PROGRAM PUTOVANJA 

Termin putovanja : 18.09 - 24.09.2020
1. DAN – Sarajevo – Skadar - Drač

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u večernjim satima cca 22 h. Vožnja u pravcu Mostara, Trebinja prema Draču uz usputne pauze prema potrebi grupe. Nastavak putovanja prema Skadru, te zajednički obilazak jednog od najslavnijih gradova Albanije (Skadar na Bojani), čuvene tvrđave Rozafa koja dominira gradom a vezana je za jednu od najemotivnijih legendi straih civilizacija. Nakon pauze polazak u pravcu Drača. Dolazak u Drač,
smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Nakon odmora u večernjim satima slijedi kraći obilazak Drača i njegovih znamenitosti. Drač je jedan od najstarijih gradova u Albaniji. Ispod starog grada razvio se novi grad sa bulevarima i šetalištima. Povratak u hotel .Večera. Noćenje
2. DAN – BERAT
Doručak. Nakon doručka fakultativna posjeta Beratu pored Girokastre, jedinom gradu Albanije koji se nalazi na Unesco listi svjetske baštine. Grad je poznat po svojim fasadama te zbog toga nosi naziv “ Grad sa hiljadu i jednim prozorom”.
Pored toga ima citadelu sa koje se pruža prekrasan pogled na Mangalen i Goricu.
U dogovoru sa grupom povratak u hotel. Večera i noćenje.
4. DAN – STRUGA – OHRID
Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak u Strugu i Ohrid (Unesco lista svijetske baštine) ili čuvenom Lihnidosu –Lihnidi – “ Belom gradu - poklonjenom od Boga”, Trg sa javorom najstarijim na svijetu, Gornji i Donji Saraj itd. Arheološka nalazišta iz vremena Filipa i Aleksandra Makedonskog, ostaci čuvene Via Egnatie koja je povezivala Jadransko i Egejsko more, rimski amfiteatar. Ohrid je grad koji je bio poznat po tome što je imao 365 crkava, za svaki dan u godini po jednu. Sada ih nema toliko, ali one koje su očuvane nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. U dogovoru sa grupom, povratak u Drač. Večera. Noćenje.
5. i 6 DAN slobodne aktivnosti i uživanje na plaži
7. DAN – DRAČ – TIRANA - BIH
Doručak . Check out iz hotela i polazak u pravcu Tirane. Po dolasku u Tiranu slijedi fakultativni obilazak znamenitosti, a u prvom redu čuveni trg Skenderbega sa istoimenom konjaničkom statuom (izvaredan foto motiv), Edhem begova džamija, sahat kula, muzeji, bulevar kralja Zogua I. Poslije pauze nastavak putovanja prema BiH uz usputne pauze prema potrebi grupe. Dolazak na odredište u kasnim večernjim/jutarnjim satima.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA 369KM (za prvih 10 rezervacija )
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 449 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu uključeno:
*Prijevoz modernim turističkim autobusom
*Smještaj u hotelu AS 4* ili sličan na bazi 5 polupansiona (doručak+večera)
*Pratioc putovanja

U cijenu nije uključeno:
*Putno zdravstveno osiguranje
*Fakultativni izleti
- Tirana obilazak 10 eur
- Ohrid+Struga 25 eur ( ukoliko bude mogućnost za realizaciju shodno epidemološkoj situaciji )
- ulaznica u Rozaf


 

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.