PROGRAM PUTOVANJA

TERMINI PUTOVANJA: 28.02.-03.03.2019.  i 07.03.-10.03.2019.

1.DAN- SARAJEVO
Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u ranim večernjim satima. Vožnja u pravcu Zenice, Doboja... sa usputnim pauzama prema potrebi grupe.

2.DAN- MILANO PANORAMICA

Vožnja kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju i dolazak na naše prvo odredište, Milano. Po dolasku u Milano slijedi zajednički obilazak grada u pratnji vodiča: grandiozni zamak Sforca, rezidencija milanskih vojvoda, Via Dante, Pjaca del Dumo gdje je raskošna Milanska katedrala - najveća u Italiji poslije crkve sv. Petra u Rimu, čuvena Skala - najuglednija operska kuća u svijetu (1778.), otmjena Galerija Viktora Emanuela sa prvoklasnim restoranima i kafeterijama, trgovačke ulice sa prodavnicma artikala najpoznatijih italijanskih modnih brendova. Vožnja prema hotelu. Check in u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.DAN- COMO  - LUGANO

Doručak. Slijedi fakultativni odlazak na izlet u Švicarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili uz jezero Lugano. Nastavak putovanja do elegantnog Koma, smještenog u divnom prirodnom ambijentu, ispod alpskih padina obraslih bujnom vegetacijom. U srednjem vijeku bio je čuven po svojim vještim graditeljima i vajarima-dekoraterima zvanim “komačini”, koji su ustanovili i pronijeli po Europi prepoznatljivi lombardijski stil gradnje palata i crkava. Od kraja 19. stoljeća Komo je renomirano ljetovalište sa luksuznim hotelima, vilama i rezidencijama od kojih su mnoge u posjedu poznatih umjetnika i javnih ličnosti iz cijelog svijeta. Po dolasku, šetnja obalskom promenadom i centrom grada, oko Trga Kavur i impozantne katedrale od bijelog mermera (14-18. vijek). Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN- MILANO

Doručak. Check out iz hotela. Polazak prema centru Milana. Slobodno vrijeme za shopping. Sastanak grupe i nastavak putovanja prema Bosni i Hercegovini. Dolazak u BiH u ranim jutarnjim satima.

  

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA 249 KM
ZA PRVIH 10 REZERVACIJA A NAJKASNIJE DO 31.01.2019.

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 289 KM

DODATNE INFORMACIJE

Cijena programa uključuje:
*Prijevoz autobusom visoke turističke klase

*2 noćenja s doručkom u 1/2 i 1/3 (dvokrevetnim i trokrevetnim sobama) u hotelu sa 3 ili 4* u Milanu (okolica)

*Kompletnu organizaciju putovanja uz pratioca putovanja
*GRATIS OBILAZAK MILANA

Cijena programa ne uključuje:
*Fakultativni izleti: Como+ Lugano cca 40 Eur

*Putničko zdravstveno osiguranje 8 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 16 KM.

*Lokalna turistička taksa 3-5 € po osobi i danu
*provizija na kartično plaćanje
*doplata za sjedište po izboru 30,00 KM (sjedišta iza 2. vrata i sl.) u zavisnosti od raspoloživosti

POPUSTI za FIRST MINUTE rezervacije za uplate avansa 30% do 31.01.2019.

Napomena:
*Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije).
*Putni pravac, pauze, mjesto i dužine njihovog trajanja određuje vodič . Vodič ima pravo da, zbog nepredviđenih okolnosti, promjeni red vožnje, itinerer puta, ili redosljed obilazaka lokaliteta.
*Navedene cijene fakultativnih izleta su okvirnog karaktera, detaljne i finalne cijene će prezentovati vodič na putovanju.
* Otkaz putovanja od strane putnika tretirati će se u skladu sa Opštim uslovima putovanja ARD.d.o.o.

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.