PROGRAM PUTOVANJA 

Termin putovanja 26.09 - 01.10.2020

1. DAN SARAJEVO
Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u popodnevnim satima - cca 14:00h. Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku uz usputna stajanja prema potrebi grupe.
2. DAN ISTANBUL
U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak putovanja prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u popodnevnim satima. Smještaj u hotel - cca 14:00h. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. U večernjim satima mogućnost zajedničkog odlaska sa pratiocem do glavnog trga Sultanahmet (Kapali čaršija, Plava džamija, Aya Sofija, Hipodrom, Topkapi) i kratki loko tour radi orijentacionog upoznavanja sa gradom. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN MINIATURK - EYUP - PIERRE LOTTI - GALATA MOST - PIJACA ZAČINA
Doručak. Nakon doručka posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Nakon slobodnog vremena polazak prema kvartu Eyup gdje se nalazi nedavno obnovljena pravoslavna crkva svetog Stefana, čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Nakon obilaska odlazimo do čuvene kafane Pierre Lotti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. Slobodno vrijeme. Nastavljamo do čuvenog Galata mosta odakle se pruža pogled na Galata kulu i kompletan Bosfor, odakle odlazimo do posljednje tačke, Misir čaršije (Egipatska pijaca začina). Zaista je vrijedno da dođete i uživate u svim bojama i mirisima koji će vas sačekati već na samom ulazu. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel i noćenje.
4.DAN KRSTARENJE - DOLMABAHCE - ORTAKOY - TAKSIM
Doručak. Fakultativno: prijevoz autobusom do luke gdje ćemo se ukrcati na brod, te uživati u krstarenju Bosforom u trajanju oko 2h. Imati ćemo priliku vidjeti čuvenu Dolmabahce palatu, Bosforski most, azijski dio Istanbula, djevojačku kulu... Jedinstvena prilika da doživite čari Istanbula iz druge perspektive. Mogućnost za fakultativnu posjetu Dolmabahce dvorcu, koji je bio sjedište posljednjim sultanima Osmanskog carstva, i Kemal-paši Ataturku. Po završetku putovanje nastavljamo do Ortakoya, gdje ćete vidjeti brojne stare renovirane drvene kuće sa mnoštvom ribljih restorana i kioska za "jela s' nogu". Predivan pogled se pruža na azijski dio. Nakon obilaska, odlazimo na Taksim trg, centar zbivanja i noćnog života u Istanbulu. Šetnja najdužom i najpoznatijom shopping ulicom u Istanbulu, Istiklal ulicom gdje ćete naći mnoge poznate svjetske brendove i kupovati po sniženim cijenama. Na kraju ove ulice nalazi se čuvena Galata kula koja pruža nezaboravan pogled na Zlatni rog. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
5.DAN CHECK OUT - SLOBODNO VRIJEME
Doručak. Nakon doručka check out iz hotela i smještanje prtljaga u luggage room hotela. Slobodno vrijeme do polaska, cca 15h. Preporučujemo individualnu posjetu i uživanje u shoppingu u Kapali čaršiji, jednom od najvećih bazara u svijetu, ili eventualno da vrijeme iskoristite u posjeti Topkapi palači, nekadašnjoj rezidenciji mnogih sultana.
6. DAN
Dolazak u Sarajevo u popodnevnim satima, cca 15h.

CIJENA 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 299 KM
(za prvih 10 rezervacija )
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 379 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*Prijevoz modernim autobusom
*Smještaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja s doručkom u ½ i 1/3 sobama (ogledni hotel Ephesus 3*)
*Vodička služba i cjelokupna organizacija putovanja
*Loko tour Sultanahmet

U cijenu aranžmana nije uključeno:
*Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
*Doplata za 1/1 sobu 120 KM
*Fakultativni izleti i ulaznici;
*Indiviudalni troškovi;
*Provizija za kartično plaćanje

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.