PROGRAM PUTOVANJA

1.dan (četvrtak, 08.03.2018.) SARAJEVO – ZENICA – DOBOJ... - SRETAN 8. MART
Polazak iz Sarajeva u večernjim satima ispred Zemaljskog muzeja. Noćna vožnja kroz BIH i Hrvatsku uz usputna zadržavanja prema potrebi grupe.
2.dan (petak, 09.03.2018.) PISA – MONTECATINI TERME
Dolazak u Pisu u podnevnim satima, nekada slavnu pomorsku republiku i grad poznatom po remek-djelima srednjovjekovne arhitekture. GRATIS obilazak u pratnji vodiča, šetnja do Campa dei Miracoli - „Polja čuda“, gdje se nalazi svjetski slavan Krivi toranj ali i katedrala, krstionica i groblje Camposanto na kojima su radili neki od najznačajnijih predrenesansnih i renesansnih majstora. Nastavak putovanja prema Montecatini termama. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za upoznavanje malog ali šarmantnog gradića. Noćenje.
3.dan (subota, 10.03.2018.) – SIENNA-FIRENZA
Doručak. Mogućnost cjelodnevnog fakultativnog odlaska u Sienu i Firenzu. Prvo je planirana posjeta Sieni – drugom najznačajnijem gradu Toskane po umjetničkoj i kulturnoj baštini. Po dolasku, obilazak pješice gradskog jezgra: Piazza del Kampo, trga u obliku školjke na kome su Fontane sreće i Palaco publiko sa zvonikom od 88m., Piazza del Duomo sa gotskom katedralom.. Slobodno vrijeme. – Nakon toga sastanak grupe i polazak za Firenzu - glavni grad Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti, grad koji mnogi smatraju jednim od najljepših gradova na svijetu i koji je višestruko utjecao na razvoj europske kulture, umjetnosti, filozofije, mode, itd. Razgled grada uz pratnju vodiča: Palazzo Medici, Duomo e Battistero, Santissima Annunziata, Biblioteca Nazionale, Santa Croce, Casa di Dante... Slobodno vrijeme u Firenzi za shopping.. Povratak u hotel. Noćenje.
4. / 5. dan (nedjelja/ponedjeljak, 11.i 12.2017.) – BOLOGNA
Doručak. Check out iz hotela. Polazak prema Bolonji. GRATIS obilazak grada nauke i umjetnosti poznatog po najstarijem univerzitetu u Evropi, obilazak: Trg Mađore, trg i fontana Netuno, bazilika San Petronio, tornjevi Azineli... Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema BiH. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima poslije ponoći / jutarnji sati.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA 239 KM za rezervacije do 02.02.2018

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 249 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*prijevoz autobusom visoke turističke klase
*smještaj u hotelu 3* u Montecatini Termama u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom
*troškovi organizacije putovanja
*GRATIS PISA I BOLONJA

U cijenu aranžmana nije uključeno:
*putno zdravstveno osiguranje 10 KM po osobi
*fakultativni izleti
*ulaznice u muzeje i sl.
*provizija na kartično plaćanje

POPUSTI za FIRST MINUTE rezervacije za uplate avansa 30% do 02.02.2018

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.