PROGRAM PUTOVANJA

1.I 2.DAN (srijeda/četvrtak, 21./22.11.2018.) BIH, SRBIJA, MAKEDONIJA, GRČKA 
Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u popodnevnim satima cca 15:00h. Vožnja kroz Srbiju i Makedoniju uz usputna stajanja prema potrebi grupe. Dolazak u Atinu u prijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Odlazak do centra grada u pratnji vodiča (stručna objašnjenja u vezi sa transportom i načinima komunikacije uz posjetu centralnom dijelu grada). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3.DAN (petak, 23.11.2018.) ATINA – AKROPOLJ
Doručak. U prijepodnevnim satima mogućnost za fakultativno panoramsko razgledanje grada: Trg Omonija, Trg Sintagma, Akademija nauka, Univerzitet i Nacionalna biblioteka, Predsjednička palata sa evzonima u tradicionalnoj uniformi, Olimpijski stadion, Zeusov hram, Hadrijanova kapija. Mogućnost za fakultativnu posjetu Akropolju i njegovim hramovima i ostalim građevinama građenim u periklovoj epohi (Partenon, Erehtejon, Propileji, hram Nike Aptoros, Odeon). U večernjim satima mogućnost za fakultativno grčko veče u taverni na Plaki. Uživanje u grčkim specijalitetima i grčkoj muzici do kasnih večernjih sati. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN (subota, 24.11.2018.) ATINA – ARGOLIDA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na Argolidu: Vožnja Atikom do Korintskog kanala. Obilazak kanala. Nastavak putovanja prema Epidaurusu. Obilazak najstarije banje u Evropi i najznačajnijeg antičkog pozorišta sa neobjašnjivom akustikom. Posjeta keramičkoj radionici u kojoj se prave kopije antičkih grčkih vaza. Putovanje Argolidom sa panoramskim obilaskom Nafpliona do Mikene. Obilazak Mikenskog grada (Lavlja kapija, ostaci kraljevske palate sa megaronom, hram Atine, kraljevski krug grobova, Egistova grobnica). Povratak u Atinu. Noćenje.
5.I 6.DAN (nedjelja/ponedjeljak, 25./26.11.2018.) ATINA , BIH
Doručak. Slobodno vrijeme. Check out iz hotela. Polazak prema BiH u podnevnim satima. Putovanje kroz Makedoniju i Srbiju. Noćna vožnja. Dolazak u Sarajevo u prijepodnevnim satima.
    

CIJENA

 CIJENA PROGRAMA  315,00 KM 

 

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu programa uključeno:
- Prijevoz modernim turističkim autobusima 
- Smještaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama
- Organizacija putovanja i vodička služba

U cijenu programa nije uključeno:
- Putničko – zdravstveno osiguranje (2,00 KM po osobi/danu za osobe do 60 godina)
- Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena u toku putovanja)
Loko tour – 15,00 EUR; Grčko veče – 30,00 EUR; Akropolj – 20,00 EUR; Argolida – 45,00 EUR
- Doplata za 1/1 sobu (na upit)
- Individualni troškovi
- Provizija za kartično plaćanje na rate

 

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.