PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN (četvrtak, 22.11.2018.) SARAJEVO - ISTANBUL
Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje za Istanbul u 15:55h. Let u trajanju 100min. Dolazak u Istanbul planiran je u 19:45 po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Kraći odmor. U večernjim satima kraća šetnja za večeru i kahvu. Povratak u hotel. Noćenje.
2.DAN (petak, 23.11.2018.) KRSTARENJE BOSFOROM - TOPKAPI DVORAC - TURSKO VEČE
Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom - privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Usputno šetnja do luke uz kratku posjetu Turbetu Sultana Suleymana i Hurem Sultan. Na dvosatnom krstarenju ćete uživati u pogledu na: Suleymanija džamiju, Galata toranj, Galata most, Eminonu, Topkapi dvorac, Dolmabahče dvorac, mostovi koji povezuju dva kontinenta, djevojačka kula i dr. U povratku slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti, ili mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU – u kojem je živjelo 25 Sultana Osmanskog Carstva. Posjeta dijelu Selamlik i Harem, gdje se nalazi Divan, arhiv, kuhinja, soba blaga, soba gdje se nalazi otisak stopala Poslanika Muhammeda, i dr. vrijedne stvari iz tog perioda. Slobodno vrijeme za indiviudalan obilazak. Povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN (subota, 24.11.2018.)VIDIKOVAC ČAMLIDŽA – MUZEJ PANORAMA 1453 – MUZEJ MINIATURK – EYUP
Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultana Mehmeda Fatiha). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i kumpir, nakon čega slijedi posjeta muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4.DAN (nedjelja,25.11.2018.)DOLMABAHČE DVORAC – TAKSIM
Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak jednog od najljepših dvoraca u Evropi, koji je izgrađen u 19st., i u kojem se čuvaju razni eksponati iz tog perioda,odnosno raskoš i luskuz modernih Osmanlija. Po završetku odlazak na trg Taksim. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na Tursko veče na Bosforu, gdje ćete uz obilatu tursku kuhinju, animacijski program, trbušne plesačice uživati u trosatnom večernjem krstarenju na Bosforu. Povratak u hotel. Noćenje.
5.DAN (ponedjeljak,26.11.2018.)ISTANBUL – SARAJEVO
Rani doručak. Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu cca 08:00h. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu u 11;30h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo cca 11:20h po lokalnom vremenu.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA: 335,00 KM
(za uplate do 13.10.2018.g.)

REDOVNA CIJENA PROGRAMA: 385,00 KM

 

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu programa je uključeno:
- Avio prijevoz na relaciji SARAJEVO – ISTANBUL – SARAJEVO (Pegasus);
- Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe);
- Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
- Loko tour Sultanahmet u pratnji vodiča;
- Organizaciju putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:
- Aerodromske takse – 175,00 KM
- Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
- Fakultativne izlete i ulaznice;
*KRSTARENJE BOSFOROM – 15,00 EUR;
*TOPKAPI DVORAC – 20-25,00 EUR;
*TURSKO VEČE – 35,00 EUR;
*CJELODNEVNI IZLET – 30,00 EUR;
- Provizija za kartično plaćanje 
- Individualni troškovi;

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.