PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN – 05.03.2018. (Ponedjeljak), SARAJEVO – MINHEN – LISABON
Sastanak grupe na Medjunarodnom aerodromu Sarajevo u 11:25 sati. Prijava za let Sarajevo – Minhen. Let u 13:25 sati. Obrok i piće u avionu. Dolazak u Minhen planiran je u 14:55 sati. Nastavak leta Minhen – Lisabon u 20:25 sati. Obrok i piće u avionu. Dolazak u Lisabon planiran je u 22:30 sati. NAPOMENA: Putnici predaju prtljag na aerodromu Sarajevo, a preuzima-ju na aerodromu Lisabon. Dozvoljena težina prtljaga do 20 kg za predani prtljag + 5 kg za ručni prtljaga. Transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.
2. DAN – 06.03.2018. (Utorak), LISABON
Doručak. Panoramski razgled uz kratka zaustavljanja: vožnja pored tipične četvrti Alfama, Bairro Alto, trga Rossio, nastavak do Belema gdje se nalazi Padrao dos Descombrimentos, spomenik posvećen svim slavnim portugalskim moreplovcima i njihovim otkrićima, kratko zaustavljanje kod Torre de Belem uz rijeku Tagus, na listi Unescove svjetske baštine, odakle je Vasco da Gama isplovio na putovanje do Indije. Slobodno poslije podne. Predlažemo večernju šetnju živopisnim centrom Lisabona ili odlazak na večeru u tipičan lokal s tradicionalnom predstavom fada, portugalske »Šansone«, koja s karakterističnom melodijom i lirikom pjeva o moru i životu siromašnih, u kojoj se izmjenjuju osjećaji tuge, boli, nostalgije, sreće i ljubavi. Fado se u Portugalu izvodi još od 1820. god. (doplata kod prijave). Noćenje.
3. DAN – 07.03.2018. (Srijeda), SINTRA – CABO DE ROCA – CASCAIS ESTORIL
Doručak. Odlazak na fakultativni izlet u okolicu Lisabona: polazak u 9:00 sati, vožnja do srednjovjekovne Sintre, na Unescovoj listi svjetske baštine, nekadašnje ljetne rezidencije por-tugalskih kraljeva i omiljenog boravišta pjesnika i pisaca romantične ere 19. st., tu je nekada živio Lord Byron koji je Sintru nazvao »kvartom zemaljskog raja«. Posjet Kraljevskoj palači, slobodno vrijeme za šetnju slikovitim ulicama. Nastavak vožnje do najzapadnije tačke Europe - Cabo da Roca, kraće zaustavljanje. Nastavak vožnje uz obalu pored živopisnog Cascaisa, ribarskog mjesta i ljetne rezidencije portugalskog dvora krajem 19. st. te luksuznog ljetovališta Estoril s elegantnim Casinom. Povratak u Lisabon Slobodno poslije podne za šoping, individualne aktivnosti. Noćenje.
4. DAN – 08.03.2018. (Četvrtak), LISABON - OBIDOS - NAZARE - BATALHA - FATIMA
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet do Fatime (fakultativno). Na putu posjeta Obidosu, malom selu okruženom zidinama i srednjovjekovnim dvorcem. Nastavak putovanja preko tradicionalnog ribarskog sela Nazarea. Posjeta Batalhi, nikad dovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitori. Nastavak vožnje do Fatime. Posjeta čuvenom svetištu Gospe Fatimske. Povratak u Lisabon u večernjim satima. Noćenje.
5. DAN – 09.03.2018. (Petak), LISABON – MINHEN – SARAJEVO
Rani doručak. Transfer do aerodroma u Lisabonu planiran je u 03:30 sati. Prijava za let na relaciji Lisabon – Minhen, let u 06:05 sati. Obrok i piće u avionu. Dolazak u Minhen planiran je u 10:15 sati. Nastavak leta na relaciji Minhen – Sarajevo, planiran je u 11:20 sati. Obrok i piće u avionu. NAPOMENA: Putnici predaju prtljag na aerodromu Lisabon, a preuzimaju na aerodromu Sarajevo. Dozvoljena težina prtljaga do 20 kg + 5 kg ručnog prtljaga. Dolazak u Sarajevo planiran je u 12:45 sati.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 799 KM + takse
(za rezervacije do 31.0.2018.)

DODATNE INFORMACIJE

Cijena aranžmana uključuje:
*Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Lisabon – Sarajevo (Via Minhen), u ekonomskoj klasi, avio kompanija Lufthansa Airlines
*obroke i piće na svakom letu
*sve bus transfere predvidjene programom putovanja
*smještaj u hotelu 3* ili 4* (hotel se nalazi na odličnoj lokaciji u bilizini metro stanice) u Lisabonu na bazi 4 noćenja sa doručkom, usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja (od polaska do povratka), troškove organizacije i rezervacije

Cijena aranžmana ne uključuje:
*Obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje 10,00 KM, osobe preko 60 godina plaćaju 20,00 KM
*aerodromske, sigurnosne i druge taxe 260 KM (podložne promjeni sve do momenta izadavanja karte)
*doplata za 1/1 sobu 250 KM
*panoramski razgled Lisabona (bez ulaznica)
*poludnevni izlet SINTRA i okolica (bez ulaznica)
*cjelodnevni izlet OBIDOS – FATIMA (bez ulaznica)

REZERVACIJE I PLAĆANJE: Prilikom rezervacije obavezna je uplata cca 40 %, ostatak najkasnije do 10.02.2018.godine.

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.