PROGRAM PUTOVANJA

Jutranji let u polasku a večernji u povratku ! Turkish airlines!
Termin putovanja 07.10 - 10.10.2020

1.DAN (srijeda, 07.10.2020.) SARAJEVO – ISTANBUL - LOKO TOUR
Sastanak na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u 07:20h (Turkish Airlines). Slijedi čekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul koje je planirano u 09:05h. Planirano slijetanje u Istanbul u 12:00h po lokalnom vremenu. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, slijedi grupni autobuski transfer prema hotelu. Check in u hotel (cca 14:00h). Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Preporučujemo odlazak u Kapali čaršiju. U večernjim satima mogućnost zajedničkog odlaska sa pratiocem do glavnog trga Sultanahmet (Kapali čaršija, Plava džamija, Aya Sofija, Hipodrom, ....) i kratki loko tour radi orijentacionog upoznavanja sa gradom. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
2.DAN (četvrtak, 08.10.2020.) MINIYATURK – EYUP – PIERE LOTTI VIDIKOVAC – GALATA MOST – EGIPATSKI BAZAR –KAPALI ČARŠIJA– TURSKO VEČE
Doručak. Nakon doručka posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Nakon slobodnog vremena polazak prema kvartu Eyup gdje se nalazi nedavno obnovljena pravoslavna crkva svetog Stefana, čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Nakon obilaska odlazimo do čuvene kafane Pierre Lotti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. Slobodno vrijeme. Poslije nastavljamo do čuvenog Galata mosta odakle se pruža pogled na Galata kulu i kompletan Bosfor, odakle odlazimo do posljednje tačke, Misir čaršije (Egipatska pijaca začina). Zaista je vrijdno da dođete i uživate u svim bojama i mirisima koji će vas sačekati već na samom ulazu. Slobodno vrijeme za shopping u Kapali čaršiji. Povratak u hotel. U večernjim satima fakultativno: tursko veče. Uživajte uz show, muziku uživo, turski folklor i naravno neizostavne trbušne plesačice, uz uključenu večeru. Provod zagarantovan. Po dogovoru povratak u hotel i noćenje. Noćenje.
3.DAN (petak, 09.10.2020.) BURSA
Doručak. Nakon doručka mogućnost za fakultativni odlazak u Bursu. Prelazak mosta koji spaja dva kontinenta i ulazak u Aziju. Vožnja azijskim dijelom Istanbula do novosagrađenog mosta preko Mramornog mora te autoputem do nekadašnje prijestonice Osmanskog carstva, grada Bursa. Slijedi razgled grada; Ulu džamija, koja je simbol grada, posjeta turbetu Osman gazi i njegovog sina Orhana, kao i neizostavno slobodno vrijeme za shopping i slobodne aktivnosti. Povratak prema Istanbulu u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme.
U večernjim satima fakultativno: tursko veče. Uživajte uz show, muziku uživo, turski folklor i naravno neizostavne trbušne plesačice, uz uključenu večeru. Provod zagarantovan. Po dogovoru povratak u hotel i noćenje.
4.DAN (subota, 10.10.2020.) KRSTARENJE BOSFOROM –ORTAKOY – TAKSIM –
Doručak. Check out iz hotela i ostavljanje stvari u luggage room. Slobodno vrijeme do polaska ili fakultativni izlet: krstarenje - prijevoz autobusom do luke gdje ćemo se ukrcati na brod, te uživati u krstarenju Bosforom u trajanju oko 2h. Imati ćemo priliku vidjeti čuvenu Dolmabahće palatu, Bosforski most, azijski dio Istanbula, djevojačku kulu..Jedinstvena prilika da doživite čari Istanbula iz druge perspektive.. Po završetku putovanje nastavljamo do Ortakoya, gdje ćete vidjeti brojne stare renovirane drvene kuće sa mnoštvom ribljih restorana i kioska za "jela s' nogu". Predivan pogled se pruža na azijski dio. Nakon obilaska, odlazimo na Taksim trg, centar zbivanja i noćnog života u Istanbulu. Šetnja najdužom i najpoznatijom shopping ulicom u Istanbulu, Istiklal ulicom gdje ćete naći mnoge poznate svjetske brendove i kupovati po sniženim cijenama. Na kraju ove ulice nalazi se čuvena Galata kula koja pruža nezaboravan pogled na Zlatni rog. Slobodno vrijeme. Zajednički povratak u hotel. Sastanak grupe u poslijepodnevnim satima, cca 15:30 h i autobuski transfer prema aerodromu. Po dolasku na aerodrom check in i pasoške kontrole, te ukrcavanje na let. Planirano polijetanje za Sarajevo u 19:10h. Slijetanje u 20:15h po lokalnom vremenu.

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA ZA UPLATE I REZERVACIJE DO 14.09.2020
TOTAL CIJENA SA SVIM UKLJUČENIM TROŠKOVIMA 
U CIJENU UKLJUČENE AERODROMSKE TAKSE !!!
HOTEL
Cijena po osobi
Hotel 3* (Fatih,Aksaray, Laleli…)
439 KM
Hotel 4* (Fatih,Aksaray, Laleli…)
489 KM

 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 
TOTAL CIJENA SA SVIM UKLJUČENIM TROŠKOVIMA 
U CIJENU UKLJUČENE AERODROMSKE TAKSE !!!

 
HOTEL
Cijena po osobi
Hotel 3* (Fatih,Aksaray, Laleli…)
539 KM
Hotel 4* (Fatih,Aksaray, Laleli…)
589 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Turkish Airlines)
*Aerodromske takse 
*Smještaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru 3*ili 4*.-lokacija Laleli-Aksaray,Fatih)
*Autobuski transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu
*Loko tour Sultanahmet
*Troškovi organizacije i pratioca putovanja.
*zajednička šetnja Sultanahmet (Kapali čaršija, Plava džamija, Aya Sofija, Hipodrom, ....)

U cijenu programa nije uključeno:
*Obavezno putničko zdravstveno osiguranje 10 KM po osobi do 60god ukupno za sve dane boravka
*Uvećanje na kartično plaćanje
Fakultativni izleti (neobavezni):
*MINIYATURK – EYUP – PIERE LOTTI VIDIKOVAC – GALATA MOST – EGIPATSKI BAZAR –KAPALI ČARŠIJA 25EUR
*BURSA  40 EUR
*KRSTARENJE BOSFOROM –ORTAKOY – TAKSIM  30 EUR

NAPOMENA:
*Rezervacija se vrši uplatom avansa 40 % ukupne cijene aranžmana.
*Nakon prvih 10 rezervacija cijena aranžmana se mijenja na redovnu.
*Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih izleta.
*Cijene fakultativnih izleta biće objavljene naknadno.
*Putničko zdravstveno osiguranje je obavezno, može biti uplaćeno putem agencije ili individualno.
*Pasoši moraju biti važeći minimalno 180 dana od datuma ulaska u Tursku.
*Podaci dostavljeni agenciji moraju odgovarati podacima navedenim na pasošima/putovnicama.
Otkaz putovanja od strane putnika tretirati će se u skladu sa Opštim usloima putovanja ARD.d.o.o.

IZLETI

MINIYATURK – EYUP – PIERE LOTTI VIDIKOVAC – GALATA MOST – EGIPATSKI BAZAR –KAPALI ČARŠIJA
Trajanje izleta: 09:00 – 16:30h
Prijevoz autobusom + ulaznica u Miniyatrk, karta za žičaru za Pierre Loti + lokalni vodič na bosanskom jeziku
Cijena: 25 EUR po osobi

Nakon doručka posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Nakon slobodnog vremena polazak prema kvartu Eyup gdje se nalazi nedavno obnovljena pravoslavna crkva svetog Stefana, čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Nakon obilaska odlazimo do čuvene kafane Pierre Lotti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. Slobodno vrijeme. Poslije nastavljamo do čuvenog Galata mosta odakle se pruža pogled na Galata kulu i kompletan Bosfor, odakle odlazimo do posljednje tačke, Misir čaršije (Egipatska pijaca začina). Zaista je vrijdno da dođete i uživate u svim bojama i mirisima koji će vas sačekati već na samom ulazu. Nastavljamo do kapali čaršije, najvećeg bazara na zatvorenom. Slobodno vrijeme za shopping u Kapali čaršiji. Individualni povratak u hotel.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BURSA
Trajanje izleta: 08:30 h – 19:30 h
Prijevoz autobusom + lokalni vodič na bosanskom jeziku
Cijena: 40 EUR po osobi

Bursa. Prelazak mosta koji spaja dva kontinenta i ulazak u Aziju. Vožnja azijskim dijelom Istanbula do novosagrađenog mosta preko Mramornog mora te autoputem do nekadašnje prijestonice Osmanskog carstva, grada Bursa. Slijedi razgled grada; Ulu džamija, koja je simbol grada, posjeta turbetu Osman gazi i njegovog sina Orhana, kao i neizostavno slobodno vrijeme za shopping i slobodne aktivnosti. Povratak prema Istanbulu u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KRSTARENJE BOSFOROM –ORTAKOY – TAKSIM
Trajanje izleta: 09:00 h – 16:00 h
Prijevoz autobusom + privatni brod za krstarenje + lokalni vodič na bosanskom jeziku
Cijena: 30 EUR po osobi


Doručak. Fakultativni izlet: krstarenje - prijevoz autobusom do luke gdje ćemo se ukrcati na brod, te uživati u krstarenju Bosforom. Sa broda ćemo imati priliku vidjeti čuvenu Dolmabahce palatu, Bosforski most, azijski dio Istanbula i još mnogo toga... Jedinstvena prilika da doživite čari Istanbula iz druge perspektive. Iskrcati ćemo se u boemskom jedinstvenom kvartu Ortakoy, gdje između ostalog možete uživati u poznatim jelima sa nogu, kumpir i slično. Nakon slobodnog vremena odlazimo na Taksim trg, centar zbivanja i noćnog života u Istanbulu. Slobodno vrijeme za šetnju najdužom i najpoznatijom shopping ulicom u Istanbulu, Istiklal ulicom, gdje ćete naći mnoge poznate svjetske brendove i kupovati po sniženim cijenama. Na kraju ove ulice nalazi se čuvena Galata kula koja pruža nezaboravan pogled na Zlatni rog.Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.

GRATIS IZLET:  LOKO TOUR SULTANAHMET
U večernjim satima prvog dana po dolasku, mogućnost zajedničkog odlaska sa pratiocem do glavnog trga Sultanahmet (Plava džamija, Aya Sofija, Hipodrom...) i kratki loko tour radi orijentacionog upoznavanja sa gradom.
 

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.