PROGRAM PUTOVANJA

1 i 2. DAN - Ključ – Jajce – D. Vakuf – Bugojno – Zenica – Visoko – Kakanj – Sarajevo – EDIRNE – ISTANBUL
Polazak u jutarnjim satima sa dogovorenog mjesta. Vožnja preko BiH do Srbije. Ulazak i vožnja kroz Srbiju, Bugarsku uz pauze prema potrebi grupe (noćna vožnja)... Nakon noćne vožnje dolazak u Istanbul u popodnevnim satima i smještaj u hotel. Odmor. Mogućnost zajedničke šetnje do Sulejmanije džamije i naselja Eminonu. Povratak u hotel tramvajem. Noćenje.
3. DAN - ISTANBUL LOCCO „SULTANS OLD TOWN“
Doručak. Slijedi fakultativni obilazak starog dijela grada: Hipodrom, njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmetova džamija – Plava džamija, Aja Sofija ili Topkapi dvorac, a zatim slijedi slobodno vrijeme za kupovinu u čuvenoj Kapali čaršiji ili na egipatskom bazaru začina. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Mogućnost grupnog odlaska metroom u moderni dio grada, TAKSIM. Povratak u hotel, noćenje.
4. DAN ISTANBUL LOCCO „EUROASIA TOUR“ - PANORAMA 1453 + AZIJA + VOŽNJA BRODOM + TAKSIM
Doručak. Slobodno vrijeme za individulne aktivnosti uz mogućnost fakultativnog izleta PANORAMA 1453 + AZIJA + VOŽNJA BRODOM + TAKSIM. Okupljanje na recepciji hotela u 09:00 h. Vožnja tramvajem do muzeja “PANORAMA 1453” (muzej posvećen osvajanju Konstantinopola od strane Fatih Sultan Mehmeda), a nakon obilaska i razgleda muzeja kao i dijela gradskih zidina, organizovano metroom koji ide ispod Bosfora (MARMARAY) prelazimo na Azijski dio Istanbula u naselje Kadikoy. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite aktivnosti. U dogovoreno vrijeme ukrcavanje na feribot. Vožnja Feribotom po Bosforu pored “Djevojačke kule” do naselja Kabataš. Penjanje uspinjačom na trg Taksim. Slobodno vrijeme za razgledanje i shopping. Preporučujemo caffe pauzu u restoranu MID POINT odakle se pruža prelijep pogled na Bosfor i azijski dio grada. Povratak u hotel po dogovoru sa grupom. Noćenje.
5. DAN ISTANBUL – USKUDAR – ČAMLIDŽA – SIRKEDŽI - KAPALI ČARŠIJA
Doručak. Šetnja do Marmaraj metroa Yenikapi koji se nalazi na nekoliko stotina metara od hotela. Vožnja prema stanici Uskudar te slobodno vrijeme za razgled ovoga dijela grada na Azijskoj obali. Mogućnost odlaska na prepoznatljivi simbol Istanbula „djevojačka kula“. Vožnja redovnim gradskim prijevozom do vidikovca Čamlidža gdje se nalazi najveća džamija u Tuskoj „Čamlidža“ u čijem sastavu se nalazi galerija islamske umjetnosti, biblioteka, muzej. Nova istanbulska ljepotica izgrađena je u osmansko-seldžučkom stilu sa elementima moderne gradnje i zbog izgleda i položaja već predstavlja upečatljiv simbol grada na Bosforu. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti te povratak prema hotelu. Ovaj put izlazimo na stanici Sikreci odakle ćemo laganom šetnjom preko Sultanahmet trga doći do našeg hotela, a svi oni koji žele mogu ostati na Kapali Čaršiji. Slobodno vrijeme. Noćenje.
6. DAN ISTANBUL – EDIRNE - BUGARSKA
Doručak. Odjava iz hotela do 11:00h. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti,  shopping i pripremu za povratak za BiH. Polazak iz Istanbula u cca 16:00h i vožnja prema nekadašnjoj prijestonici Osmanskog carstva, gradu Edirne. Dolazak u Edirne u večernjim satima te nakon panoramskog razgleda, pauza za odmor grupe uz mogućnost posjete Selimija džamiji koja predstavlja simbol nekadašnjeg grada, škole za Osmanske vojnike i slavnu Osmansku imperiju. Obzirom da se grad nalazi uz samu granicu sa Bugarskom, samo nekoliko minuta nas dijeli od granice. Ulazak i Bugarsku i noćna vožnja sa pauzama po potrebi grupe.
7. DAN BUGARSKA – SRBIJA – BiH
Ulazak u Srbiju u ranim jutarnjim satima. Vožnja Srbijom uz kraće pauze po potrebi grupe. Ulazak u BiH u popodnevnim satima. Dolazak na krajnje odredište u večernjim satima. KRAJ PROGRAMA                                                                                        

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA ZA HOTEL 3*: 329 KM

CIJENA ARANŽMANA ZA HOTEL 4*: 359 KM

DODATNE INFORMACIJE

Aranžman uključuje:
- Prijevoz luksuznim autobusima (KLIMA, WC, TV–VIDEO, CAFFE BAR...)
- Organizaciju i licenciranog pratioca putovanja
- 4 noćenja s doručkom u Istanbulu u hotelu 3***
- Panoramski razgled starog dijela grada
- Posjetu Edirnama
- Kalkulaciju i realizaciju programa

Aranžman ne uključuje:
- Putničko zdravstveno osiguranje – 2 KM po danu (za osobe do 60 god. starosti)
- Fakultativne izlete
- Mogućnost doplate za prva sjedišta ili sjedišta iza 2. Vrata (50 KM)
- Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu (198 KM)
- Doplatu za polazak iz Ključa: 30,00 KM, Jajca: 20,00 KM

Popust za djecu do 9,99 godina: cijena 249 KM

OKVIRNE CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
-
SULEJMANIJA + EMINONU: 5,00 EUR
-SULTANS OLD TOWN: 10,00 EUR BEZ ULAZNICA + 15,00 EUR DOPLATA ZA ULAZ U AJA SOFIJU ILI TOPKAPI DVORAC (opcionalno)
-EUROASIA TOUR: 23,00 EUR
-USKUDAR + ČAMLIDŽA: 17,00 EUR
-PAKET SVIH IZLETA: 70,00 EUR: 65,00 EUR

OBAVEZNO PROVJERITI DATUM VAŽENJA PASOŠA – PASOŠ MORA VAŽITI JOŠ MINIMALNO 150 dana OD DANA ULASKA U TURSKU! ZA OVO PUTOVANJE POTREBAN JE BIOMETRIJSKI PASOŠ.

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.