PROGRAM PUTOVANJA

GARANTOVAN POLAZAK 
JOŠ 8 SLOBODNIH MJESTA 

1.DAN (petak, 22.11.) SARAJEVO – ZENICA – DOBOJ...
Polazak iz Sarajeva u večernjim satima ispred Zemaljskog muzeja. Noćna vožnja kroz BIH i Hrvatsku uz usputna zadržavanja prema potrebi grupe.
2.DAN (subota, 23.11.) BOLOGNA – MONTECATINI TERME
Dolazak u Pisu u podnevnim satima, nekada slavnu pomorsku republiku i grad poznat po remek-djelima srednjovjekovne arhitekture. GRATIS obilazak grada nauke i umjetnosti poznatog po najstarijem univerzitetu u Europi, obilazak: Trg Mađore, trg i fontana Netuno, bazilika San Petronio, tornjevi Azineli... Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Montecatini termama. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za upoznavanje malog ali šarmantnog grada. Noćenje.
3.DAN (nedjelja, 24.11.) SIENNA-FIRENZA
Doručak. Mogućnost cjelodnevnog fakultativnog odlaska u Sienu i Firenzu. Prvo je planirana posjeta Sieni – drugom najznačajnijem gradu Toskane po umjetničkoj i kulturnoj baštini. Po dolasku, obilazak pješice gradskog jezgra: Piazza del Kampo, trga u obliku školjke na kome su Fontane sreće i Palaco publiko sa zvonikom od 88m., Piazza del Duomo sa gotskom katedralom... Slobodno vrijeme. Nakon toga sastanak grupe i polazak za Firenzu - glavni grad Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti, grad koji mnogi smatraju jednim od najljepših gradova. Razgled grada uz pratnju vodiča: Palazzo Medici, Duomo e Battistero, Santissima Annunziata, Biblioteca Nazionale, Santa Croce, Casa di Dante... Slobodno vrijeme u Firenzi za shopping... Povratak u hotel. Noćenje.
4. / 5. DAN (ponedjeljak, 25.11.) PISA - BIH
Doručak. Check out iz hotela. Fakultativno izlet u Pisu. Po dolasku obilazak u pratnji vodiča, šetnja do Campa dei Miracoli - „Polja čuda“, gdje se nalazi svjetski slavan Krivi toranj ali i katedrala, krstionica i groblje Camposanto na kojima su radili neki od najznačajnijih predrenesansnih i renesansnih majstora. Nastavak putovanja prema BiH. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima poslije ponoći / jutarnji sati.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 249 KM
(Za prvih 10 rezervacija)

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 269 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:

  • prijevoz autobusom visoke turističke klase
  • smještaj u hotelu 3* (Montebello ili sličan) u Montecatini Termama u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom
  • troškovi organizacije putovanja i pratioca putovanja
  • GRATIS BOLONJA

U cijenu aranžmana nije uključeno:

  • putno zdravstveno osiguranje 10 KM po osobi (do 60 godina)
  • fakultativni izleti: Firenza + Siena 55 Eur; Pisa 15 Eur ; PAKET IZLETA: 65 Eur
  • ulaznice u muzeje i sl.
  • doplata za jednokrevetnu sobu 70 KM
  • uvećanje na kartično plaćanje
  • lokalna turistička taksa

 

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.