PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN – SARAJEVO – GORAŽDE - VIŠEGRAD – ZLATIBOR
Sastanak grupe ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu, i polazak u iz Sarajevo u jutarnjim satima cca 06:00h. Vožnja preko Goražda uz pauze prema potrebi grupe. Dolazak na Zlatibor u poslijepodnevnim satima. Smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme za uživanje u prelijepom krajoliku planine Zlatibor i uz Zlatiborsko jezero. Zlatiborsko jezero predstavlja najslikaniji motiv ove planine, nalazi se u samom turističkom centru, a nastalo je pregrađivanjem rječice Obudojevica 1947.godine. Također opcionalno, mogućnost kupanja u hotelskom bazenu. Noćenje.
2. DAN – ZLATIBOR – MOKRA GORA „NOSTALGIJA“ ŠARGANSKA OSMICA - VIŠEGRAD
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do Mokre Gore. Fakultativno: vožnja muzejskim vozom „Nostalgija“. Šarganska osmica je najatraktivnija turističko muzejska željeznica u Evropi i smatra se kao jedinstveno graditeljsko remek djelo u svijetu među prugama uzanog kolosjeka. Pruga, širine kolosjeka 760 mm, prolazi najljepšim planinskim predjelima Mokre Gore sa 5 mostova i 22 tunela. Na ukupnoj dužini pruge, na relaciji Mokra Gora - Šargan Vitasi, od 15,5 km prelazi se visinska razlika od 300m.  Sastanak grupe i nastavak putovanja prema BiH.
Napraviti ćemo zaustavljanje u Višegradu. Slobodno vrijeme individualne aktivnosti i posjetu Andrić gradu i Višegradskoj ćupriji. Prilika da napravite nezaboravne fotografije. Višegradska ćuprija na Drini je zadužbina velikog vezira Mehmed-paše Sokolovića. On je jedan od velikih osmanskih vojskovođa porijeklom iz Bosne. Most je izgradio čuveni arhitekta Osmanskog carstva Mimar Sinan. Preporučujemo posjetu Andrićgradu, koj je je turistički, kulturni, administrativni i edukativni kompleks smješten na poluostrvu između rijeka Drine i Rzava, na nekih 300 metara od višegradske ćuprije.  Tokom šetnje kroz glavnu ulicu-korzo posjetioci će moći da se vrate u prošlost : „ona praktično spaja dva perioda – fragmente renesanse sa otomanskim periodom i Vizantijom.“
Okupljanje grupe i povratak u Sarajevo. Dolazak predviđen u večernjim satima.

 

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 115 KM
(za prvih 10 rezervacija)

REDOVNA CIJENA RANŽMANA 135 KM

DODATNE INFORMACIJE

Cijena aranžmana uključuje:
*Prijevoz autobusom visoke turističke klase
*1 noćenje s doručkom hotel 4* na Zlatiboru 1/2 i 1/3 sobe
*Korištenje bazena
*Troškovi organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:
*Nostalgija – šarganska osmica – karta za voz 15 KM
*Putno zdravstveno osiguranje 4 KM
*Boravišna taksa 

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.