PROGRAM PUTOVANJA

GARANTOVAN POLAZAK!

1. DAN – SARAJEVO – BUDIMPEŠTA
Okupljanje putnika ispred Zemaljskog muzeja u kasnim poslijepodnevnim satima, i vožnja prema Budimpešti sa usputnim zadržavanjima, kroz BiH, Hrvatsku i Madjarsku. 
2. DAN – BUDIMPEŠTA – SEVILJA
Dolazak na aerodrom u Budimpeštu u ranim jutarnjim satima, te prijava na let za Sevilju. Let za Sevilju u 07:10. Planirano vrijeme dolaska u Sevilju je u 10:40. Po slijetanju na aerodrom, slijedi transfer do hotela. Prijava u isti je od 14h. Ostavit ćemo stvari na recepciji i otići u razgledanje centralnog dijela grada. Sevilja je stari arapski grad smješten u najsunčanijoj španskoj provinciji Andaluziji na rijeci: Gvadalkivir. Predstavlja jedan od najljepših gradova Europe i uvršten je u listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a. Po legend, Sevilju je osnovao grčki junak Herkules čiji potomci smještaju u Sevilju prijestonicu legendarne Tertenzijanske civilizacije. Ovaj narod, zvan: Hispalisi, pada pod vlast Rimljana i kasnije Maura (Arapi ). U regiji oko Sevilje nastao je španski kulturni identitet oličen u plesu andaluzijskih cigana: Flamenku i borbi sa bikovima: Koridi. Arhitektura grada je posebna i posve originalna jer predstavlja spoj evropskih klasičnih tekovina i orijenta. Povratak u hotel, slobodno vrijeme . Noćenje. 
3. DAN – SEVILJA – CADIZ – SEVILJA
Doručak. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Sevilje ili fakultativni odlazak u Cadiz, jedan od najzanimljivijih gradova španjolskog juga, najstariji grad na španjolskom tlu, ali i jednog od najstarijih gradova u jugozapadnoj Europi. Razgled grada: katedrala, Torre Tavira-najznačajniji spomenik grada s prekrasnim pogledom na cijeli grad i okolicu Coste de la Luz. Šetnja uskim uličicama grada uz gradske zidine. Slobodno vrijeme. Povratak u Sevilju u poslijepodnevnim satima, te slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada. 
4. DAN – SEVILJA – CORDOBA – GRANADA
Doručak, odjava iz hotelskih soba I vožnja prema Cordobi. Po dolasku u Cordobu, slijedi obilazak nekadašnjeg glavnog grada kordobskog kalifata, koji je u 10. vijeku bio najveći grad na svijetu! Obilazimo Katedralu La Mezquita, koja je prvobitno bila džamija, jevrejsku četvrt – La Juderia, Tržnicu- Zoco. Ostatke rimskog hrama, Plazude Potro i Puente Romano de Cordoba. Nakon obilaska slijede slobodne aktivnosti. Nakon čega slijedi nastavak vožnje prema Granadi središtu halifata za vrijeme vladavine Maura, i gradu koji je dobio naziv po voćki Nar. Granada je smještena na obroncima Sierra Nevade, podjeljena je rijekom Rio Darro na dva dijela, rijekom koja nestaje u podzemlju u samom središtu grada da bi se probila do slavne Alhambre i ovdje se sjedinila s Rio Genil. Po dolasku u Granadu, smještaj u hotel, nakon čega slijedi zajednička šetnja ovim prelijepim gradom. Povratak u hotel, slobodno vrijeme . Noćenje. 
5. DAN – GRANADA I ALHAMBRA
Doručak, nakon čega slijedi odlazak do kompleksa Alhambre, veličanstvene palače koju su izgradIli Mauri. U okviru Alhambre autentična je i veličanstvena palata Nasrida. Alhambra je jedinstveni i veličanstveni primjer arapske arhitekture na prostoru europskog kontinenta! Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Za večernje sate predlažemo odlazak na Flamenco show sa večerom – Fakultativno. *** NAPOMENA – VAŽNO!!! – Ulaznice u Alhambrui nisu uključene u cijenu. Agencija posreduje u nabavci istih. Prilikom rezervacije plaćaju se I ulaznice. Samo za osobe koje do kraja augusta izvrse uplata aranzmana I ulaznice mozemo garantovati da ce uci i u Nasrid Palaču. Za one koji se naknadno jave, Možemo obezbjediti ulaznicu za Alhambru i vrtove, ali ne možemo garantovati ulaz u Nasrid Palaču. 
6. DAN – GRANADA – RONDA – MARBELLA – TORREMOLINOS
Poslije doručka, odjava iz hotelskih soba i nastavak vožnje prema Rondi, jednom od najstarijih gradova Španije, poznatiji kao kolijevka koride. Ronda je smještena na vrhu dvije ogromne krečnjačke stijene između kojih je provalija dubine od oko 120m i veliki most Puente Nuevo, glavna atrakcija Ronde. Obilazak grada u kome se nalazi jedna od najstarijih i najljepših kružnih arena u Španiji izgrađena 1785. godine. Veliki ljubitelji koride, Ernest Hemingvej i Orson Vels, bili su česti posjetioci Ronde. Nakon šetnje gradom obilazak Koride i muzeja posvećenog koridi. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema Marbelji, elitnom ljetovalištu na Costi del sol. Na putu od Ronde do Marbelje, moci ćete vidjeti luksuzne vile. Po dolasku u Marbelju, zajednicka šetnja starim dijelom grada, te slobodn vrijeme za šetnju I uživanje. Predlažemo da odete na ručak u neki od restorana koji se nalaze duž obale. U poslijepodnevnim satima nastavak vožnje prema Torremolinosu. Dolazak u hotel, smještaj i noćenje. 
7. DAN – TORREMOLINOS – MALAGA – AERODROM
Doručak i odjava iz hotelskih soba. Današnji dan ćemo iskoristiti za odlazak do Malage, Obilazak muzeja Picasso, La manquitu, Plazu de Toros, tvrđavu La Alcazaba, utvrđenje Gibralfaro, Rimski forum. Predah ćemo napraviti u poznatom baru El Pimpi, u koji dolaze poznate ličnosti. Nakon obilaska, slobodno vrijeme. Okupljanje grupe u 17:30 I transfer na aerodrom. Prijava na let i  let za Budimpeštu uz 21:15. Planirano slijetanje u Budimpeštu je poslije ponoći. 
8. DAN – BUDIMPEŠTA – SARAJEVO
Nakon slijetanja u Budimpeštu, slijedi transfer prema Sarajevu. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je u jutarnjim satima.

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA 1199 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu je uključeno:
•       Transfer autobusom, na relaciji Sarajevo – Budimpešta – Sarajevo
•       Avio karte sa taksama
•       Hotelski smještaj na bazi 2 BB hotel 3* u Sevilji, 2 BB hotel Ibis Granada ili Don Juan 3* u Granadi ili sličan, hotel 3* u Torremolinosu na bazi 1 noćenja BB
•       Transfer i izleti prema programu putovanja, osim izleta u Cadiz – ulaznice nisu uključene u cijenu
•       Organizacija putovanja
•       Pratioc putovanja
•       Ručna prtljaga do 10 kg

U cijenu nije uključeno:
•       PZO 16 KM za osobe do 60 godina, a preko 60 cijena je 32 KM
•       Doplata za jednokrevetnu sobu – 250 KM
•       Flamenco show 40 €
•       Doplata za dodatnu torbu – cca 100 KM
•       Ulaznice za objekte od interesa kao što su: Alhambra – 50 €, La Alcazaba & Gibralfaro u Malagi – 5 €, Reales Alcazar Sevilja – 14 €, La Mezquitau Korodbi– 15 €,  Plaza de toros de Ronda – 6 € i slićni
•       Cijena fakultativnog izeleta u Cadiz je 50 €

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.