PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN SARAJEVO – DUBAI /SHARJAH
Sastanak putnika na aerodromu u Sarajevu cca 3h prije leta. Podjela putne dokumentacije. Let na relaciji Sarajevo – Dubai/Sharjah. Dolazak u Dubai u večernjim satima. Po dolasku slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
2.DAN DUBAI - LOKO TOUR
Doručak. Mogućnost za fakultativno razgledanje Dubaija. Odlazak do prvog umjetnog sagrađenog otoka u obliku palme u Dubaiju, vožnja do hotela Atlantis i kratko zaustavljanje za fotografiranje. Kratka pauza na poznatoj plaži na kojoj se nalazi najpoznatiji hotel u obliku jedra - Burj Al Arab - čudo moderne arhitekture i jedan od najluksuznijih hotela na svijetu. Vožnja autobusom prema džamiji Jumeirah i razgled džamije izvana. Odlazak prema Bastakiji, starom dijelu Dubaija, koji je zadržao autohtonu arhitekturu. Posjet muzeju starog Dubaija u kojem se mogu vidjeti prikazi povijesnog života grada, nekad najpoznatijeg po trgovini i brodogradnji. Nastavak putovanja kroz zaljev na tradicionalnom taksi brodiću – abri - do četvrti tržnica, poznatih soukova. Šetnja kroz souk sa začinima i kroz tzv. zlatni souk. Povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN DUBAI
Doručak. Predlažemo odlazak na fakultativnu poludnevnu shopping turu, obilazak najpoznatijih tržnica i shopping centara u Dubaiju: Madinat souka, zlatnog souka, souka sa začinima, Karama tržnice. Poslijepodne predlažemo vrijeme za odmor i razonodu u sklopu hotelskog kompleksa. Povratak u hotel, noćenje.
4. DAN DUBAI – ABU DHABI – FERARI WORLD
Doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska na cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata kojeg smatraju i jednim od najmodernijih gradova u svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala. Posjeta jednoj od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim obilazak rezidencijalnih četvrti grada, stanka u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira to područje, od historije do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Fakultativni odlazak do najpoznatijeg tematskog zabavnog parka, FERARI WORLD, gdje vam se pruža prilika da sagledate poznati svjetski brand i okušate svoj adrenalin u top spinu pri brzinama i većim od 120 km/h. Animacija i razonoda do večernjih sati. Povratak prema Dubaiju. Povratak u hotel, noćenje.
5. DAN DUBAI
Doručak. Fakultativni odlazak u jedan od najpopularnijih hotela sa 7* gdje Vam se pruža fascinantan pogled na grad i na prestiž grada - popodnevni čaj u Burj Al-Arabu , jednom od najluksuznijih hotela na svijetu, izgrađenom u obliku jedra. Ili poludnevni izlet u Sharjah, treći po veličini grad u Arapskim Emiratima, historijski gledajući jedan od najbogatijih gradova u regiji, administrativno-poslovni centar Emirata, udaljen samo 15-tak kilometara od Dubaija, poznat po Al Qasba-i „Eye of the Emirates“ – ogromnim kotačem koji nudi prekrasan panoramski pogled na obližnji Dubai. Nakon posjete slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti i odmor na ugodnih 30 stepeni. Noćenje.
6. DAN DUBAI – SHOPPING
Doručak. Dan planiran za posjetu shopping centrima u Dubaiju. Odlazak do obližnjeg outlet stora Dubai outlet mall, zatim odlazak do Emaar shopping centra gdje ćete uživati u najpoznatijim svjetskim brandovima uz sniženja. Povratak u hotel. Noćenje.
7.DAN, DUBAI – SAFARI
Doručak. Fakultativno - cjelodnevne aktivnosti u pustinji Dubaija. Krenite u svoju avanturu pustinjskim dinama i vozite se posebnim džipovima uz ritmove arapske muzike. Nakon vožnje dolazak u centralni plato gdje ćete biti posluženi tradicionalnom arapskom večerom i gdje ćete biti počašćeni specijalnim trbušnim plesom. Zabava do kasnih večernjih sati. Povratak u hotel. Noćenje.
8.DAN, DUBAI – SARAJEVO
Rani doručak. Odjava iz hotela u ranim jutarnjim satima. Let na relaciji Dubai / Sharjah – Sarajevo. Dolazak u Sarajevo u kasnim popodnevnim satima. Kraj programa.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA  955 KM
(za uplate do 28.02.)

REDOVNA CIJENA  1015 KM

 

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu programa je uključeno:
- Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Dubai / Sharjah – Sarajevo
- Smještaj u Dubaiju, u hotelu 4* na bazi 7 noćenja s doručkom u 1/2 i 1/3 sobama (po izboru)
- Transferi na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom (u Dubaiju)
- Organizacija putovanja i vodičko osoblje

U cijenu programa nije uključeno:
- Aerodromske takse 285 KM
- Troškove viziranja 110 EUR (plaćanje prilikom rezervacije u agenciji);
- Putničko – zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu (4,00 KM za osobe starije od 60 godina);
- Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena u toku putovanja);
- Provizija za kartično plaćanje
- Indiviudalni troškovi

OGLEDNI HOTELSKI SMJEŠTAJI:

  • TULIP INN AL BARSHA 4*
  • HOTEL CARLTON SHARJAH 4* (opcija uz plažu),

 

Dokumentacija za vizu:

  • važeći pasoš (od dana polaska minimalno 180 dana) skeniran i dostavljen u boji;
  • 1 slika sa bijelom pozadinom formata za pasoš / putovnicu;
  • participacija iznosa za vizu.

U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uslove putovanja ili novo putovanje. Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom avio saobraćaju. ARD d.o.o. nije odgovoran za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljeni prtljag ili uništenje prtljaga. Agencija nije odgovorna za neizdavanje viza putnicima i novac uplaćen za vizu se ne vraća u slučaju ne odobravanja iste, niti putnik ima pravo žalbe, kao ni na povrat sredstava za izdatu avio kartu. Hrvatske putovnice ne podliježu viziranju u agencijskom procesu, već vize dobijaju na ulasku u UAE (gdje podliježu proceduri propisanoj UAE). Za ovo putovanje važe Opći uslovi putovanja ARD d.o.o.

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.