GARANTOVAN POLAZAK - POSLJEDNJA MJESTA!

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (Nedjelja, 01.03.2020.)SARAJEVO – DUBROVNIK - BARCELONA
Sastanak grupe i polazak ispred Zemaljskog muzeja u ranim jutarnjim satima (cca 05:00h). Vožnja prema Dubrovniku, sa usputnim pauzama prema potrebi grupe. Dolazak na aerodrom u Dubrovniku i checkiranje karata, pasoške i carinske kontrole. Planirano polijetanje aviona za Barcelonu u 14:30h. Slijetanje na aerodrom u Barceloni u 16:55. Po dolasku transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.
2.DAN (Ponedjeljak, 02.03.2020.)BARCELONA PANORAMICA – GOTIČKA ČETVRT-RAMBLA
Doručak. Nakon doručka fakultativno obilazak grada u pratnji vodiča, gdje ćete upoznati znamenitosti grada počev od Plaza Catalunia, Gotička četvrt, najstariji dio grada, jedna od najsačuvanijih i najljepših u Europi sa spletom uskih krivudavih uličica i katedralom iz 14. i 15. stoljeća, sjajnim primjerom katalonske gotike, prošetat ćemo Ramblom, najživljom gradskom avenijom, zajedno ćemo posjetiti živopisnu gradsku tržnicu „La Boquería“ poznatu po bogatoj ponudi lokalnih proizvoda, smještenu na Rambli. Prošetat ćemo do Kolumbova spomenika koji je visok 60 m i podignut na mjestu gdje je Kolumbo pristao s brodom nakon otkrića Amerike. Slobodno vrijeme. Svakako preporučamo individualno posjet jednom od najvećih europskih Akvarija. Slobodno poslijepodne . Povratak u hotel.U večernjim satima mogućnost fakultativnog odlaska na flamenko veče. Noćenje.
3.DAN (Utorak, 03.03.2020.)– BARCELONA CAMP NOU-PARK GUELL
Doručak. Fakultativno Odlazak s pratiteljem putovanja pješice i javnim prijevozom do parka Güell – veličanstvenog djela Antonija Gaudija s poznatim mediteranskim vrtovima koji izgledaju kao da su iz bajke. S platoa iznad stubišta sa Zmajevom fontanom pruža se prekrasan pogled na grad. Nastavljamo prema crkvi Sagrada Familia – remek djelu katalonske umjetnosti poznatog arhitekta Antonija Gaudija zbog kojeg Barcelonu možemo nazvati Gaudijev grad. U nastavku predlažemo posjet čuvenom stadionu FCI Barcelona, Camp Nou. Za sve one koji se žele opustiti predlažemo (invidualan odlazak ) šetnju i uživanje na jednoj od najljepših plaža u Europi, Barceloneti. Povratak u hotel. Slobodna večer. Noćenje
4.DAN (Srijeda, 04.03.2020.)BARCELONA – FIGUERES – MUZEJ DALI – FLAMENCO SHOW
Doručak. Mogućnost za fakultativne posjete gradu Figueres - rodno mjesto svjetski poznatog umjetnika Salvadora Dalija, u kojem se nalazi i poznati muzej. Bilo da ste ljubitelj umjetnosti, kritičar ili avanturista trebate posjetiti jedan od najznačajnijih muzeja u Barceloni. Slobodno vrijeme za uživanje u razgledanju preko 1500 eksponata. Povratak u hotel. Slobodno veče . Noćenje.
5.DAN (Četvrtak, 05.03.2020.) – BARCELONA – DUBROVNIK - SARAJEVO
Doručak. Check out iz hotela. Transfer do aerodroma. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te planirano polijetanje aviona prema Dubrovniku u 12:30h. Slijetanje u Dubrovnik u 14:45h. Transfer do Sarajeva. Planiran dolazak u Sarajevo u ranim večernjim satima.

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA 499 KM
ZA PRVIH 10 REZERVACIJA

REDOVNA CIJENA 599 KM

 

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*Avioprijevoz na relaciji Dubrovnik – Barcelona – Dubrovnik;

*Smještaj u hotelu Novotel San Juan Despi 4* u Barceloni na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama po izboru;

*transfer aerodrom-hotel-aerodrom u Barceloni

*ručni prtljag do 5 kg + 20 kg za prtljažni prostor

U cijenu aranžmana nije uključeno:
*putničko zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60 god.;

*transfer na relaciji Sarajevo – Dubrovnik – Sarajevo (75,00 KM po osobi),

*aerodromske takse u iznosu od 175,00KM
*fakultativni izleti ( cijene će biti naknadno objavljene )
*doplata za jednokrevetnu sobu 250 KM

*provizija na kartično plaćanje

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.