PROGRAM PUTOVANJA

GARANTOVAN POLAZAK! POSLJEDNJA MJESTA!

1 i 2. DAN Ključ - Jajce – Bugojno – Zenica – Visoko – Kakanj – SARAJEVO - EDIRNE – ISTANBUL
Polazak u jutarnjim satima sa dogovorenog mjesta. Vožnja preko BiH do Srbije. Ulazak i vožnja kroz Srbiju, BugarPsku uz pauze prema potrebi grupe (noćna vožnja)... Nakon noćne vožnje dolazak u Istanbul u popodnevnim satima i smještaj u hotel. Odmor. Večera. Zajednička šetnja i upoznavanje sa dijelom grada gdje se nalazi hotel. Povratak u hotel. Noćenje.
3. DAN ISTANBUL LOCCO „SULTANS OLD TOWN“
Doručak. Slijedi fakultativni obilazak starog dijela grada: Hipodrom, njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmetova džamija – Plava džamija, Aja Sofija ili Topkapi dvorac, a zatim slijedi slobodno vrijeme za kupovinu u čuvenoj Kapali čaršiji ili na egipatskom bazaru začina. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Mogućnost grupnog odlaska metroom u moderni dio grada, TAKSIM. Povratak u hotel, noćenje.
4. DAN ISTANBUL LOCCO „EUROASIA TOUR“
Doručak. Slobodno vrijeme za individulne aktivnosti uz mogućnost fakultativnog izleta:
Fakultativni izlet: PANORAMA 1453 + AZIJA + VOŽNJA BRODOM + TAKSIM
Okupljanje na recepciji hotela u 09:00 h. Vožnja tramvajem do muzeja “PANORAMA 1453” (muzej posvećen osvajanju Konstantinopola od strane Fatih Sultan Mehmeda), a nakon obilaska i razgleda muzeja kao i dijela gradskih zidina, organizovano metroom koji ide ispod Bosfora (MARMARAY) prelazimo na Azijski dio Istanbula u naselje Kadikoy. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite aktivnosti. U dogovoreno vrijeme ukrcavanje na feribot. Vožnja Feribotom po Bosforu pored “Djevojačke kule” do naselja Kabataš. Penjanje uspinjačom na trg Taksim. Slobodno vrijeme za razgledanje i shopping. Preporučujemo caffe pauzu u restoranu MID POINT odakle se pruža prelijep pogled na Bosfor i azijski dio grada. Povratak u hotel po dogovoru sa grupom. Noćenje.
5. DAN ISTANBUL – MRAMORNO MORE – BURSA
Doručak. Fakultativni izlet: BURSA. Nakon doručka polazak u pravcu Burse. Prelazak mosta koji spaja dva kontinenta i ulazak u Aziju. Vožnja azijskim dijelom Istanbula do novosagrađenog mosta preko Mramornog mora te autoputem do nekadašnje prijestonice Osmanskog carstva, grada Bursa. Slobodno vrijeme ili panoramski razgled grada; Ulu džamija, koja je simbol grada, posjeta turbetu Osman gazi i njegovog sina Orhana, kao i neizostavno slobodno vrijeme za shopping i slobodne aktivnosti. Povratak prema Istanbulu u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.
6. DAN ISTANBUL – BUGARSKA
Doručak. Odjava iz hotela do 11:00h. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti, shopping i pripremu za povratak za BiH. Polazak iz Istanbula u cca 16:00h i vožnja prema nekadašnjoj prijestonici Osmanskog carstva, gradu Edirne. Dolazak u Edirne u večernjim satima te nakon panoramskog razgleda, pauza za odmor grupe uz mogućnost posjete Selimija džamiji koja predstavlja simbol nekadašnjeg grada, škole za Osmanske vojnike i slavnu Osmansku imperiju).. Obzirom da se grad nalazi uz samu gradnicu sa Bugarskom, samo nekoliko minuta nas dijeli od granice. Ulazak i Bugarsku i noćna vožnja sa pauzama po potrebi grupe.
7. DAN BUGARSKA – SRBIJA – BiH
Ulazak u Srbiju u ranim jutarnjim satima. Vožnja Srbijom uz kraće pauze po potrebi grupe. Ulazak u BiH u popodnevnim satima. Dolazak na krajnje odredište u večernjim satima. KRAJ PROGRAMA

CIJENA

 CIJENA ARANŽMANA 319 KM

DODATNE INFORMACIJE

Cijena aranžmana uključuje:
*prijevoz autobusom visoke turističke klase
*organizaciju i licenciranog pratioca putovanja
*4 noćenja s doručkom u Istanbulu u hotelu 3*u užoj jezgri grada
*panoramski razgled starog dijela grada
*posjetu Edirnama

Cijena aranžmana ne uključuje:
*Putničko zdravstveno osiguranje – 2 KM po danu (za osobe do 60 god. starosti)
*Fakultativne izlete
*Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu (198 KM)
*Doplatu za polazak iz Ključa: 30 KM, Jajca: 20 KM

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.