja kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju uz pauze prema potrebi grupe.
2. DAN  MILANO LOKO
Dolazak na naše prvo odredište, Milano. Po dolasku u Milano slijedi obilazak grada: grandiozni zamak Sforca, rezidencija milanskih vojvoda, Via Dante, Pjaca del Dumo gde je raskošna Milanska katedrala - najveća u Italiji poslije crkve sv. Petra u Rimu, čuvena Skala - najuglednija operska kuća u svijetu (1778.), otmjena Galerija Viktora Emanuela sa prvoklasnim restoranima i kafeterijama, trgovačke ulice sa prodavnicma artikala najpoznatijih italijanskih modnih brendova. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3. DAN  TORINO – Vicolungo The Style Outlets – MILANO
Doručak. Slijedi fakultativni izlet u Torino i Vicolungo The Style Outlets.  Po dolasku u Torino, možete se diviti povijesnom centru grada koji je ujedno i centar umjetnosti, palači Madama, kraljevskom dvorcu te Mole Antonelliani, kamenoj građevini koja je sa svojih 167 metara visine sve donedavno bila jedna od najviših u Evropi. Tu je i park Valentino, koji bi trebalo posjetiti zbog njegovih botaničkih vrtova, travnjaka, aleja, fontana i jedne srednjovjekovne utvrde — slikovite i vjerne rekonstrukcije pijemontskog sela iz 15. stoljeća. Okupljanje u dogovoreno vrijeme i nastavak vožnje prema Vicolungu. Vicolungo je jedan od najboljih i outlet shoping centar u Italiji. Slobodno vrijeme za kupovinu. Nastavak vožnje prema Milanu. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN  MILANO – LUGANO - COMO –MILANO
Doručak. Slijedi fakultativni odlazak na izlet u Švicarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili uz jezero Lugano. Nastavak putovanja do elegantnog Koma. U srednjem vijeku bio je čuven po svojim vještim graditeljima i vajarima-dekoraterima zvanim “komačini”, koji su ustanovili i pronijeli po Evropi prepoznatljivi lombardijski stil gradnje palata i crkava. Od kraja 19. vijeka Komo je renomirano ljetovalište sa luksuznim hotelima, vilama i rezidencijama od kojih su mnoge u posjedu poznatih umjetnika i javnih ličnosti iz cijelog svijeta. Po dolasku, šetnja obalskom promenadom i centrom grada. Slobodno vrijeme. Povratak u Milano po ostatak grupe. Noćna vožnja prema BiH.
5. DAN BIH
Dolazak na odredište u jutarnjim satima.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA 269 KM
(za prvih 10 rezervacija)

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 309 KM

DODATNE INFORMACIJE

Cijena programa uključuje:
*Prijevoz autobusom visoke turističke klase
*2 nd u 1/2 i 1/3 u hotelu sa 3 ili 4* u Milanu (okolica)
*Kompletnu organizaciju putovanja uz pratioca putovanja
*GRATIS OBILAZAK MILANA

Cijena programa ne uključuje:
*Fakultativni izleti: Torino i Vicolungo The Style Outlet 25 € za minimalno 15 prijava, Lugano i Como 35 € 
*lokalna turistička taksa
*Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – na upit
*Individualni troškovi
*Putničko zdravstveno osiguranje 10 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 20 KM
*doplata za posebno birano sjedište 40 KM (drugi red, sjedišta iza drugih vrata...)
 

Napomena:
*Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije).
*Putni pravac, pauze, mjesto i dužine njihovog trajanja određuje vodič. Vodič ima pravo da, zbog nepredviđenih okolnosti, promjeni red vožnje, itinerer puta, ili redosljed obilazaka lokaliteta.
*Navedene cijene fakultativnih izleta su okvirnog karaktera, detaljne i finalne cijene će prezentovati vodič na putovanju.
* Otkaz putovanja od strane putnika tretirati će se u skladu sa Opštim uslovima putovanja ARD d.o.o.

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.