PROGRAM PUTOVANJA

RASPRODATO

1. DAN (01.05.2019., Srijeda) SARAJEVO – ISTANBUL „VELIČANSTVENA ŠETNJA”
Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u 11:20h . Let za Istanbul u 14:00h – avio kompaniija TURKISH AIRLINES. Po slijetanju u Istanbul, transfer od aerodroma do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora slijedi fakultativni grupni odlazak do Tašhana, a zatim prema Sulejmanija džamiji odakle nastavljamo prema Egipatskom bazaru začina. Slobodno vrijeme za šoping i razgledanje. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme.
2. DAN (02.05.2019., Četvrtak) ISTANBUL LOCCO „SULTANS OLD TOWN”
Doručak u hotelu. Nakon doručka slobodno vrijeme ili se možete priključiti našem fakultativnom izletu: „SULTANS OLD TOWN” Fakultativni obilazak starog dijela grada: Hipodrom (njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmetova džamija – Plava džamija, Aja Sofija ili Topkapi palata...) Slobodno vrijeme za kupovinu u čuvenoj Kapali čaršiji. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima mogućnost fakultativnog grupnog odlaska na Taksim, moderni dio Istanbula gdje svi mogu naći dio zanimacije za sebe. Od najboljih restorana, klubova, prodavnica i shopping centara do jedne lijepe šetnje Istiklal ulicom. Preporučujemo caffe pauzu u restoranu MID POINT odakle se pruža prelijep pogled na Bosfor i azijski dio grada. Povratak u hotel po dogovoru sa grupom. Noćenje.
3. DAN (03.05.2019., Petak) “EUROASIA TOUR” - PANORAMA 1453 + AZIJA + VOŽNJA BRODOM + KARAKOY + EMINONU
Doručak i slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak. Okupljanje na recepciji hotela u 09:00 h. Vožnja tramvajem do muzeja “PANORAMA 1453” (muzej posvećen osvajanju Konstantinopola od strane Fatih Sultan Mehmeda), a nakon obilaska i razgleda muzeja kao i dIjela gradskih zidina, organizovano metroom koji ide ispod Bosfora (MARMARAY) prelazimo na Azijski dio Istanbula u naselje Kadikoy. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite aktivnosti. U dogovoreno vrijeme ukrcavanje na feribot. Vožnja Feribotom preko Bosfora pored “Djevojačke kule” do naselja Karakoy. Šetnja preko Galata mosta i Zlatnog roga do naselja Eminonu gdje možete probati specijalitet toga mjesta «riblji sendvič». Slobodno vrijeme za razgledanje i shopping. Povratak u hotel. Noćenje
4. DAN (04.05.2019., Subota) KRSTARENJE BOSFOROM + MINIATURK + EYUP + SHOPPING TOUR
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti uz mogućnost fakultativnog izleta. Okupljanje na recepciji hotela u 09:00 h. Vožnja brodicom po Bosforu ispod Bosforskog mosta koji spaja dva kontinenta, a između dva kontinenta uz razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najlepši dio Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – poslednje sjedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj kvart, Rumeli hisar – čuvena bizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula) i mnoge vile turskih milionera koje se nalaze uz samu obalu Bosfora. Nakon krstarenja vozimo se prema muzeju Miniaturk koji je jedan od najvećih minijaturnih parkova u svijetu i koji sadrži preko 105 građevina iz Osmanskog perioda a nalazi se na kraju Zlatnog roga u naselju Eyup. Transfer do centralnog dijela naselja gdje se nalaze mnogi restorani, prodavnice i turbeta velikana Osmanskog carstva. Slobodno vrijeme za slikanje i caffe pauzu uz mogućnost odlaska na vidikovac Pier Lotti. Nakon pauze posjeta jednom od najvećih shopping centara u Istanbulu (Forum ili sl.). Slobodno vrijeme za shopping i povratak u hotel.
5. DAN (05.05.2019., Nedjelja) ISTANBUL - SARAJEVO
Doručak. Odjava iz hotela. Transfer na aerodrom u cca 08:30h i check in. Let za Sarajevo u 12:15 h. Slijetanje na MA Sarajevo u 13:05 h po lokalnom vremenu.

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA  499 KM + takse
 

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu je uključeno:
- Povratnu avionsku kartu na relaciji SJJ-IST-SJJ
- Povratne transfere aerodrom-hotel-aerodrom
- 4 noćenja u hotelu 4* sa uključenim doručkom
- Pratioca putovanja tokom cijelog programa

U cijenu nije uključeno:
- Aerodromske takse u iznosu od cca 235 KM
- Fakultativne izlete
- Putničko zdravstveno osiguranje

FAKULTATIVNI IZLETI:
- SULTANS OLD TOWN: 15 EUR + ULAZNICA 10 EUR
- TAKSIM: 5 EUR
- EUROASIA TOUR: 20 EUR
- CRUISE & JOY: 30 EUR
- PAKET SVIH IZLETA 75 EUR

 

NAPOMENA: OBAVEZNO PROVJERITI DATUM VAŽENJA PASOŠA – PASOŠ MORA VAŽITI MINIMALNO 150 DANA OD DANA ULASKA U TURSKU! ZA OVO PUTOVANJE POTREBAN JE BIOMETRIJSKI PASOŠ.

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.