PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN (14.10.2019., ponedjeljak)
Sastanak grupe na aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Let za Lisabon preko Zagreba u 06:30h. Dolazak u Lisabon u 10:10h po lokalnom vremenu. Nakon obavljene pasoške kontrole, slijedi panoramski razgled Lisabona, gdje će Vam naš vodič pojasniti sve ljepote Lisabona. Nakon panoramskog razgleda odmor za kafu ili ručak. Odlazak i prijava u hotel. Noćenje.
2. DAN (15.10.2019., utorak) LISABON
Doručak u hotelu. U ranije dogovoreno vrijeme krećemo u fakultativni obilazak jedne od najljepših evropskih metropola: Lisabon! Posjet glavnim gradskim lokacijama: Belém četvrt, slikovito područje zapadno od centra grada Lisabona, mjesto čvrsto povezano sa portugalskim pomorskim otkrićima prepuno povijesnim spomenicima i brižno održavanim vrtovima; posjet spomenicima: Mosteiro dos Jeronimos ( 1501), Belem toranj (1515) i spomenik pomorskim otkrićima (1960). Vožnja do starog grada. Parkirat ćemo se u blizini, a potom prošetati do brežuljka prema St. George dvorcu odakle ima divan pogled na grad (ovaj dio izleta podrazumijeva cca. 15 minuta hoda do brda zbog prometnih uvjeta i pristupa autobusima tom dijelu grada). Zatim se spuštamo slikovitim ulicama Alfama, najstarijom četvrti grada. Dalje se vozimo duž ostalih glavnih lokacija u Lisabonu: Marques de Pombal kružni tok, Avenida da Liberdade, Restauradores i Rossi trgova. Povratak u hotel, slobodno poslijepodne za šetnju,shopping..... Noćenje.
3. DAN (16.10.2019., srijeda) SINTRA
Doručak. Nakon doručka, fakultativni izlet u Sintru. Polazak iz hotela autocestom prema Sintri, šarmantnom gradiću koji je zbog svojih prirodnih ljepota i mikroklime portugalska kraljevska obitelj izabrala kao mjesto odmora tokom mnogih vijekova. Zbog svoje goleme povijesne pozadine i objekata, Sintra je uvrštena u UNESCO-ovu svjetsku baštinu. Posjet kraljevskoj palati iz 14. vijeku, a potom nešto slobodnog vremena za istraživanje centra. Polazak prema Cabo da Roca, najzapadnije tačke kontinentalne Evrope. O ovom posebnom mjestu, veliki portugalski epski pjesnik, Luis de Camões je napisao: "Ovo je mjesto gdje završava zemlja i more počinje". Vožnja obalnim područjem Guincho, dolazak u Cascais, nekadašnje ribarsko selo koje je danas više orijentirano na usluge i turizam. Ako vrijeme dopusti, nešto slobodnog vremena će se dati u Cascais Bay. Povratak do hotela. Uveče organizovani /fakultativni/ odlazak na Fado večeru.
“FADO DINNER & SHOW” – VEČERA UZ FADO MUZIKU I SHOW
Smješten u Alfama četvrti, najstariji u gradu, idealno za tradicionalni portugalski obrok. Tokom večere ćete slušati Fado, nacionalne pjesme. Često poređen sa Gospelom zbog čvrstog karaktera melodije, Fado je pjevan uz svijeće sa mističnim zvukom portugalske gitare u pozadini. Tekst pjesma može zvučati kao bluz jer neki od njih govore o izgubljenoj ljubavi ili zabranjenoj strasti ali oni su i veseli kad god je tema dobro vino, borbe s bikovima i provođenje vremena sa svojim prijateljima! Povratak u hotel. Noćenje.
4. DAN (17.10.2019., četvrtak) BATALHA / NAZARE / OBIDOS
Doručak u hotelu. Nakon doručka fakultativni izlet - odlazak u Batalhu, tamo ćemo posjetiti portugalsko Gotičko remek djelo koje je klasifikovan u UNESCO-ovu Međunarodu listu kulturne baštine. Manastir Santa Maria Viktoria datira iz (14-16. vijeka) – i spada u jedno od nacionalnih obilježja. Specijalno priznanje moramo pokloniti kapeli Osnivača, kojom dominira veličanstveni mrlja-zastakljeni prozori ”Cloister”, i nedovršena kapela (Manuelino). Slijedeća stanica je ribarsko selo Nazare. Slikoviti ribarski grad u kojem se nakon obilaska Sintre, nalazi jedan od ljepših pogleda na tačku iznad Atlanskog okeana. Do povratka u hotel predlažemo da ostatak slobodnog vremena provedete na plaži uz riblje specijalitete. Nakon slobodnog vremena i ručka (nije uključen u cijenu), polazak za Obidos, srednjevijekovni grad koji dominira svojim zidinama. Povratak u hotel. Noćenje.
5. DAN (18.10.2019., petak) EVORA
Doručak. Nakon doručka, slobodno vrijeme za odmor i shopping, ili u dogovoru sa grupom može se organizovati fakultativni izlet. Polazak prema jugu, prema Evori poslije doručka. Evora je jedan od najbolje očuvanih srednjevjekovnih gradova Evrope. Grad je opasan srednjevjekovnim zidinama, i pod zaštitom je UNESCO-a. Šetnja ulicama sa građevinama mavarskog stila iz perioda ranog srednjeg vijeka i renesansnim plemićkim palatama. Panorama Katedrale koja dominira gradom, crkve Svetog Franciska, rimskog hrama posvećenog boginji Dijani, Univerziteta koji su u XVI vijeku osnovali jezuiti, trg Giraldo...
Nakon obilaska Evore povratak u Lisabon. Noćenje.
6. DAN (19.10.2019., subota) LISABON - SARAJEVO
Doručak u hotelu. Odjava iz soba do 11:00 sati. Slobodno vrijeme do transfera iz hotela do aerodroma u 14:50h. Let u 17:20h iz Lisabona za Sarajevo preko Zagreba. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 22:50h. KRAJ USLUGE.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 1289 KM
(za prvih 10 rezervacija, a najkasnije do 20.06.2019.)

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 1389 KM

DODATNE INFORMACIJE

Cijena aranžmana uključuje:
*Prijevoz avionom na relaciji Sarajevo -Lisabon –Sarajevo
*Transfer autobusom: aerodrom – hotel – aerodrom uz asistenciju vodiča
*Smještaj u hotelu na bazi 5 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim / trokrevetnom sobama
*Boravišna taksa
*Panoramski razgled Lisabona u trajanju od 4 sata, uz asistenciju vodiča
*Organizacija putovanja
*Pratilac grupe

Cijena aranžmana ne uključuje:
*Aerodromske taxe 253,00 KM
*Osnovno putno-zdravstveno osiguranje 12,00 KM do 60 g. / 24,00 KM preko 60 g.
*Fakultativni izleti: (Poludnevni obilazak Lisabona 50 EUR;Cjelodnevni obilazak Sintre 70 EUR; Fado program sa večerom 55 EUR; Cjelodnevni izlet Batalha / Nazare / Obidos 65 EUR; Cjelodnevni izlet Evora 60 EUR

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.