PROGRAM PUTOVANJA

1.I 2.DAN SARAJEVO - DOHA - KUALA LUMPUR 25.04 i 26.04.2018.
Sastanak grupe na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje za Dohu u podnevnim satima – cca 12:35h. Dolazak u Dohu u večernjim satima cca 19:00h, te presjedanje na let prema Kuala Lumpuru – cca 19:40h. Dolazak u Kuala Lumpur u ranim jutarnjim satima – cca 08:30h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i relaksaciju u kompleksu hotela. Noćenje.
3.DAN KUALA LUMPUR – LOKO / 27.04.2018.G.
Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak grada u pratnji vodiča: Central Market – Pasar Seni, Chinatown, Masjid Jamek – džamija, Thean Hou Temple – taoistički hram, Old market… Slobodno vreme za razgledanje i uživanje u gradu punom kontrasta. Odlazak do dijela grada gdje se nalaze Petronas Tower, najveće kule bliznakinje na svijetu, visoke 452 metra. 88 spratova betona ukrašenog čeličnom i staklenom fasadom oduzima dah. Možete se popeti na 42 sprat i na mostu koji spaja dvije kule napraviti fantastične fotografije grada. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4.DAN KUALA LUMPUR – BATU CAVES / 28.04.2018.G.
Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak hrama Batu Caves – najstariji hindu hram u Kuala Lumpuru, koji se nalazi duboko u pećini. Do hrama putujemo metroom gdje ćemo uživati u panorami grada (palme, parkovi, nevjerojatan miks arhitekture istoka i zapada…). U Batu Caves se održava najveći hindu festival Thaipusam koji posjeti preko milion hindu vjernika. Hram je posvećen Murugan-u – Indijskom bogu rata, gde se nalazi i njegova najveća statua od 43 m. Ukupno 272 stepenica nas vode do ulaza u batu caves. Po završetku slobodno vrijeme, ili mogućnost za fakultativnu posjetu Dark Cave – pećina koja je dom preko 200 000 slijepih miševa i raznih insekata – kojima se slijepi miševi hrane. Slobodno vrijeme. U večernjim satima odlazak do Bukit Bitang-a u kome se nalazi veliki broj barova i klubova i naravno restorana brze hrane. Povratak u hotel. Noćenje.
5.DAN KUALA LUMPUR – SINGAPUR / 29.04.2018.G.
Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni odlazak u Singapur. Grad lavova privlači turiste neboderima i egzotičnom kuhinjom. Spoj kineskog, indijskog i malajskog uticaja. Plijene živopisni kvartovi. Po dolasku u Singapur slijedi posjeta znemenitostima u pratnji lokalnog vodiča: odlazak do četvrti Mala Indija u kojem ćete osjetiti mirise začina i zaviriti u pukotine grada. Zaustavit ćete se u srcu Singapura, kolonijalnom dijelu grada i vidjeti Esplanade pozorišta. Zadnja stanica je Botanički vrt prepun orhideja, koji se proteže na 52 hektara površine. Posjeta i parku ptica Jurong. Prošetati i vidjeti zanimljivosti i pokoji nastup ovih egzotičnih pernatih ljubimaca. Slobodno vrijeme za shopping. Kasni povratak iz Singapura. Noćenje.
6.DAN KUALA LUMPUR – PUTRAJAYA / 30.04.2018.G.
Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak do Putrajayae - futuristički grad koji ima naglasak na očuvanju svog eko sistema, na površini blizu 5 000 hektara i novi je administrativni centar Malezije. Grad je dizajniran tako da pruži mogućnost za bjekstvo od stresnog i užurbanog savremenog načina življenja i prestavlja moderan i futuristički grad koji je u harmoniji sa svojim prirodnim okruženjem. Putrajaya je detaljno isplaniran grad. Najbolji način da se upoznamo sa gradom jeste da krenemo sa brodićem u razgledanje: premijerove kancelarije, Kompleks Vlade Malezije, Putra džamije, Ciberjaya – inteligentan grad….Preporučujemo vam da posjetite ovaj grad budućnosti. Povratak u Kuala Lumpur. Slobodno vrijeme. Noćenje.
7.DAN KUALA LUMPUR - MALACCA / 1 MAJ 2018.G.
Doručak. Slobodno vrijeme ili mogućnost cjelodnevnog fakultativnog izleta u Malaccu - grad smješten na ušću u Malajski zaljev. Malacca je bila jedna od najvažnijih luka Jugoistočne Azije. Portugalci, Holanđani i Britanci vladali su njome u prošlosti i kontrolirali trgovinu svilom i začinima. Bogato multikulturalno naslijeđe vidljivo je u jedinstvenoj mješavini arhitektonskih stilova. Razgledanje hrama Cheng Hoon Teng, najstarijeg kineskog hrama u Maleziji, Nizozemskog trga, te crkve Sv. Pavla iz 1571. godine. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
8.DAN KUALA LUMPUR – DOHA – SARAJEVO / 02.05.2018.G.
Odjava iz hotela u ponoć. Transfer prema aerodromu, chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Dohi u 02:50h. Dolazak u jutarnjim satima u Dohu, te presjedanje na let prema Sarajevu u 06:35h. Dolazak u Sarajevo u prijepodnevnim satima. Kraj programa.

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA 1355 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Doha – Kuala Lumpur – Doha – Sarajevo;
*Smještaj u hotelu 4* na bazi 6 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama po izboru;
OGLEDNI HOTEL: Prescott Hotel Kuala Lumpur ili sličan;
*Transferi aerodrom – hotel – aerodrom;
*Organizacija putovanja i vodička pratnja,

U cijenu aranžmana nije uključeno:
*Aerodromske takse u iznosu 255,00 KM (plaćaju se u agenciji),;
*Putničko – zdravstveno osiguranje – 2,00 KM po danu/osobi do 60 god.;
*Doplate za 1/1 sobu – na upit;
*Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena u toku putovanja – neobavezni);
LOKO TOUR Kuala Lumpur 35,00 EUR – BATU CAVES 25,00 EUR, – SINGAPUR (105,00 EUR avio karta i tour obavezna prijava po uplati putovanja) – PUTRAJAYA 35,00 EUR, – MALACCA 35,00 EUR,
*Provizija za kartično plaćanje

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.