PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN - SARAJEVO – ISTANBUL - KONYA
Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu 2,5h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Istanbulu u 16:05h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Istanbul po lokalnom vremenu cca 19:55h. Presjedanje na let prema Konyi u 23:20h. Dolazak u Konyu po lokalnom vremenu u 00:35h. Transfer do hotela. Smještaj grupe u hotel. Noćenje.
2.DAN - KONYA – SILLE – DOLINA LEPTIRA
Doručak. Nakon toga u pratnji vodiča slijedi fakultativni obilazak grada: brdo Aladin, džamija Šems-i Tabrizija, muzej i džamija Mevlane Dž. Rumija... Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Mogućnost za fakultativnu posjetu muzeju Dolina leptira, koji je napravljen na 3500m2, a u kojem se nalaze 15 vrsta leptira za koje je obezbijeđen prostor od 1600m2... Svakako muzej koji će Vas očarati. U nastavku dana posjeta naselju Sille, koje je staro preko 5000 godina, i u kojem su boravili Rimljani, Seldžuci i Osmanlije... Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN - KAPADOKYA
Doručak. Mogućnost za jednodnevnu fakultativnu posjetu Kapadokyi, koja je udaljena cca 3h vožnje. Polazak prema Kapadokyi u ranim jutarnjim satima cca 07:00h. Po dolasku u Kapadokyu slijedi tzv. Crvena tura, koju započinjemo obilaskom DEVRENT DOLINE, koja je poznata po predivnom pejzažu. Izlet nastavljamo posjetom PAŠABA DOLINI, koja je poznata po stijenama u obliku gljive. Nakon predivnih dolina, upućujemo se prema mjestu AVANOS – selo poznato po tradiciji ručne izrade posuđa od gline. Nakon toga, posjećujemo GOREME OPEN AIR MUZEJ – ogromni kompleks manastira poredanih jedan pored drugog, svaki sa svojom nevjerovatnom podzemnom crkvom. Nakon posjete muzeju - RUČAK. Odlazak na vidikovac GOREME PANORAMA. Za kraj ovog izleta posjetit ćemo i TVRĐAVU UCHISAR, koja je nastala još za vrijeme Rimljana. Povratak prema Konyi u večernjim satima. Noćenje.
4.DAN - KONYA – ISTANBUL / LOKO – KRSTARENJE BOSFOROM
Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu u ranim jutarnjim satima cca 05:30h. Chekiranje karata, te polijetanje prema ISTANBULU u cca 07:55h. Let u trajanju cca 70min. Po dolasku u Istanbul transfer do hotela. Smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme. U podnevnim satima mogućnost za fakultativni obilazak kvarta Sultanahmet, gdje ćemo usputno vidjeti i posjetiti: Kapali čaršiju, Čemberlitaš, Cisternu Šerefije, Hipodrom, Plavu džamiju i Aya Sofiju. Mogućnost za fakultativno krstarenje Bosforom, u trajanju cca 2h privatnom brodicom, gdje ćemo uživati u pogledu na: Sulejmaniju, Galata toranj, Dolmabahče dvorac, Djevojačku kulu i još mnogo toga. U povratku slobodno vrijeme. Noćenje.
5.DAN - ISTANBUL / CJELODNEVNI ASIA TOUR
Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju PANORAMA 1453, u kojem imate osjećaj da skupa sa Sultanom idete u Osvajanje Istanbula. Nakon toga slijedi prelazak na azijsku stranu, te posjeta jednoj od najvećij i najljepših džamija u Istanbulu - ČAMLIDŽA. Zatim prelazimo na VIDIKOVAC ČAMLIDŽA. Slobodno vrijeme za šetnju, slikanje te uživanje u pogledu na dva kontinenta. U nastavku dana posjeta naselju USKUDAR, gdje se nalazi jedan od simbola grada – Djevojačka kula. Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u pogledu na evropski dio grada. Dan završavamo posjetom naselju KADIKOY, jedno od najvećih i najpopularnijih naselja na azijskoj strani grada. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i shopping u ulicama: Sogutlu, Bahariye ili Moda. Povratak prema hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje.
6.DAN - ISTANBUL / CJELODNEVNI EURO TOUR
Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju MINIATURK, u kojem se nalazi preko 100 građevina koje su građene prije i za vrijeme Osmanlija. Slobodno vrijeme za šetnju i obilazak. U nastavku dana slijedi posjeta naselju EYUP, gdje se nalazi i Vidikovac Pierre loti, kao i džamija Ejubija. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i shopping. U nastavku dana slijedi posjeta popularnom naselju BALAT – koje je poznato po svojim starim šarenim kućicama, u kojem su nekad živjeli Jevreji koji su došli iz Španije. Slobodno vrijeme za slikanje i kahvu. Dan završavamo posjetom jednom od najljepših tržnih centara u gradu – FORUM ISTANBUL, u kojem možete samostalno posjetiti i jedan od najpoznatijih akvarijuma u Evropi. Povratak u hotel. Noćenje.
7.DAN - ISTANBUL / DOLMABAHČE – TAKSIM – MADAM TUSSAUDS
Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu DOLMABAHČE DVORCU, koji je bio sjedište posljednjim Sultanima Osmanskog Carstva. Odlazak tramvajem do dvorca. Po dolasku posjeta glavnom dvorištu, dijelu Selamlik i Haremu. Prilika da vidite luksuz i raskoš iz tog perioda. Mogućnost fakultativnog odlaska na TRG TAKSIM, koji glasi za najveće i najljepše šetalište u Istanbulu. Zajednički odlazak u muzej voštanih figura – MADAME TUSSUADS. Slobodno vrijeme za obilazak i fotografisanje. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
8.DAN - ISTANBUL – SARAJEVO
Doručak. Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu cca 12:00h. Po dolasku chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Sarajevu u 15:15. Let u trajanju cca 100 min. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.

 

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA 525 KM
Za uplate do 24.10.2020.g.

REDOVNA CIJENA PROGRAMA 575 KM

 

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu programa je uključeno:
-Avio karte na relaciji SARAJEVO – KONYA – ISTANBUL – SARAJEVO; PEGASUS
-Transferi aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu i Konyi
-Smještaj u Konyi u hotelu 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama; (Ogledni hotel: SELCUK HOTEL: https://www.booking.com/hotel/tr/selassuk-otel-aems-i-tebrizi.en-gb.html?aid=318615 )
-Smještaj u Istanbulu u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama (Ogledni hoteli: MERETTO I AKGUN HOTEL)
-Vodička služba i cjelokupna organizacija putovanja

U cijenu programa nije uključeno:
-Aerodromske takse u iznosu 175 KM
-Putničko zdravstveno osiguranje (2 KM po danu/osobi do 60god.)
-Fakultativni (neobavezni) izleti i ulaznice:
         -KRSTARENJE BOSFOROM – 15 EUR
         -DOLMABAHČE DVORAC – 25 EUR
         -CJELODNEVNI IZLET – 25 EUR
         -SVIJET LEPTIRA + SILLE – cca 20,00 EUR
         -KAPADOKYA cca 70 EUR
-Doplata za jednokrevetnu sobu 200 KM
-Individualni troškovi

Napomena: Molimo Vas da provjerite validnost pasoša (min.180 dana od dana povratka); Obavezno nošenje maski (aerodrom Sarajevo, let, aerodrom Istanbul, i sve vrijeme boravka u Istanbulu); Servisne informacije, plan putovanja, anketne listiće za izlete I satnice dobit ćete u kovertama na aerodromu! Molimo Vas da ih dobro pročitate I popunite po dolasku u Istanbul! Agencija ne snosi odgovornost ukoliko se desi kašnjenje aviona ili pomjeranje leta! Agencija ne snosi odgovornost ukoliko dođe do otkazivanja putovanja prouzrokovano trenutnom situacijom u svijetu (COVID-19), ili u slučaju više sile koja se nije mogla predvidjeti!

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.