GARANTOVAN POLAZAK


PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (20.11.2020. PETAK) - BiH – SRBIJA – BUGARSKA
Polazak sa dogovorenog mjesta u jutarnjim satima sa polascima iz Sarajeva – Zenice – Doboja – Tuzle – Brčkog. Vožnja kroz Srbiju, Bugarsku.
2.DAN (21.11.2020. SUBOTA) - ISTANBUL – SULTANAHMET
Jutarnja vožnja kroz Tursku. Dolazak u Istanbul u podnevnim satima. Smještaj u hotel poslije 14h. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak starog dijela grada (pješačka tura): Hipodrom (njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmetova džamija – Plava džamija, Aja Sofija...) Povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN (22.11.2020. NEDELJA) - ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM – DOLMABAHČE – ČAMLIDŽA
Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom: Nezaboravna vožnja Bosforom na kojoj se sa broda mogu vidjeti sve građevine, palate i druga historijska zdanja: Dolmabahce, Čiran dvorac, dva viseća mosta nad Bosforom kao i Rumeli i Andolu hisar kule. DNEVNA VARIJANTA KRSTARENJA BOSFOROM - NEŠTO STO SE NE PROPUŠTA. UPOZNAJTE JEDAN OD NAJLEPŠIH GRADOVA SVETA, GRAD KOJI ZOVU I «BAJKU NA BOSFORU KOJA JOŠ UVEK TRAJE», NEVEROVATAN SPOJ ISTOKA I ZAPADA. Nakon krstarenje slijedi fakultativni izelet u Dolmabahče Palatu, dvorca koji se nalazi na samoj obali Bosfora u kojem je živjelo 6 posljednjih sultana. Ataturk, turski vojni zapovjednik, narodni vođa i utemeljitelj turske republike te njen prvi predsjednik posljednji je živio u njemu. Umro je u tom dvorcu 10.11.1938.god. od kada je dvorac zatvoren i restauriran zajedno sa svim stvarima i ostavštinom te pretvoren u muzej koji danas poznajemo. U poslijepodnevnim satima slijedi posjeti Azijskom kontinentu i jednom od najlepših vidikovaca u istanbulu koji se nalazi na brdu Čamlidža na azijskoj strani Istanbula. Dok uživate u pogledu na evropski deo Istanbula, Bosfor i Zlatni Rog možete popiti kafu ili tradicionalni turski čaj u nekom od kafića lociranih u prelijepom parku koji se nalazi u blizini! Povratak u hotel i noćenje.
4.DAN (23.11.2020. PONEDELJAK) – TOPKAPI SARAY – AYA SOFIJA – KAPALI CARŠIJA - TURSKO VEČE
Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak u TOPKAPI PALATA, REZIDENCIJA SULTANA PUNA 4 VIJEKA, MJESTO GDJE SE ODLUČIVALO O SUDBINI MNOGIH NARODA ŠIROM EVROPE. Posjeta Topkapi Saray dvorcu gdje su živjeli sultani i odakle su stotinama godina vladali Osmanskom imperijom. Dvorac koji se sastoji od četiri dvorišta, zajednički obilazaka u pratnji vodiča uz objašnjenje salona u kompleksu. NEŠTO NEZAOBILAZNO U ISTANBULU. AJA SOFIJA – NEKADAŠNJA HRIŠĆANSKA CRKVA A POSLIJE i DŽAMIJA I MUZEJ, U DANAŠNJE DOBA PRETVORENA PONOVO OTVORENA KAO DŽAMIJA SVOJOM POJAVOM OSTAVLJA BEZ DAHA I KRIJE MNOGE TAJNE HRIŠĆANSKOG I ISLAMSKOG SVIJETA Nakon obilaska, slijedi posjeta jednom od najpoznatijih svjetskih zatvorenih bazara. KAPALI CARŠIJA Vas mami sa svojim labirintom ulica i tonama zlata i svile izlozenih u brojnim radnjama koje ovo mjesto cine misticno interesantnim.
U večernjim satima predlažemo fakultativni izlet tradicionalno »tursko veče« JEDINSTVENI KONCEPT KOMBINACIJE PROVODA I VEČERE NA BRODU DOK PLOVITE MAGIČNIM BOSFOROM IZMEĐU EVROPE I AZIJE. UZ HITOVE STRANE I TURSKE MUZIKE, kao i profesionalne trbusne plesacice, UŽIVAJTE U FASCINANTNOJ PANORAMI ISTANBULA U VEČERNJIM SATIMA IZ MALO DRUGAČIJE PERSPEKTIVE I SAZNAJTE ZAŠTO JE OVAKAV VID PROVODA VEOMA POPULARAN MEĐU SVIM TURISTIMA KOJI DOLAZE U ISTANBUL. DOBAR PROVOD JE ZAGARANTOVAN! Povratak u hotel i noćenje.
5.DAN (24.11.2020. UTORAK) - MINIATURK – EYUP – PIERRE LOTTI
Doručak. Check out iz hotela u 10h. Odlazak na fakultativni izleti: Miniaturk muzej – jedinstvenoj izložbi minijaturnih maketa koje predstavljaju najznačajnije objekte sagrađene u osmanskom i u periodu moderne Turske, a nakon toga odlazak u čuveni kvart Ejup o kome u svome „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o „malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvijek kao priviđenje“. Ovdje se nalazi čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Nakon toga odlazimo žičarom do čuvene kafane Pjer Loti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. U vecernjim satima polazak za BiH. Vecernja voznja kroz Tursku.
6.DAN (25.11.2020. SRIJEDA) BUGARSKA – SRBIJA – BIH
Vožnja kroz Bugarsku i Srbiju. Dolazak u BiH u večernjim satima...

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA (ze rezervaciju do 25.10.)
(Laleli, Aksaray, Taksim)
Hotel 3* 179 KM
Hotel 4* 209 KM

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA
(Laleli, Aksaray, Taksim)
Hotel 3* 209 KM
Hotel 4* 249 KM

DODATNE INFORMACIJE

ARANŽMAN OBUHVATA:
* Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, Video, Caffe, Klima, Radio, DVD, VCD, Caffe),
*3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* ili 4* (Laleli, Aksaraj, Taksim…) u sobama po izboru
*Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Istanbulu kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih)izleta.

ARANŽMAN NE OBUVATA:
*Fakultativne obilaske i ulaznice za kulturno-historijske spomenike,
*Individualne troškove za vrijeme putovanja
*Putničko zdravstveno osiguranje - 12 KM po osobi
*Turistička taxa 15 KM

FAKULTATIVNI IZLETI:
*Pješačka tura (gradski prevoz, lokalni vodič ) – 10 EUR
*Topkapi palata (prevoz, ulaznica, slušalice, lokalni vodič) - 20 EUR
*Dolmabahče palata (prevoz, ulaznica, slušalice, lokalni vodič) - 20 EUR
*Krstarenje Bosforom - 20 EUR
*Tursko veče uz krstarenje Bosforom - 35 EUR
*Miniaturk + Eyup + Pierre Lotti – 15 EUR
*Vidikovac Čamlidža – 15 EUR

NAPOMENE:
* Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje uplaćeno putem agencije
*Za polaske iz Mostara i Banja Luke min prijavljenih je 20 putnika uz doplatu od 20KM po osobi!
*Turističke taxe 5KM po noćenju (ukupno 3 noćenja x 5KM = 15KM) se plaćaju prilikom rezervacije u agenciji

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.