PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN - SARAJEVO – ZENICA – DOBOJ...
Polazak iz Sarajeva u večernjim satima ispred Zemaljskog muzeja. Noćna vožnja kroz BIH i Hrvatsku uz usputna zadržavanja prema potrebi grupe.
2. DAN - BOLOGNA – MONTECATINI TERME
Dolazak u Bolognu u podnevnim satima. GRATIS obilazak grada nauke i umjetnosti poznatog po najstarijem univerzitetu u Europi, obilazak: Trg Mađore, trg i fontana Netuno, bazilika San Petronio, tornjevi Azineli... Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Montecatini termama. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za upoznavanje malog ali šarmantnog grada. Noćenje.
3. DAN - SIENNA - FIRENZA
Doručak. Mogućnost cjelodnevnog fakultativnog odlaska u Sienu i Firenzu. Prvo je planirana posjeta Sieni – drugom najznačajnijem gradu Toskane po umjetničkoj i kulturnoj baštini. Po dolasku, obilazak pješice gradskog jezgra: Piazza del Kampo, trga u obliku školjke na kome su Fontane sreće i Palaco publiko sa zvonikom od 88m., Piazza del Duomo sa gotskom katedralom... Slobodno vrijeme. Nakon toga sastanak grupe i polazak za Firenzu - glavni grad Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti, grad koji mnogi smatraju jednim od najljepših gradova. Razgled grada uz pratnju vodiča: Palazzo Medici, Duomo e Battistero, Santissima Annunziata, Biblioteca Nazionale, Santa Croce, Casa di Dante... Slobodno vrijeme u Firenzi za shopping... Povratak u hotel. Noćenje.
4. / 5. DAN - PISA – BIH
Doručak. Check out iz hotela. Fakultativno izlet u Pisu. Po dolasku obilazak u pratnji vodiča, šetnja do Campa dei Miracoli - „Polja čuda“, gdje se nalazi svjetski slavan Krivi toranj ali i katedrala, krstionica i groblje Camposanto na kojima su radili neki od najznačajnijih predrenesansnih i renesansnih majstora. Nastavak putovanja prema BiH. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima poslije ponoći / jutarnji sati.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 249 KM
(za prvih 10 rezervacija)


REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 299 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*prijevoz autobusom visoke turističke klase
*smještaj u hotelu 3* u Montecatini Termama u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom
*troškovi organizacije putovanja i pratioca putovanja
*GRATIS BOLONJA

U cijenu aranžmana nije uključeno:
*obavezno putno zdravstveno osiguranje 10 KM po osobi (do 60 godina) preko plaćaju duplo
*fakultativni izleti: Firenza + Siena 55 Eur; Pisa 15 Eur ; PAKET IZLETA: 65 Eur
*ulaznice u muzeje i sl.
*provizija na kartično plaćanje
*doplata za jednokrevetnu sobu
*lokalna turistička taksa
*doplata za posebno birano sjedište 40 KM (drugi red, sjedišta iza drugih vrata.. i sl.)

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.