PROGRAM PUTOVANJA

POSLJEDNJA MJESTA U PRODAJI


1. DAN (Nedjelja, 28.04.2019.) Sarajevo – Istanbul – Bursa – Eskisehir
Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u 10:00h. Let na relaciji Sarajevo – Istanbul je u 12:00h. Dolazak u Istanbul, na aerodrom Sabiha Gokcen, u 14:50 po lokalnom vremenu. Nakon slijetanja slijedi vožnja prema Bursi. Po dolasku u Bursu, slijedi obilazak znamenitosti: Zelena Džamija, Zeleno Turbe, Ulu Džamija, Kozahan… Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnoj Bursi. Ponovno okupljanje grupe i vožnja prema Eskišehiru. Po dolasku slijedi prijava u hotel, večera. Noćenje.
2. DAN (Ponedjeljak, 29.04.2019.) Eskišehir – Kutahya – Konya
Doručak, nakon čega slijedi obilazak Eskišehira. Kao što je Anadolija kolijevka brojnih civilizacija, tako i Eskišehir, smješten u njenom centru, nosi na sebi pečat mnogih kultura, civilizacija i naroda. Osnovali su ga prije 1000 godina Frigijci na obalama rijeke Porsuk (taj prostor primio je brojne izbjeglice sa Balkana i Krimske Tatare, a u njemu i oko njega su se vodile najznačajnije bitke za nacionalno oslobođenje, a često i rado ga je posjećivao i Ataturk). Eskišehir na turskom jeziku znači stari grad. Nastavak vožnje prema gradu, gdje se proizvode svjetski poznati Yagcibedirski tepisi i pločice – Kutahya. Mala provincija usred brdske zemlje u srcu Turske, okupljena oko zidova impresivne tvrđave na vrhu brda oduševit će Vas svojom dugom historijom, koja datira još od 13. stoljeća prije nove ere. Nastavak vožnje prema Konyi. Po dolasku slijedi prijava u hotel, večera. Noćenje.
3. DAN (Utorak, 30.04.2019.) Konya – Kapadokija
Doručak. Slijedi obilazak Konye, glavnog grada istoimene Pokrajine Konye, po površini najveće provincije u Turskoj. Panoramski razgled i posjet muzeju Mevlana. Nakon slobodnog vremena slijedi vožnja prema Kapadokiji. Oblast Kapadokija, jedinstvena u svijetu, predstavlja čudo prirode koje se nalazi u oblasti centralne Anadolije u Turskoj. Ova čudesna pokrajina neopisive ljepote, šarenih balona, kamenih dimnjaka, pećina i podzemnih gradova, predstavlja čudesan spoj prirode i historije. Na putu do Kapadokije posjetit ćemo Sultanhan, jedan od najbolje očuvanih Karavan–saraya. Po dolasku slijedi prijava u hotel, kratak odmor i obilazak Goreme Muzeja na otvorenom i Zelve doline, historijski centar i centar Nacionalnog Parka Kapadokije okružen nestvarnim ambijentom kamenih, vulkasnih stijena i čuvenih “vilinih dimnjaka”. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
4. DAN (Srijeda, 01.05.2019.) Kapadokija
Doručak. Nakon ranijeg doručka fakultativno panoramska vožnja balonom u trajanju od cca 1 sat. Zatim slijedi odlazak u razgledanje pokrajine Kapadokije gdje su snažne erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 miliona godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svijetu. Slijedi razgledanje tipičnog grada ove pokrajine Ugrupa i tvrđave Uchisar, te odlazak u obližnji podzemni grad Derinkuyu, ukupno čak 7 spratova ispod zemlje iz doba ranog kršćanstva. Povratak u hotel. Večera. Opcija odlaska na tursko veče. Noćenje.
5. DAN (Četvrtak, 02.05.2019.) Kapadokija – Ankara
Doručak. Odjava iz hotelskih soba slobodno vrijeme i vožnja prema Ankari. Po dolasku slijedi prijava u hotel i vrijeme za odmor, i odlazak do starog dijela grada, gdje ćemo uraditi prvi dio upoznavanja Ankare. Povratak u hotel. Večera. Noćenje
6. DAN (Petak, 03.04.2019.) Ankara – Istanbul
Doručak. Nastavak razgledanja grada: Muzej „ Anadolske civilizacije gdje su hronološki izloženi eksponati od vremena paleolita do danas. Muzej je 1997. godine u Lozani dobio priznanje – prvi muzej Europe, Anitkabir, mauzolej osnivača moderne Turske, Kemala Ataturka, Aladinova džamija, Julijanov stub... Slobodno vrijeme i vožnja prema Istanbulu. Po dolasku slijedi prijava u hotel. Noćenje.
7. DAN (Subota, 04.05.2019.) Istanbul – Sarajevo
Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnom Istanbulu. Okupljanje grupe i transfer na aerodrom. Po dolasku na aerodrom slijedi prijava na let Istanbul – Sarajevo u 16:30. Planirano slijetanje u Sarajevo je u 17:25 po lokalnom vremenu.

 

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA 975 KM

 

DODATNE INFORMACIJE

 

U cijenu je uključeno:
-Avio karta na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (ekonomska klasa Pegasus Airlines) – 20 kg + 8 kg ručne prtljage
-Svi transferi autobusom unutar Turske prema programu putovanja
-6 noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera) u hotelima sa 4* prema programu putovanja
-Obilasci gradova i znamenitosti prema programu putovanja
-Licencirani lokalni vodič tokom cijele ture na našem jeziku
-Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
-Troškovi organizacije i rezervacije

U cijenu nije uključeno:
-Aerodromske takse - 175 KM
-Ulaznice u muzeje i druge objekte
-Vožnja balonom – 150 €
-Tursko večer – 25 €
-Doplata za 1/1 (jednokrevetnu sobu) - na upit
-Putničko zdravstveno osiguranje 14 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 28 KM.

 

NAPOMENA:
Sva vremena letova su iskazana po lokalnim vremenima letova.
OBAVEZNO PROVJERITI DATUM VAŽENJA PASOŠA  – MINIMALNO ŠEST MJESECI OD DANA ULASKA U TURSKU

 

 

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.