PROGRAM PUTOVANJA

Termini putovanja: 25.09.-27.09.2020.;  02.10.-04.10. ;  09.10.-11.10.2020.;  16.10.-18.10.2020.                                

1. DAN Sarajevo – Jajce – Plivska Jezera– Bihać
Sastanak putnika ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu i polazak autobusa u jutarnjim satima (cca 06:00h) prema Visokom, Travniku i Vakufu. U Jajcu napraviti ćemo pauzu za posjet čuvenom Plivskom vodopadu u središtu grada Jajca (ulaz ispod vodopada se doplaćuje), jednom od dvanaest najljepših na svijetu koji je nastao je prije 50.000 godina.
Na Ajfelovom ili Plivskom mostu u Jajcu, nedaleko od vodopada, na kovanoj ogradi preko koje se pruža pogled na posljednji počinak Plive zaključano je na stotine različitih katanaca s ispisanim imenima, datumima i porukama. Dovoljno je da nabavite katanac, na njemu ispišete poruku, zaključate ga na lanac na Ajfelovom ili Plivskom mostu i ključ bacite u Plivu i prema vjerovanju vaša ljubav će trajati zauvijek.Nakon toga slijedi slijedi vožnja prema Plivskim jezerima koji se nalaze nadomak Jajca. Na jezerima naleze se Veliko i Malo Plivsko jezero okruženo prelijepim prirodnim ambijentom pa popularno kažemo da je Jajce – grad kamena, svjetlosti i vode, kraljevski grad, grad-muzej pod otvorenim nebom…
Na sedrenoj pregradi između Velikog i Malog plivskog jezera. Prema podacima iz 1562. godine, u Jajcu su tada postojala 24 mlina, od kojih šest nije bilo u funkciji. No, već u 17. stoljeću taj broj je povećan na 26. Mlinčići su danas, iako dugo nisu bili u funkciji, dio jedinstvene panorame Plivskih jezera.
Polazak prema Bihaću. Smještaj u hotel. Noćenje.
2. DAN Bihać – Martin Brod – Štrbački buk
Doručak. Fakultativni polazak prema Martin brodu. U strasnom zagrljaju dvije rijeke, na ušću Unca u Unu, ljubomorno čuva svoje čari neponovljiva i vjekovima nedirnuta prirodna ljepota, naseobina Martin Brod. U ovom mjestu se nalazi najveći kompleks slapova u Nacionalnom parku „Una“, a nekad je ovdje postojao veliki broj mlinova i bučnica. Nakon posjete, nastavljamo prema Štrbačkom buku Pred samim ulaskom u svoj prvi veći kanjon, Una se obrušava niz predivni Štrbački buk visine 24 m,a koji se nalazi na 294 m n/v i uz martinbrodske slapove predstavlja najljepši vodopad na rijeci Uni kao i ovom dijelu Europe. Mogućnost odlaska u dogovoru s grupom na ručak u seosko domaćinstvo “Čardaklije” koje se nalazi u selu Vrtoče. Nakon slobodnog vremena slijedi vožnja prema hotelu. Noćenje.
3.DAN Bihać – Japodski otoci – Sarajevo
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Japodskim otocima. Blizu Bihaća, u naselju Račić, smjestila se turistička atrakcija Japodski otoci. Ovo čudo prirode predstavlja kulturno-arheološko područje, okruženo zelenilom Pet drvenih mostića povezuju pet riječnih ada, koje gledajući iz zraka daju jedinstvenu sliku – „srca prirode“. Sređen turistički centar Japodski otoci sastoji se od uređenog parkinga, restorana ispod kojeg čujete šuštanje rijeke, beach bar i velik prostor za kampiranje. U skladu s prirodnom ravnotežom, svi su objekti pretežno drveni, a planiraju i rekonstrukciju japodskog naselja, onakva kakvo je nekad postojalo na ovim prostorima. Slobodno vrijeme. Polazak prema Sarajevu. Dolazak planiran u kasnim večernjim satima

  

  

  

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 139 KM
(za prvih 10 rezervacija)

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 179 KM

DODATNE INFORMACIJE

Cijena aranžmana uključuje:
*Prijevoz autobusima visoke turističke klase prema programu putovanja
*2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Bihaću
*Posjeta Plivskim Jezerima i Japodskim otocima
*Troškove organizacije i rezervacije

Cijena aranžmana ne uključuje:
*Boravišna taksa
*Posjeta Štrbačkom buku i Martin brodu (prijevoz + ulaznica u Štrbački buk i Martin brod) 20 KM
*** Napomena: Ulaz u Japodske otoke je besplatan, ali uz obaveznu konzumaciju hrane ili pića.
                **ulaz ispod Plivskog vodopada se doplaćujena licu mjesta

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.