PROGRAM PUTOVANJA

GARANTOVAN POLAZAK - 2 POSLJEDNJA MJESTA!

1.DAN (petak, 01.03.2019.) SARAJEVO – ISTANBUL
Sastanak na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u 10:15h (Turkish Airlines). Slijedi čekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul koje je planirano u 12:00h. Planirano slijetanje u Istanbul u 15:45h po lokalnom vremenu. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, slijedi grupni autobuski transfer prema hotelu. Check in u hotel (cca 18:00h). Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. U večernjim satima mogućnost zajedničkog odlaska sa pratiocem do glavnog trga Sultanahmet (Kapali čaršija, Plava džamija, Aya Sofija, Hipodrom, Topkapi) i kratki loko tour radi orijentacionog upoznavanja sa gradom. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
2.DAN (subota, 02.03.2019.) MINIYATURK – EYUP – PIERE LOTTI VIDIKOVAC – CISTERNE – GALATA MOST – EGIPATSKI BAZAR
Doručak. Nakon doručka posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Nakon slobodnog vremena polazak prema kvartu Eyup gdje se nalazi nedavno obnovljena pravoslavna crkva svetog Stefana, čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Nakon obilaska odlazimo do čuvene kafane Pierre Lotti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja nas vodi u posjetu Cisterni bazilike, jednoj od najvećih podzemnih rezervoara kojima se Istanbul napajao vodom. Nosi naziv i „Potopljena Palača“. Fascinantan je enterijer, koji nijednog posjetioca ne ostavi ravnodušnim. Poslije obilaska nastavljamo do čuvenog Galata mosta odakle se pruža pogled na Galata kulu i kompletan Bosfor, odakle odlazimo do posljednje tačke, Misir čaršije (Egipatska pijaca začina). Zaista je vrijdno da dođete i uživate u svim bojama i mirisima koji će vas sačekati već na samom ulazu. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel u noćenje.
3.DAN (nedjelja, 03.03.2019.) PRINČEVSKI OTOCI ili BURSA - TURSKO VEČE
Doručak. Nakon doručka mogućnost za fakultativni odlazak na Prinčevska ostrva, koja su od Istanbula udaljena cca 1h 15 min vožnje brodom ili za fakultativnu posjetu Bursi. PRINČEVSKA: Po dolasku, organizovana vožnja kočijama u trajanju cca 45 min, uz asistenciju profesionalnog vodiča. Ovo mjesto pruža jedinstven doživljaj koji je potpuno drugačiji od onoga što ćete pronaći u centru Istanbula. Tišina i mir, svež mediteranski vazduh i miris borove šume samo će još više upotpuniti vaš doživljaj. Također ovdje se nalazi jedinstvena turistička atrakcija – palata sa samostanom izgrađena za vrijeme cara Justina II, koja je svojevremeno bila mjesto egzila za carice Irenu, Eufrosiniju, Teofaniju, Zoju i Anu Dalasenu.. Slobodno vrijeme za samostalan obilazak ostrva i mogućnost za doplatu ručka u lokalnom ribljem restoranu. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. ILI
BURSA: Nakon doručka polazak u pravcu Burse. Prelazak mosta koji spaja dva kontinenta i ulazak u Aziju. Vožnja azijskim dijelom Istanbula do novosagrađenog mosta preko Mramornog mora te autoputem do nekadašnje prijestonice Osmanskog carstva, grada Bursa. Slijedi razgled grada; Ulu džamija, koja je simbol grada, posjeta turbetu Osman gazi i njegovog sina Orhana, kao i neizostavno slobodno vrijeme za shopping i slobodne aktivnosti. Povratak prema Istanbulu u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme.
U večernjim satima fakultativno: tursko veče. Uživajte uz show, muziku uživo, turski folklor i naravno neizostavne trbušne plesačice, uz uključenu večeru. Provod zagarantovan. Po dogovoru povratak u hotel i noćenje.
4.DAN (ponedjeljak, 04.03.2019.) KRSTARENJE BOSFOROM- DOLMABAHCE – ORTAKOY – TAKSIM
Doručak. Fakultativno: prijevoz autobusom do luke gdje ćemo se ukrcati na brod, te uživati u krstarenju Bosforom u trajanju oko 2h. Imati ćemo priliku vidjeti čuvenu Dolmabahće palatu, Bosforski most, azijski dio Istanbula, djevojačku kulu..Jedinstvena prilika da doživite čari Istanbula iz druge perspektive. Mogućnost za fakultativnu posjetu Dolmabahče dvorcu, koji je bio sjedište posljednjim sultanima Osmanskog carstva, i Kemal-paši Ataturku. Po završetku putovanje nastavljamo do Ortakoya, gdje ćete vidjeti brojne stare renovirane drvene kuće sa mnoštvom ribljih restorana i kioska za "jela s' nogu". Predivan pogled se pruža na azijski dio. Nakon obilaska, odlazimo na Taksim trg, centar zbivanja i noćnog života u Istanbulu. Šetnja najdužom i najpoznatijom shopping ulicom u Istanbulu, Istiklal ulicom gdje ćete naći mnoge poznate svjetske brendove i kupovati po sniženim cijenama. Na kraju ove ulice nalazi se čuvena Galata kula koja pruža nezaboravan pogled na Zlatni rog. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
5.DAN (utorak, 05.03.2019.) ISTANBUL – SHOPPING KAPALI ČARŠIJA – SARAJEVO
Doručak. Nakon doručka check out iz hotela i smještanje prtljaga u luggage room hotela. Slobodno vrijeme do polaska. Preporučujemo individualnu posjetu i uživanje u shoppingu u Kapali čaršiji, jednom od najvećih bazara u svijetu, ili eventualno da vrijeme iskoristite u posjeti Topkapi palači, nekadašnjoj rezidenciji mnogih sultana.
Sastanak grupe u poslijepodnevnim satima, cca 15:00 h i autobuski transfer prema aerodromu.
Po dolasku check in i pasoške kontrole, te ukrcavanje na let. Planirano polijetanje za Sarajevo u 19:30h. Slijetanje u 19:25h po lokalnom vremenu.

     

CIJENA

LAST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 369 KM
(2 slobodna mjesta)

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 425 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Turkish Airlines)
*Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru
(ogledni hotel: Ephesus 3*ili sl.)
*Autobuski transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu
*Loko tour Sultanahmet
*Troškovi organizacije i pratioca putovanja.

U cijenu programa nije uključeno:
*Aerodromske takse u iznosu 220 KM (uplata u agenciji)
*Obavezno putničko zdravstveno osiguranje 10 KM po osobi do 60god ukupno za sve dane boravka
*doplata za 1/1 sobu 140 KM
*Provizija na kartično plaćanje

OKVIRNE CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

*Miniyaturk, Pierre Loti, Eyup, Cisterne yerabatan , Galata most i Egipatska pijaca (09:00 – 17:30)
U cijenu uključene ulaznice za Miniyaturk i Cisterne, autobuski prijevoz i profesionalni vodič
CIJENA 45 EUR

*Princevski otoci – Veliko ostrvo (08:45 - 17:30)
U cijenu uključen profesionalni vodič i prijevoz autobusom, povratni transfer brodom, vožnja kočijama od 45 minuta
CIJENA 35 EUR

*Bursa (09.00 – 17:00)
U cijenu uključen profesionalni vodič  i prijevoz autobusom, obilazak grada
CIJENA 40 EUR

* Krstarenje, Ortakoy, Taksim, Dolmabahce (09.00-17.00)
Uključen autobuski prijevoz, profesionalni vodič , privatni brod, ulaznica u Dolmabahce palatu
CIJENA 45 EUR (naknadno će biti ponuđena opcija bez Dolmabahce palate)

*Tursko veče (20:30 – 23:45)
Uključuje večeru, show uz trbušne plesačice i folklor, 2 alkoholna ili bezalkoholna pića
Cijena 35 EUR
 

PAKET CIJENA IZLETA: 110 EUR (bez turske večeri)NAPOMENA - obavezno pročitati!
*Rezervacija se vrši uplatom avansa 40 % ukupne cijene aranžmana.
*Nakon prvih 10 rezervacija cijena aranžmana se mijenja na redovnu.
*Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih izleta.
*Cijene fakultativnih izleta biće objavljene naknadno.
*Putničko zdravstveno osiguranje je obavezno, može biti uplaćeno putem agencije ili individualno.
*Pasoši moraju biti važeći minimalno 180 dana od datuma ulaska u Tursku.
*Online ishođenje vize, za putnike kojima je potrebna ista za ulazak u Tursku na linku www.evisa.gov.tr.
*Podaci dostavljeni agenciji moraju odgovarati podacima navedenim na pasošima/putovnicama.
Otkaz putovanja od strane putnika tretirati će se u skladu sa Opštim uslovima putovanja ARD.d.o.o.

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.