PROGRAM PUTOVANJA

1.I 2.DAN (04/05.03.2019., ponedjeljak/utorak) – ISTANBUL
Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u popodnevnim satima - cca 13:00h. Vožnja kroz BIH, Srbiju i Bugarsku uz pauze po potrebi grupe. Ulazak u Tursku u jutarnjim satima. Nastavaka putovanja do Istanbula. Po dolasku, smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. U pratnji vodiča obilazak Sultanahmeta (Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aya Sofija i Topkapi dvorac - bez ulaznica. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3.DAN (06.03.2019., srijeda) - KRSTARENJE BOSFOROM – TOPKAPI DVORAC - TURSKO VEČE
Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom u trajanju cca 2h privatnom brodicom, gdje ćete uživati u najljepšem pogledu na jedini grad koji se nalazi na dva kontinenta. Prilika da vidite znamenitosti poput: džamije Sulejmanija, Galata tornja, Dolmabahče dvorca, mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu, i još mnogo toga. U nastavku dana mogućnost za fakultativni izlet u dvorac Topkapi gdje su bili smješteni Sultani Osmanskog carstva, državna administracija i Harem. To je idealnu priliku da obiđete kompleks gdje su sultani držali preko 300 konkubina. U palati se sada čuvaju dragocjenosti, eksponati kao što su pozlaćeno prijestolje, ogrtač poslanika Muhammeda a.s., kao i mnogi drugi predmeti doneseni iz država i pokrajina pod Osmanskom imperijom. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4.DAN (07.03.2019., četvrtak) - BURSA
Rani doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu gradu Bursi, prvoj prijestolnici Osmanskog carstva. Po dolasku posjeta turbetima Sultana Osmana i Orhana, zatim vidikovcu Tophane, te džamiji Ulu. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Povratak prema Istanbulu u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.
5.DAN (08.03.2019., petak) - MINIATURK – PANORAMA – ČAMLIDŽA - TURSKO VEČE
Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultana Mehmeda Fatiha). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i kumpir. Nakon čega slijedi posjeta muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost za fakultativno organizovanje Orijentalne večeri na Bosforu, gdje ćete uživati uz obilatu tursku kuhinju, folklor, animacijski program i trbušne plesačice. Povratak u hotel. Noćenje.
6. I 7.DAN (09/10.03.2019., subota/nedjelja) - ISTANBUL - EDIRNE – ODREDIŠTE
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu Edirna. Po dolasku obilazak jedne od najljepših džamija u Turskoj - Selimija, koja je jedno od remek djele najvećeg graditelja Osmanskog Carstva - Mimara Sinana. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Nastavak putovanja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Dolazak na odredište u prijepodnevnim satima. Kraj programa.

  

CIJENA

 

FIRST MINUTE CIJENA 315 KM
(za prvih 10 rezervacija a najkasnije do 11.01.2019.g.)

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 365 KM

 

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana je uključeno:
-Prijevoz modernim autobusom
-Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe);
-Posjeta Edirnama;
-Loko tour Sultanahmet;
-Vodička služba i cjelokupna organizacija putovanja.
U cijenu programa nije uključeno:
-Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
-Fakultativni izleti i ulaznice;
KRSTARENJE BOSFOROM – 15,00 EUR,
TOPKAPI DVORAC – 20,00 EUR,
CJELODNEVNI IZLET – 30,00 EUR,
BURSA – cca 25,00 EUR,
PRINČEVSKA OSTRVA – cca 15,00 EUR,
TURSKO VEČE – 35,00 EUR…
-Doplata za jednokrevetnu sobu – 165,00 KM
-Individualni troškovi;
 

Napomena:
*Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije).
*Putni pravac, pauze, mjesto i dužine njihovog trajanja određuje vodič . Vodič ima pravo da, zbog nepredviđenih okolnosti, promjeni red vožnje, itinerer puta, ili redosljed obilazaka lokaliteta.
*Navedene cijene fakultativnih izleta su okvirnog karaktera, detaljne i finalne cijene će prezentovati vodič na putovanju.
 

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.