PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, Četvrtak (21.11.2019), Sarajevo – Zenica – Doboj – Zagreb
Okupljanje putnika ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu i polazak autobusa u 19:00h. Vožnja preko Zenice, Doboja (Banja Luke), do Bosanskog Broda/Gradiške. Noćna vožnja preko Hrvatske,Mađarske do Praga.
2. DAN, Petak (22.11.2019), Prag
Dolazak u Prag u prijepodnevnim satima. Smještaj u hotel i u dogovoru sa vodičem,polazak(javnim prijevozom) prema centru grada,slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel,noćenje.
3. DAN,Subota (23.11.2019), Prag– Dresden – Prag
Doručak. Nakon doručka odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u Dresden, grad na istoku Njemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Obilazak grada: Bruhelska terasa, Hofkirche(katolička katedrala), Semperoper, Zwinger, Furstenzug (zid Saskih vojvoda), Frauenkirche (Bogorodična crkva). Slobodno vrijeme u centru grada. Povratak prema Pragu i dolazak u večernjim satima. Noćenje.
4. DAN, Nedjelja (24.11.2019), Prag
Doručak. Poslije doručka mogućnost fakultativnog obilaska grada: Praški dvorac na Hradčanima (najveći dvorac u Češkoj, mjesto gdje su češki kraljevi, rimski imperatori i predsjednici imali svoje urede, danas sjedište predsjednika Republike Češke), katedrala sv. Vita, bazilika sv. Georgija, muzej Franca Kafke. Nastavak razgledanja Malostranske namjesti, prelazak preko najstarijeg mosta u gradu (Karlov most), zatim odlazak na Starogradski trg (najdinamičnije mjesto u gradu gdje se nalazi i spomenik Janu Husu, stara gradska vijećnica sa svjetski poznatim astronomskim satom). Slobodno vrijeme u centru grada. U večernjim satima mogućnost odlaska na krstarenje Vltavom. Odlična prilika da uživate u večernjoj panorami Zlatnog grada. Povratak u hotel. Noćenje.
5. DAN, Nedjelja (25.11.2019), Prag – Budimpešta
Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Budimpešti. Dolazak u Budimpeštu i obilazak najznačajnijih znamenitosti: Rakoci bulevar, Andraši bulevar, Oktagon trg, Opera, trg heroja – trg povjesne priče o nastanku Mađarske i Budimpešte. Nastavak vožnje prema Budimu i odlazak do Budimske tvđave gdje se sa ribarskog bastiona pruža nezaboravan pogled na Dunav, mostove preko Dunava, zgradu Parlamenta i baziliku svetog Stefana. Zadržavanje od cca 3h. U dogovoreno vrijeme polazak prema Bosni i Hercegovini i dolazak u kasnim večernjim satima.

    

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA 259 KM

DODATNE INFORMACIJE

Cijena aranžmana uključuje:
*Prijevoz autobusima visoke turističke klase
*Troškove organizacije putovanja
*Usluge pratioca/vodiča grupe
*3 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama u hotelu  3* u Pragu u centru grada

Cijena aranžmana ne uključuje:
*FakultativnI izleti (Obilazak Praga 15,00€, krstarenje Vltavom 25,00€, Dresden 30,00€, obilazak Budimpšte  10,00€, - Paket izleta 75,00€)
*Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje  10,00 KM do 60 godina starosti,

 

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.