PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN, 02.04.(Petak) SARAJEVO – ISTANBUL - KAYSERI
Polazak iz Sarajeva za Istanbul (TK1022) u 09:00h. Slijetanje u Istanbul predviđeno je u 12:00h. Presijedanje na let za Kayseri (TK2014) u 16:10, dolazak grupe predviđen je u 17:40h. Sva navedena vremena su lokalna.  Transfer do hotela. Smještaj
2.DAN, 03.04. (Subota) ZELENA TURA
Doručak u hotelu, nakon čega slijedi polazak na “ZELENU TURU” koja uključuje: Ortahisar Panaroma, Keshlik Manastir, Taşkınpaşa Medresa,  Sobessos antički grad,  Soğanlı Valley, Ručak - bez pića, Derinkuyu podzemni grad, Pigeon Valley, Onyx Demonstration,  Göreme Panorama . Povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN, 04.04. (Nedjelja) CRVENA TURA
Doručak u hotelu nakon čega slijedi polazak na “CRVENU TURU” koja uključuje: Uchisar Panaroma , Goreme Museum - muzej na otvorenom,  Love Valley,  Çavuşin Village,  Avanos,  Ručak - bez pića,  Pasabag Monks Valley,  Devrent Valley, Urgup Fairy Chimneys. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN, 05.04. (Ponedjeljak)  MUSTAFAPASA TOUR ( Gratis tura za grupu ) - staro grčko naselje
Doručak u hotelu, nakon čega slijedi polazak na “MUSTAFAPASA TURA” koja uključuje: Posjetu gradu Mustafpaša ( grčki Sinasos) u okrugu Urgup, gdje i danas jedni na suprot drugih žive stari Turci i Grci, gdje se i danas međusobno isprepliću crkvena zvona i ezani sa džamija. Grupa će imati prilike vidjeti stare Grčke kuće izrezbarene dekorisanim simbolima / freskama, pri čemu je još uvijek moguće ući u neke od njih koje imaju orginalne crteže na zidovima. Najvažnije crkve i manastiri nalaze se baš u ovom području. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
5.DAN, 06.04. (Utorak) KAYSERI –ISTANBUL -SARAJEVO
Doručak. Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom. Transfer od hotela do aerodroma. Let za Istanbul (TK2013) u 14:55h, slijetanje u Istanbul u 16:30h. Let za Sarajevo (TK1025) u 19:10h, predviđeno slijetanje u Sarajevo u 20:05h.

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA 789 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana je uključeno:
- 4 noćenja u hotelu na bazi usluge noćenje sa doručkom (ogledni hotel:  ELYSEE HOTEL URGUP)
- Povratni let sa kompanijom Turkish Airlines - Sarajevo-Kayseri-Sarajevo (*preko Istanbula)
- Aerodromske takse
- Svi grupni transferi prema programu – grupni transfer aerodrom / hotel / aerodrom;
- Profesionalni, iskusni i licencirani lokalni vodiči (na engleskom jeziku)
- CRVENA, ZELENA I MUSTAFAPASA TURA
* Doplata za polupansion 85 KM po osobi za kompletan perod boravka (1 bezalkoholno piće ukljućeno uz obrok)

U cijenu aranžmana nije uključeno:
- Lični troškovi
- Ulaznice u muzeje
- Putno zdravstveno osiguranje
- TURA BALONIMA (na upit, potrebno rezervisati 2 sedmice unaprijed)
- CAPPADOCIA TURSKE NOĆI (cca 35 EUR po osobi)
- CAPPADOCIA TURA BICIKLIMA (cca 35 EUR po osobi )

 

* PCR test - ukoliko bude potreban - Agencija obezbjeđuje popust od 30% na brzi PCR test - cijena testa sa popustom iznosi 85 KM po osobi

 

Način plaćanja: Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 40% cijene aranžmana, ostatak 15 dana prije putovanja. NAPOMENA * Izrada cjenovnika na dan 12.01.2021 prema trenutačnim cijenama iz on-line cjenovnika * Cijene podliježu promjenama, prema raspoloživim mjestima na avionu i tipovima soba u hotelu.

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.