PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN SARAJEVO – ISTANBUL

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 90min. prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u predvečernjim satima - cca 17:40h. Let u trajanju 100 min., dolazak u Istanbul - cca 20:30h po lokalnom vremenu. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, transfer do hotela. Po dolasku u hotel smještaj grupe. Noćenje.

2.DAN ISTANBUL / CJELODNEVNI IZLET

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom VIDIKOVCU ČAMLIDŽA, sa kojeg se pruža fascinantna slika grada na dva kontinenta. Slobodno vrijeme za čaj I kahvu. U nastavku slijedi posjeta MUZEJU MINIATURK koji sadrži preko 100 minijaturnih građevina koje su Osmanlije gradile u Turskoj, I izvan Turske. Zatim slijedi posjeta kvartu EYUP, odnosno džamiji Ejubija. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Ili za posjetu Vidikovcu Pierre Loti. I dan završavamo posjetom MUZEJU PANORAMA 1453, u kojem ćete imati osjećaj kao da i Vi skupa sa Sultanom Mehmedom Fatihom osvajate Istanbul. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.DAN ISTANBUL / TOPKAPI DVORAC - KRSTARENJE BOSFOROM

Doručak. U pratnji vodiča kratki loko tour, gdje ćemo se upoznati sa dijelom Beyazita, i kvarta Sultanahmet. Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU – u kojem je živjelo 25 Sultana Osmanskog Carstva. Posjeta dijelu Selamlik, gdje se nalazi Divan, arhiv, kuhinja, soba blaga, soba gdje se nalazi otisak stopala Poslanika Muhammeda, I dr. vrijedne stvari iz tog perioda. Slobodno vrijeme. Mogućnost odlaska na Džumma namaz. Slobodno vrijeme. U popodnevnim satima mogućnost za fakultativno KRSTARENJE BOSFOROM. Odlazak na luku Eminonu, ukrcavanje na brodicu, odakle započinjemo dvosatno krstarenje privatnom brodicom. uz objašnjenja vodiča, i pogled na Galata toranj, Dolmabahče dvorac, mostove koji povezuju dva kontinenta ne sumnjamo u nezaboravno iskustvo. Povratak na luku. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.DAN ISTANBUL / PRINČEVSKA OSTRVA - TURSKO VEČE

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak na PRINČEVSKA OSTRVA. Odlazak brodicom na redovnoj liniji. Po dolasku slobodno vrijeme za vožnju kočijama ili biciklima. U zavisnosti od raspoloženja grupe mogućnost za kupanje. Povratak u Istanbul. Slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na TURSKO VEČE, gdje ćete uz obilatu tursku kuhinju, folklore, animacijski program, trbušne plesačice uživati u trosatnom večernjem krstarenju na Bosforu. Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN ISTANBUL / AYA SOFIJA - SARAJEVO

Doručak. Slobodno vrijeme. Mogućnost za fakultativni odlazak u AYA SOFIJU. Obilazak nekadašnje crkve, džamije a današnjeg muzeja, kandidata za sedmo svjetko čudo. Odjava iz hotela do 12:00h. Transfer prema aerodromu. Po dolasku na aerodrom chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu - cca 16:00h po lokalnom vremenu. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo u 16:55h. Kraj programa.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 335 KM
(za uplate avansa do 30.05.2018.g.)

REDOVNA  CIJENA ARANŽMANA  395 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; (PEGASUS)
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenje sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
  Ogledni hoteli: MARCELLO, ASPEN, ASPALACE, MISA…
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
 • Loko tour Sultanahmet u pratnji vodiča;
 • Organizacija putovanja, i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Aerodromske takse u iznosu – 175,00 KM
 • Putničko zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Fakultativni izleti i ulaznice;
  CJELODNEVNI IZLET (Čamlidža, Miniaturk, Panorama, Eyup) – ulaznice + prijevoz + vodič –  30,00 EUR;
  KRSTARENJE BOSFOROM – privatnom brodicom 2h –  15,00 EUR;
  TOPKAPI DVORAC – ulaznice + vodič –  20,00 EUR;
  PRINČEVSKA OSTRVA – prijevoz – 15,00 EUR;
  ORIJENTALNO VEČE – prijevoz + večera + show –  35,00 EUR;
  AYA SOFIJA – ulaznice + vodič – 20,00 EUR;
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – cca 160,00 KM za sve noći boravka;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Individualni troškovi;

 

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.