PROGRAM PUTOVANJA

1. i 2. DAN – BUGOJNO – SARAJEVO – PODGOVRICA – SKADAR –TIRANA – OHRID
Polazak sa dogovorenog mjesta u kasnim večernjim satima. Vožnja kroz BiH do Crne Gore sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe. Ulazak u Crnu Goru i nastavak vožnje prema Albaniji. Prelazak granice između Crne gore i Albanije te dolazak u Skadar. Dolazak u SKADAR u jutarnjim satima (oko 8h). Kratak obilazak poluorijentalnog centra grada i mogućnost individualne šetnje do Rozafa tvrđave (za tvrđavu postoji uspon dug oko 300 m; odnosno dobrih 20 minuta hoda!). Nakon razgleda Skadra nastavak vožnje prema Tirani te panoramski razgled grada uz stručna objašnjenja. Slobodno vrijeme za odmor grupe i shopping u nekom od centara koji se nalaze u blizini. Slobodno po dogovoru, nastavak vožnje prema Ohridu. Dolazak u hotel i smještaj. Slobodno vrijeme uz mogućnost grupnog odlaska na večeru u jedan od restorana uz obalu jezera.
3. DAN – OHRID I SVETI NAUM – SKOPLJE
Doručak i slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Odjava iz hotela do 11:00 h, a slobodno vrijeme do polaska prema Skoplju možete iskoristiti na našem fakultativnom izletu OHRID & SV. NAUM. Obilazak Ohrida u pratnji vodiča: crkva Sv. Sofije, Samuilova tvrđava, crkva Presvete Bogorodice Perivlepte, crkva Sv. Klimenta i Pantelejmona, amfiteatar... Šetnja gradom sa obiljem prodavnica ručno rađene kože, filigrana, suvenira od bakra i nadaleko poznatih ohridskih bisera. Nastavak vožnje prema Svetom Naumu. Posjeta manastiru koji je lociran na najljepšem dijelu Ohridskog jezera, neposredno uz granicu sa Albanijom. Sv.Naum je bio učenik Ćirila i Metodija, poznat po iscjeljiteljskim moćima. Gradnja manastira je završena 900. a 910. godine je u njemu sahranjen Sv.Naum. Iz dvorišta manastira, koji je izgrađen na stijeni, pruža se spektakularan pogled na jezero, albanski grad Pogradec i okolne planine. Nakon razgledanja manastira i izvora Crnog Drima povratak prema Ohridu i nastavak vožnje prema Skoplju. Dolazak u Skoplje u poslijepodnevnim satima i smještaj u hotel. Mogućnost odlaska na večeru u neki od tradicionalnih makedonskih restorana. Noćenje.
4. DAN – SKOPLJE PANORAMA – SARAJEVO
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Odjava iz hotela i mogućnost fakultativnog panoramsko pješačkog razgleda Skoplja i njegovih znamenitosti, a u prvom redu Kale ili skopskog starog grada sa koga se pruža divan pogled na rijeku Vardar i Skoplje, Bit pazara – čuvene skopske čarsije hamama , Mustafa pašine džamije itd. Nakon razgleda Bit pazara slijedi pauza za odmor, a poslije toga nastavak pješačkog razgleda čuvene Kamene ćuprije na Vardaru, zatim trga sa spomenicima Aleksandru Velikom, znamenitim fontanama sa spomenicima koji karakterišu život i porodicu pomenutog vojskovođe. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i povratak u hotel po dio grupe koja je ostala u hotelu i vožnja preko Srbije do Bosne uz pauze po potrebi grupe. Ulazak u BiH i vožnja prema krajnjem odredištu te dolazak u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA 280 KM

 

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana je uključeno:
- Prijevoz modernim turističkim autobusom
- Smještaj u ½ sobama na bazi noćenje + doručak
- Hoteli 4* na Ohridu i u Skoplju
- Pratoc putovanja
- GRATIS posjeta i obilazak Skadra
- GRATIS posjeta i obilazak Tirane
- Boravišne takse u hotelima
- Kalkulaciju i realizaciju programa

U cijenu aranžmana nije uključeno:
- Doplatu za 1/1 sobu: 100,00 KM
- Fakultativni izlet: OHRID & ST. NAUM: 15 EUR, SKOPJE: 10 EUR. Oba izleta: 20,00 EUR
- Večere (Ohrid + Skoplje)
- Putničko osiguranje: 6,00 KM za osobe do 60 godina starosti

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.