PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN - SARAJEVO – ISTANBUL LOKO
Sastanak na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u 10:00h (TK 1022). Slijedi čekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul koje je planirano u 11:40. Planirano slijetanje u Istanbul u 15:25h po lokalnom vremenu. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, slijedi grupni autobuski transfer prema hotelu. Check in u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. U večernjim satima mogućnost zajedničkog odlaska sa pratiocem do glavnog trga Sultanahmet (Plava džamija, Aya Sofija, Hipodrom...) i kratki loko tour radi orijentacionog upoznavanja sa gradom. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
2.DAN - MINIATURK – PIERE LOTTI VIDIKOVAC - PANORAMA 1453 – EYUP –TAXIM
Doručak. Fakultativni izlet (trajanje cca 7-8h): Posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Odlazimo do čuvene kafane Pierre Lotti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. Slobodno vrijeme. U nastavku dana mogućnost za posjetu muzeju PANORAMA 1453 koji je posvećen bitci za Istanbul. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.
U večernjim satima sa pratiocem mogućnost odlaska javnim prijevozom na Taksim trg, centar zbivanja i noćnog života u Istanbulu. Slobodno vrijeme za šetnju najdužom i najpoznatijom shopping ulicom u Istanbulu, Istiklal ulicom, gdje ćete naći mnoge poznate svjetske brendove i kupovati po sniženim cijenama. Na kraju ove ulice nalazi se čuvena Galata kula koja pruža nezaboravan pogled na Zlatni rog. Povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN - PLOVIDBA BOSFOROM – EGIPATSKI BAZAR – GALATA MOST – TOPKAPI PALATA – TURSKO VEČE/PLES DERVIŠA - SRETAN 8. MART
Doručak. Fakultativni izlet (trajanje cca 7-8h): krstarenje - prijevoz autobusom do luke gdje ćemo se ukrcati na brod, te uživati u krstarenju Bosforom. Sa broda ćemo imati priliku vidjeti čuvenu Dolmabahce palatu, Bosforski most, azijski dio Istanbula i još mnogo toga... Jedinstvena prilika da doživite čari Istanbula iz druge perspektive. Poslije nastavljamo do čuvenog Galata mosta odakle se pruža pogled na Galata kulu i kompletan Bosfor, gdje vrijeme provodimo i na našoj sljedećoj tački Misir čaršiji (Egipatska pijaca začina). Zaista je vrijedno da dođete i uživate u svim bojama i mirisima koji će vas sačekati već na samom ulazu. Slobodno vrijeme. Polazak prema Topkapi palati, koja je bila sjedište Sultana skoro 400 godina. Vidjet ćete divan, arhiv, kolekciju oružja, kuhinju, otisak stopala Poslanika Muhammeda a.s., njegov mač... Palata mnogih sultana, uključujući i Sulejmana Veličanstvenog, remek je djelo koje zaista treba vidjeti... Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.
U večernjim satima fakultativno: Tursko veče ili Ples Derviša. Uživajte uz show, muziku uživo, turski folklor i naravno neizostavne trbušne plesačice, uz uključenu večeru na turskoj večeri ili ipak pogledajte uvijek atraktivni i mistični ples derviša na Bosforu. Provod zagarantovan. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN - BURSA
Doručak. Fakultativni izlet (trajanje cca 10h): Bursa. Prelazak mosta koji spaja dva kontinenta i ulazak u Aziju. Vožnja azijskim dijelom Istanbula do novosagrađenog mosta preko Mramornog mora te autoputem do nekadašnje prijestonice Osmanskog carstva, grada Bursa. Slijedi razgled grada; Ulu džamija, koja je simbol grada, posjeta turbetu Osman gazi i njegovog sina Orhana, kao i neizostavno slobodno vrijeme za shopping i slobodne aktivnosti. Povratak prema Istanbulu u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.
5.DAN – SULEJMANIJA – KAPALI ČARŠIJA
Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela (do 11h) i spuštanje prtljaga u luggage room (sobu za prtljag). Po želji zajednički odlazak sa pratiocem grupe do džamije Sulejmanije, vrhunskog djela osmanskog arhitekte Mimara Sinana. Džamija koja odiše mirom i grandioznošću izgrađena na jednom od brežuljaka Istanbula, odakle se pruža predivan pogled na Zlatni rog.
Nakon posjete odlazak do Kapali čaršije, najvećeg bazara na otvorenom. Slobodno vrijeme za kupovinu.
Transfer ispred hotela cca 15h. Planirano polijetanje Turkish Airlinesa (TK 1025) u 19:20 h po lokalnom vremenu. Slijetanje na Međunarodni aerodrom Sarajevo u 20:15h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.
 

   

  

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA ZA PRVIH 10 REZERVACIJA, A NAJKASNIJE DO 15.01.2021.

HOTEL

Cijena po osobi
UKLJUČENE TAKSE

Hotel 3*  (Martinenz ili sličan…)

489 KM

Hotel 4* (Grand Washington ili sličan…)

539 KM

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 

HOTEL Cijena po osobi
UKLJUČENE TAKSE
Hotel 3*  (Martinenz ili sličan…) 589 KM
Hotel 4* (Grand Washington ili sličan…) 639 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Turkish Airlines)
*Aerodromske takse
*Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru 
*Autobuski transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu
*Loko tour Sultanahmet
*Posjeta Sulejmaniji i Taximu
*Troškovi organizacije i pratioca putovanja

U cijenu programa nije uključeno:
*Obavezno putničko zdravstveno osiguranje 10 KM po osobi do 60 god ukupno za sve dane boravka (individualno ili posredstvom agencije)
*Fakultativni izleti
*Uvećanje za kartično plaćanje
*Osiguranje od otkaza cca 35-45 KM

IZLETI

PLOVIDBA BOSFOROM – EGIPATSKI BAZAR – GALATA MOST – TOPKAPI PALATA

Trajanje izleta: 09:00 – 16:30h
Prijevoz: privatni brod + autobus + ulaznica u Topkapi palatu
Cijena: 35-40 EUR po osobi (cijena u zavisnosti od prijavljenih putnika)

Doručak. Fakultativni izlet: krstarenje - prijevoz autobusom do luke gdje ćemo se ukrcati na brod, te uživati u krstarenju Bosforom. Sa broda ćemo imati priliku vidjeti čuvenu Dolmabahce palatu, Bosforski most, azijski dio Istanbula i još mnogo toga... Jedinstvena prilika da doživite čari Istanbula iz druge perspektive. Poslije nastavljamo do čuvenog Galata mosta odakle se pruža pogled na Galata kulu i kompletan Bosfor, gdje vrijeme provodimo i na našoj sljedećoj tački Misir čaršiji (Egipatska pijaca začina). Zaista je vrijedno da dođete i uživate u svim bojama i mirisima koji će vas sačekati već na samom ulazu. Slobodno vrijeme. Polazak prema Topkapi palati, koja je bila sjedište Sultana skoro 400 godina. Vidjet ćete divan, arhiv, kolekciju oružja, kuhinju, otisak stopala Poslanika Muhammeda a.s., njegov mač... Palata mnogih sultana, uključujući i Sulejmana Veličanstvenog, remek je djelo koje zaista treba vidjeti... Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MINIATURK – PIERE LOTTI VIDIKOVAC – PANORAMA 1453 – EYUP
Trajanje izleta: 09:00 h – 17:00 h
Prijevoz: autobuski + pješački + ulaznica u Miniyaturk i muzej Panorama 1453
Cijena: 30 EUR po osobi

Doručak. Fakultativni izlet (trajanje cca 7-8h): Posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Odlazimo do čuvene kafane Pierre Lotti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. Slobodno vrijeme. U nastavku dana mogućnost za posjetu muzeju PANORAMA 1453 koji je posvećen bitci za Istanbul. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BURSA
Trajanje izleta: 08:30 h – 19:30 h
Prijevoz: autobus
Cijena: 45 EUR po osobi

Bursa. Prelazak mosta koji spaja dva kontinenta i ulazak u Aziju. Vožnja azijskim dijelom Istanbula do novosagrađenog mosta preko Mramornog mora te autoputem do nekadašnje prijestonice Osmanskog carstva, grada Bursa. Slijedi razgled grada; Ulu džamija, koja je simbol grada, posjeta turbetu Osman gazi i njegovog sina Orhana, kao i neizostavno slobodno vrijeme za shopping i slobodne aktivnosti. Povratak prema Istanbulu u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GRATIS IZLETI:

- LOKO TOUR SULTANAHMET

U večernjim satima prvog dana po dolasku, mogućnost zajedničkog odlaska sa pratiocem do glavnog trga Sultanahmet (Plava džamija, Aya Sofija, Hipodrom...) i kratki loko tour radi orijentacionog upoznavanja sa gradom
- SULEJMANIJA DŽAMIJA I KAPALI ČARŠIJA
Posljednji dan boravka po želji zajednički odlazak sa pratiocem grupe do džamije Sulejmanije, vrhunskog djela osmanskog arhitekte Mimara Sinana. Džamija koja odiše mirom i grandioznošću izgrađena na jednom od brežuljaka Istanbula, odakle se pruža predivan pogled na Zlatni rog. Preporuke. Nakon posjete odlazak do Kapali čaršije, najvećeg bazara na otvorenom.
- TAXIM TRG
U ponedjeljak u večernjim satima sa pratiocem mogućnost odlaska javnim prijevozom na Taksim trg, centar zbivanja i noćnog života u Istanbulu. Slobodno vrijeme za šetnju najdužom i najpoznatijom shopping ulicom u Istanbulu, Istiklal ulicom, gdje ćete naći mnoge poznate svjetske brendove i kupovati po sniženim cijenama. Na kraju ove ulice nalazi se čuvena Galata kula koja pruža nezaboravan pogled na Zlatni rog.

NAPOMENA: Karte javnog prijevoza plaćaju putnici (cca 1 eur po vožnji)

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.