PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (četvrtak, 08.03.2018.) SARAJEVO - SRETAN 8. MART
Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u ranim večernjim satima. Vožnja u pravcu Zenice, Doboja.. sa usputnim pauzama prema potrebi grupe.
2.DAN (petak, 09.03.2018.) MILANO PANORAMICA
Vožnja kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju i dolazak na naše prvo odredište, Milano. Po dolasku u Milano slijedi zajednički obilazak grada u pratnji vodiča: grandiozni zamak Sforca, rezidencija milanskih vojvoda, Via Dante, Pjaca del Dumo gde je raskošna Milanska katedrala - najveća u Italiji poslije crkve sv. Petra u Rimu, čuvena Skala - najuglednija operska kuća u svijetu (1778.), otmjena Galerija Viktora Emanuela sa prvoklasnim restoranima i kafeterijama, trgovačke ulice sa prodavnicma artikala najpoznatijih italijanskih modnih brendova. Vožnja prema hotelu. Check in u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje..
3.DAN (subota, 10.03.2018.) COMO - LAGO MAGGIORE-BOROMEJSKI OTOCI
Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak na cjelodnevni izlet na italijanska jezera Como i Maggiore. Prva stajna tačka biće nam jezero Como. U srednjem vijeku bio je čuven po svojim vještim graditeljima i vajarima-dekoraterima zvanim “komačini”, koji su ustanovili i pronijeli po Evropi prepoznatljivi lombardijski stil gradnje palata i crkava. Od kraja 19. vijeka Komo je renomirano ljetovalište sa luksuznim hotelima, vilama i rezidencijama od kojih su mnoge u posjedu poznatih umjetnika i javnih ličnosti iz cijelog svijeta. Po dolasku, šetnja obalskom promenadom i centrom grada, oko Trga Kavur i impozantne katedrale od bijelog mermera. Polazak prema jezeru Maggiore. Po dolasku ukrcavanje na brod i krstarenje s posjetom prekrasnim, a ne tako poznatim Boromejskim otocima Bella i Dei Pescatori. Isolla Bella je otok – palača iz 1632. god. čiji se vrtovi stepenasto spuštaju 37 metara i imaju čak 10 terasa. Vožnja uzduž jezera. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
4.DAN (nedjelja/ponedjeljak, 11./12.03.2018.) MILANO
Doručak. Check out iz hotela. Polazak prema centru Milana. Slobodno vrijeme za shopping. Sastanak grupe i nastavak putovanja prema Bosni i Hercegovini. Dolazak u BiH u ranim jutarnjim satima.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA 249 KM (za rezervacije do 02.02.2018)

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 269 KM

DODATNE INFORMACIJE

Cijena programa uključuje:
*Prijevoz autobusom visoke turističke klase
*2 ND u 1/2 i 1/3 (dvokrevetnim i trokrevetnim sobama) u hotelu sa 3 ili 4* u Milanu (okolica).
*Kompletnu organizaciju putovanja uz pratioca putovanja
*GRATIS OBILAZAK MILANA

Cijena programa ne uključuje:
*Fakultativni izleti:
*Putničko zdravstveno osiguranje 8 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 16 KM.
*Boravišna taksa 3-5 € po osobi i danu
*provizija na kartično plaćanje

POPUSTI za FIRST MINUTE rezervacije za uplate avansa 30% do 02.02.2018.

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.