PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (21.11., četvrtak) SARAJEVO – ZENICA – DOBOJ...
Polazak iz Sarajeva u večernjim satima ispred Zemaljskog muzeja. Noćna vožnja kroz BIH i Hrvatsku uz usputna zadržavanja prema potrebi grupe.
2.DAN (22.11.,petak) BOLOGNA – MONTECATINI TERME
Dolazak u Bolognu GRATIS obilazak grada nauke i umjetnosti poznatog po najstarijem univerzitetu u Evropi, obilazak: Trg Mađore, trg i fontana Netuno, bazilika San Petronio, tornjevi Azineli... Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Montecatini termama. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za upoznavanje malog ali šarmantnog gradića. Noćenje.
3.DAN (23.11.,subota) FIRENZA
Doručak. Nakon doručka sastanak grupe i polazak za Firenzu - glavni grad Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti, grad koji mnogi smatraju jednim od najljepših gradova na svijetu i koji je višestruko utjecao na razvoj europske kulture, umjetnosti, filozofije, mode, itd. Razgled grada uz pratnju vodiča: Palazzo Medici, Duomo e Battistero, Santissima Annunziata, Biblioteca Nazionale, Santa Croce, Casa di Dante... Slobodno vrijeme u Firenzi za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN (24.11.,nedjelja) CINQUE TERRE
Doručak. Nakon doručka cjelodnevni fakultativni izlet do “Cinque Terre”, park prirode na uskom dijelu Ligurianske obale na kojem je smješteno pet gradića uokvirenih strmim stijenama. Danas se do nacionalnog parka stiže vozom. Vožnja autobusom duž veličanstvene stjenovite obale do La Specie, gdje je ukrcavanje na lokalni voz koji povezuje svih pet naselja. Riomaggiore je prvo naselje sa strane La Specie. Grad leži duž potoka Madjore na stjenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Odatle čuvenom stazom ljubavi, Via dell’ Amore, stiže se do mjesta Manarola, koje je izgrađeno dijelom uz more, a dijelom na brdu oko crkve San Lorenzo iz 14. stoljeća. Vernazza je izgrađena na uzvišenju oko Crkve Svete Margarite Antiohijske iz 13. stoljeća u stilu ligurijske gotike. Po mišljenju turista Vernazza je najljepši gradić nacionalnog parka. Monterosso al Mare je najstarije naselje podjeljeno na dva dijela srednjovjekovnom kulom Aurora. Novi dio grada, Fegina, je najposjećeniji turistima, ima veliki broj hotela i restorana. Feginom dominira poznata statua Neptuna, boga mora. U Monterossu se nalazi najveća plaža pa je ujedno i najposjećenije naselje. Slobodno vrijeme u svakom od naselja. U predvečernjim satima povratak u hotel. Noćenje.
5. DAN (25.11.,ponedjeljak) – PISA - BIH
Doručak. Check out iz hotela. Fakultativni polazak prema Pisi. Po dolasku obilazak u pratnji vodiča, šetnja do Campa dei Miracoli - „Polja čuda“, gdje se nalazi svjetski slavan Krivi toranj ali i katedrala, krstionica i groblje Camposanto na kojima su radili neki od najznačajnijih predrenesansnih i renesansnih majstora. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema BiH. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima poslije ponoći / jutarnji sati narednog dana.

CIJENA

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 289 KM

Za prvih 10 rezervacija!

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 329 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:

  • prijevoz autobusom visoke turističke klase
  • smještaj u hotelu Massimo d Azeglio 3* ili sličan u Montecatini Termama u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom
  • troškovi organizacije putovanja i pratioca putovanja
  • GRATIS OBILAZAK BOLONJE

U cijenu aranžmana nije uključeno:

  • putno zdravstveno osiguranje 10 KM po osobi (do 60 god)
  • fakultativni izleti: Firenza, Pisa, Cinque Terre (okvirno paket izleta 80 Eura)
  • doplata za 1/1 sobu 100 KM
  • ulaznice u muzeje i sl.
  • uvećanje na kartično plaćanje
  • lokalna turistička taksa

Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih izleta.

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.