PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN – 30.12.2018. (NEDJELJA) – SARAJEVO – DUBROVNIK - RIM
Transfer autobusom na relaciji Sarajevo – Dubrovnik sa polaskom ispred Zemaljskog muzeja u 04.00h. Okupljanje na aerodromu Ćilipi 2 sata prije leta za Rim. Prijava na let. Polijetanje za Rim u 11:45h. Slijetanje u Rim u 13:00, transfer do hotela. Zajednički odlazak u grad i prvi dio fakultativnog razgledanja Rima u pratnji vodiča: Colloseum, Forum Romanum, via Fori Imperiali, brdo Kapitol, piazza Venezia. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
2. DAN – 31.12.2018. (PONEDJELJAK) – RIM – VATIKAN
Doručak. Nakon doručka ne propustite mogućnost fakultativne posjete Vatikanskim muzejima sa neprocjenjivo vrijednom zbirkom antičkih skulptura, Pinakotekom, papskim odajama i neponovljivim Rafaelovim sobama. Pred sam kraj obilaska tiho i sa divljenjem zakoračite u Sikstinsku kapelu nakon koje vaše shvatanje umjetnosti više nikada neće biti isto. Slijedi doživljaj unutrašnjosti najveće hrišćanske crkve na svijetu Bazilike Svetog Petra kao i istoimenog prostranog trga sa kolonadom stubova i kreacijama baroknog umjetnika Berninija. Prošetajte do najpoznatije papske tvrđave, Kastel San Anđela gdje vijugavi Tibar i brojni mostovi kreiraju jedinstven doživljaj grada. Za kraj ne propustite najočuvaniji rimski hram Panteon kao i boemska atmosfera Trga Navona sa fontanom Četiri Rijeke. Popodnevni dio predviđen je za individualne aktivnosti, a veče za pripremu i veličanstven doček Nove godine na rimskim trgovima i ulicama gdje se kreira nevjerovatna atmosfera do kasno u noć. Noćenje.
3.DAN – 01.01.2019. (UTORAK) – RIM – TIVOLI
Doručak. U jutarnjim satim polazak na fakultativni obilazak Tivolija, malog mjesta pored Rima, i obilazak Hadrijanove vile. Povratak u hotel. U poslijepodnevnim satima mogućnost fakultativnog izleta putevima imeratora i gladijatora sa ulaskom i obilaskom Colloseuma i Rimskih foruma. Slobodno vrijeme. Noćenje .
4.DAN – 02.01.2019. (SRIJEDA) – RIM
Doručak. Drugi dio razgledanja Rima fakultativno u pratnji vodiča: dvorac Anđela, most Anđela, piazza Navona, Pantheon, Fontana di Trevi, piazza Spagna, španske stepenice... Slobodno poslijepodne za uživanje u centru Rima. Noćenje.
5. DAN – 03.01.2019. (CETVRTAK) – RIM – DUBROVNIK – SARAJEVO
Doručak. Polazak iz hotela u 11:30 prema aerodromu. Prijava na let, te polijetanje prema Dubrovniku u 15:15 sati. Slijetanje u Dubrovnik u 16:30. Transfer autobusom do Sarajeva.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 699 KM
(za rezervacije do 11.11.2018.)


REDOVNA CIJENA ARNŽMANA 799 KM

DODATNE INFORMACIJE

Cijena aranžmana uključuje:
*Transfer autobusom na relaciji Sarajevo – Dubrovnik – Sarajevo
*Avio prijevoz na relaciji Dubrovnik – Rim – Dubrovnik
*Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Rimu
*Smještaj u hotelu 4* (opcija hotel Holiday In Aurelia 4*) na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2, 1/3 sobama *Kompletna organizacija putovanja u pratnji vodica tokom cijelog putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:
*Aerodromske takse 195 KM
*Putničko zdravstveno osiguranje 10,00KM (osobe do 60 god)
*Boravišna taksa: 4* - 6€ po osobi po danu i plaća se na recepciji hotela, 1€ po osobi za camping
*Fakultativni izleti
*Doplata za doručak u mobilnim kućicama na upit
*Doplata za 1/1 sobu 230,00KM
*provizija na kartično plaćanje

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.