PROGRAM PUTOVANJA

1. Dan (20.10.2019.) Sarajevo – Istanbul – Bursa 
Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u 10:00. Let na relaciji Sarajevo – Istanbul je u 12:00. Dolazak u Istanbul, na aerodrom Sabiha Gokcen, u 14:50 po lokalnom vremenu. Nakon slijetanja slijedi vožnja prema Bursi. Po dolasku u Bursu, slijedi obilazak znamenitosti: Zelena Dzamija, Zeleno Turbe, Ulu Dzamija, Kozahan… Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnoj Bursi. Ponovno okupljanje grupe i voznja prema hotelu. Po dolasku slijedi prijava u hotel, vecera. Noćenje. 
2. Dan (21.10.2019.) Bursa - Eskisehir – Kutahya 
Doručak, odjava iz hotelskih soba i transfer prema Eskišehiru. Po dolasku obilazak Eskišehira. Kao što je Anadolija kolijevka brojnih civilizacija, tako i Eskišehir, smješten u njenom centru, nosi na sebi pečat mnogih kultura, civilizacija i naroda. Osnovali su ga pre 1000 godina Frigijci na obalama rijeke Porsuk (mada je taj prostor bio primio je brojne izbeglice sa Balkana i Krimske Tatare, u njemu i oko njega su se vodile najznačajnije bitke za nacionalno oslobođenje, a često i rado ga je posećivao i Ataturk. Eskišehir na turskom jeziku znači stari grad. Nastavka vožnje prema gradu, gdje se proizvode svijetski poznatih Yagcibedirski tepisi i pločice – Kutahya. Mala provincija usred brdske zemlje u srcu Turske, okupljena oko zidova impresivne tvrđave na vrhu brd oduševit će Vas svojom dugom historijom, koja datira jos od 13. stoljeća prije nove era. Poslije obilaska slijedi transfer do hotela. Prijava u hotel. Vecera. Nocenje. 
3. Dan (22.10.2019.) Kutahya - Konya
Doručak. Odjava ih hotelskih soba i voznja prema Kony. Po dolasku slijedi obilazak Konye, glavnog grada istoimene Pokrajine Konye, po površini najveće provincije u Turskoj. Konya je grad u srednjoj Anadoliji s izuzetno bogatim kulturno-historijskim naslijeđem. Bila je kolijevka i centar različitih civilizacija. Prema Novom zavjetu, ovaj grad u srednjoj Anadoliji, koji se tada zvao Ikónion, dva puta posjetio je i sv. Pavao. U 12. stoljeću postaje seldžučka prijestolnica pod sadašnjim imenom. Nastaje period naglog procvata, a Konya postaje jednim od najraskošnijih gradova svijeta. Stanovnik Konye bio je i autor Mesnevije, nadaleko čuveni Mevlana Dželaludin Rumi Panoramski razgled grada i posjet muzeju Mevlana. U muzeju se nalazi grob Mevlane Rumi Jelaleddina, osnivača Mevlevi reda derviša, često nazivanih vrtećih derviša. Nakon obilazak slijedi transfer prema hotelu. Prijava u hotel, vecera i nocenje.
4. Dan (23.10.2019.) Konya – Kapadokija
Doručak. Nakon odjava iz hotelskih soba slijedi vožnja prema Kapadokiji. Oblast Kapadokija, jedinstvena u svijetu, predstavlja čudo prirode koje se nalazi u oblasti centralne Anadolije u Turskoj. Ova čudesna pokrajina neopisive ljepote, šarenih balona, kamenih dimnjaka, pećina i podzemnih gradova, predstavlja čudesan spoj prirode i istorije. Na putu do Kapadokije posjetit ćemo Sultanhani, jedan od najbolje očuvanih Karavan–saraya. Po dolasku, slijedi prijava u hotel, kratak odmor i obilazak Goreme Muzeja na otvorenom i Zelve doline. Historijski centar i centar Nacionalnog Parka Kapadokije. Okružen nestvarnim ambijentom kamenih, vulkasnih stijena i čuvenih “vilinih dimnjaka”. Povratak u hotel. Vecera. Nocenje.
5. Dan (24.10.2019.) Kapadokija
Doručak. Nakon ranijeg doručka fakultativno panoramska vožnja balonom u trajanju od cca 1 sat. Zatim slijedi odlazak u razgledanje pokrajine Kapadokije gdje su snažne erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 miliona godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svijetu. Slijedi razgledanje tipičnog grada ove pokrajine, Ugrupa i tvrđave Uchisar, te odlazak u obližnji podzemni grad Derinkuyu, ukupno čak 7 spratova ispod zemlje iz doba ranog kršćanstva. Povratak u hotel. Vecera. Noćenje. 
6. Dan (25.10.2019.) Kapadokija - Ankara
Doručak. Odjava iz hotelskih soba slobodno vrijeme  i vožnja prema Ankari. Po dolasku slijedi razgledanja grada: Muzej „ Anadolske civilizacije gdje su hronološki izloženi eksponati od vremena paleolita do danas. Muzej je 1997.godine u Lozani dobio priznanje – prvi muzej Europe, Anitkabir, mauzolej osnivača moderneTurske, Kemala Ataturka, Aladinova džamija, Julijanov stub...Slobodno vrijeme i prijava u hotel.Vecera. Nocenje. Doručak. Nastavak
 7. Dan (26.10.2019.) Istanbul – Sarajevo
Doručak. Okupljanje grupe i transfer na aerodrom. Po dolasku na aerodrom slijedi prijava na let Ankara (via Istanbul) – Sarajevo u 11:30. Planirano slijetanje u Sarajevo je u 17:25 po lokalnom vremnu. Kraj putovanja.

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA 1299 KM

DODATNE INFORMACIJE

Cijena aranžmana uključuje:
*Avio karta sa aerodromskim taksama na relaciji Sarajevo – Istanbul, i avio karta Ankara – Istanbul – Sarajevo (ekonomska klasa Pegasus Airlines) – 20 kg + 8 kg ručne prtljage
*Svi transferi autobusom unutar Turske prema programu putovanja
*6 noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera) u hotelima sa 4* prema programu putovanja. Bursa 1 nocenje, Kutahya ili okolina 1 nocenje, Konya 1 nocenje, Nevsehir ili okolina 2 nocenja i Ankara 1 nocenje
*Obilaske gradova i znamenitosti prema programu putovanja
*Ulaznice u Muzeje prema programu putovanja
*Licencirani lokalni vodic tokom cijele ture na našem jeziku 
*Troškove organizacije i rezervacije

Cijena aranžmana ne uključuje:
*Vožnja balonom – 150 €
*Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu)  - na upit 
*Putnicko zdravstveno osiguranje 14 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 28 KM

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.