PROGRAM PUTOVANJA

1 i 2. DAN Bugojno – Travnik – Zenica – Visoko – Kakanj - Sarajevo – EDIRNE – ISTANBUL
Polazak u jutarnjim satima sa dogovorenog mjesta. Vožnja kroz Srbiju, Bugarsku uz pauze prema potrebi grupe (noćna vožnja)... Ulazak u Tursku i pauza. Nastavak vožnje prema Istanbulu. Dolazak u popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Odmor. Mogućnost fakultativnog izleta: „SULTANS OLD TOWN“ koji podrazumjeva obilazak starog dijela grada: Hipodrom, njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmetova džamija – Plava džamija, Aja Sofija ili Topkapi dvorac, a zatim slijedi slobodno vrijeme za kupovinu u čuvenoj Kapali čaršiji. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Noćenje.
3. DAN ISTANBUL LOCCO „EUROASIA TOUR“
Doručak. Slobodno vrijeme za individulne aktivnosti uz mogućnost fakultativnog izleta: Fakultativni izlet: PANORAMA 1453 + AZIJA + VOŽNJA BRODOM + EGIPAPATSKI BAZAR ZAČINA Okupljanje na recepciji hotela u 09:00 h. Vožnja tramvajem do muzeja “PANORAMA 1453” (muzej posvećen osvajanju Konstantinopola od strane Fatih Sultan Mehmeda), a nakon obilaska i razgleda muzeja kao i dijela gradskih zidina, organizovano metroom koji ide ispod Bosfora (MARMARAY) prelazimo na Azijski dio Istanbula u naselje Kadikoy. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite aktivnosti. U dogovoreno vrijeme ukrcavanje na feribot. Vožnja Feribotom po Bosforu pored “Djevojačke kule” do naselja Kumkoy. Šetnja preko mosta na Zlatnom rogu i dolazak u naselje Eminonu. Slobodno vrijeme za obilazak Egipatskog bazara začina. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme. Slobodan ostatak dana. Noćenje.
4. DAN ISTANBUL „CRUISE & JOY“
Doručak. Slobodan dan za vlastite aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet: KRSTARENJE BOSFOROM + MINIATURK + PIERRE LOTI + SHOPPING TOUR. Okupljanje na recepciji hotela u 09:00 h. vožnja brodicom po bosforu ispod bosforskog mosta koji spaja dva kontinenta, a između dva kontinenta uz razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni rog – najlepši dio Istanbula, Galata most i Galata kula, džamija Selimija, Dolmabahče palata – poslednje sjedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj naselje, Rumeli hisar – čuvena bizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula) i mnoge vile turskih milionera koje se nalaze uz samu obalu Bosfora. Nakon krstarenja vozimo se prema muzeju Miniaturk koji je jedan od najvećih minijaturnih parkova u svijetu i koji sadrži preko 105 građevina iz osmanskog perioda, a nalazi se na kraju Zlatnog roga u naselju Eyup. Obilazak i vožnja do vidikovca Pierre Loti odakle se pruža pogled na cijeli Zlatni rog. slobodno vrijeme za slikanje i caffe pauzu. Nakon pauze posjeta jednom od najvećih shopping centara u istanbulu. slobodno vrijeme za shopping i povratak u hotel.
5. DAN ISTANBUL „FREE AS A BIRD“
Doručak i odjava iz hotela do 11:00h. Slobodno vrijeme do polaska za BiH. Polazak za BiH u popodnevnim satima (cca 16:00h). Vožnja prema Bugarskoj.
6. DAN BUGARSKA – SRBIJA – BiH
Noćna vožnja kroz Bugarsku i ulazak u Srbiju u ranim jutarnjim satima. Vožnja Srbijom uz kraće pauze po potrebi grupe. Ulazak u BiH u popodnevnim satima. Dolazak na krajnje odredište u večernjim satima.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA KOMPLETNOG ARANŽMANA 249 KM
(rani booking za prvih 20 prijava)
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 279 KM

DODATNE INFORMACIJE

Cijena aranžmana uključuje:
*prijevoz modernim turističkim autobusima
*organizaciju i licenciranog pratioca putovanja
*3 noćenja sa doručkom u Istanbulu u hotelu 3*** u užoj jezgri starog grada
*Panoramski razgled starog dijela grada

Cijena aranžmana ne uključuje:
*putničko zdravstveno osiguranje 2 KM po danu (za osobe do 60 god. starosti)
*fakultativne izlete
*mogućnost doplate za prva sjedišta ili sjedišta iza 2. Vrata (50,00 KM)
*mogućnost doplate za dodatno sjedište u autobusu (150,00 KM)
*mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu (90,00 KM)
* mogućnost doplate za hotel 4**** IKBAL DELUXE ili ASPEN hotel (30,00 KM)

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.