PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN 19.10.2019. SARAJEVO – AERODROM SPLIT - RIM
Polazak sa unaprijed dogovorenog mjesta i u unaprijed dogovoreno vrijeme. Slijedi vožnja kroz BiH, i Hrvatsku do Aerodroma u Splitu. Po dolasku slijedi prijava na let Splir – Rim u 12:35 avio kompanijom Vueling. Planirano slijetanje u Rim je u 13:45. Slijede carinske i pasoške kontrole, i transfer prema hotelu. Prijava u hotel, slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Rima: mješavinu legendi, historije, tradicije i religije započinjete Bazilikom svete Marije, a potom ulazite u crkvu svetog Petra u lancima sa famoznom Mikelanđelovom skulpturom Mojsija. Osjetite antički duh grada pokraj najpoznatijeg amfiteatra svijeta -  Koloseuma, Konstantinovog slavoluka, Rimskog foruma kao središta društvenog zivota antičkog Rima, zatim carskih Foruma sa Trajanovim stubom, Kapitolskim brdom i istoimenim trgom, kao i monumentalnog zdanja Vitoriano na Trgu Venecija. Slobodno vrijeme provedite šetajuci šoping ulicom Via del Korso ili osjetite noćnu draž svjetski poznate Fontane di Trevi, živu atmosferu Španskog trga ili uživajte u brojnim romantičnim kafanicama Rima. Povratak u hotel. Noćenje.
2. DAN 20.10.2019. RIM – MUZEJI VATIKANA
 Doručak. Odjava iz hotelskih soba, slobodno vrijeme ili opcija fakultativne posjete Vatikanskim muzejima sa neprocjenjivo vrijednom zbirkom antičkih skulptura, Pinakotekom, papskim odajama i neponovljivim Rafaelovim sobama. Pred sam kraj obilaska tiho i sa divljenjem zakoračite u Sikstinsku kapelu nakon koje vaše shvatanje umjetnosti više nikada neće biti isto. Slijedi doživljaj unutrašnjosti najveće hrišćanske crkve na svijetu Bazilike Svetog Petra kao i istoimenog prostranog trga sa kolonadom stubova i kreacijama baroknog umjetnika Berninija. Prošetajte do najpoznatije papske tvrđave, Kastel San Anđela gdje vijugavi Tibar i brojni mostovi kreiraju jedinstven doživljaj grada.. O veleljepnosti ovog jedinstvenog muzeja najbolje govore brojke: • najveći muzej u najmanjoj državi na svijetu – Vatikan • 5. muzej po posjećenosti u svijetu, 30.000 posjetilaca dnevno, oko 6 miliona godišnje • 5. muzej po veličini u svijetu, 43.000 kvadratnih metara • 7 kilometara umjetničkih djela • 28 muzeja i arheoloških zona u njegovom sklopu Popodnevni dio predviđen je za individualne aktivnosti. Noćenje.
3. DAN 21.10.2019. RIM – TIVOLI – RIM
Doručak. Slobodno vrijeme ili opcija: Poludnevni fakultativni izlet u Tivoli i posjeta fontanama kompleksa „Villa D’ Este“. U vili je živio kardinal Hipolit II D’ Este, a u istoj je ugostio pape, kraljeve i prinčeve, vojvode i čuvene umjetnike. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4. DAN 22.10.2019 RIM – DUBROVNIK - SARAJEVO
Doručak. Odjava iz hostelskih soba. Slijedi slobodno vrijeme do transfera na aerodrom u Rimu. Po dolasku na aerodrom slijedi prijava na let Rim – Dubrovnik u 15:00. Planirano slijetanje u Dubrovnik je u 16:20. Nakon slijetanja slijedi transfer prema Sarajevu. Planirani dolazak u Sarajevo je oko ponoci.

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA 699 KM

DODATNE INFORMACIJE

Cijena aranžmana uključuje:
*Avio karta sa prema programu putovanja
* Transfer od Sarajeva do aerodroma u Splitu i od aerodroma u Dubrovniku do Sarajeva
*Hotelski smjestaj u hotelu sa 3*na bazi 3 nocenja sa doruckom u Rimu,
*Usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja-minimalno 15 prijava
*Troškove organizacije i rezervacije

Cijena aranžmana ne uključuje
*Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – na upit
*Aerodromske taske – 175 KM
*Boravišna taksa: 4* - 6€ po osobi po danu i plaća se na recepciji hotela
*Fakulatativni izleti: Rim, Muzeji Vatikana, Tivoli (Cijene ce biti naknadno objavljene)
*Ulaznice u muzeje i objekte od interesa
*Putnicko zdravstveno osiguranje 8 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 16 KM.
* Individualni troskovi

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.