PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN (Utorak, 28.04.2020.) SARAJEVO – ISTANBUL - TAKSIM
Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u 12:15h . Let za Istanbul u 14:15h – avio kompaniija TURKISH AIRLINES. Po slijetanju u Istanbul, transfer od aerodroma do hotela. Prijava i smještaj u hotelu. Nakon kraćeg odmora slijedi fakultativni grupni odlazak do modernog dijela grada TAKSIM koji je moderni dio Istanbula gdje svi mogu naći dio zanimacije za sebe. Od najboljih restorana, klubova, prodavnica i shopping centara do jedne lijepe šetnje Istiklal ulicom. Preporučujemo caffe pauzu u restoranu MID POINT odakle se pruža prelijep pogled na Bosfor i azijski dio grada. Povratak u hotel po dogovoru sa grupom. Noćenje.
2. DAN, (Srijeda, 29.04.2020.) ISTANBUL – SULTAN AHMET
Doručak u hotelu. Nakon doručka slobodno vrijeme ili se možete priključiti našem fakultativnom izletu: „SULTANS OLD TOWN” Fakultativni obilazak starog dijela grada: Hipodrom (njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmetova džamija – Plava džamija, Aja Sofija ili Topkapi palata...) Slobodno vrijeme za kupovinu u čuvenoj Kapali čaršiji. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima mogućnost fakultativnog grupnog odlaska prema Sulejmanija džamiji odakle nastavljamo prema Egipatskom bazaru začina. Slobodno vrijeme za šoping i razgledanje. Povratak u hotel tramvajem u dogovoreno vrijeme.
3. DAN, (Četvrtak, 30.04.2020.) ISTANBUL – MUZEJ PANORAMA – AZIJSKI DIO
Doručak i slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak: PANORAMA 1453 + AZIJA + VOŽNJA BRODOM + KARAKOY + EMINONU Okupljanje na recepciji hotela u 09:00 h. Vožnja tramvajem do muzeja “PANORAMA 1453” (muzej posvećen osvajanju Konstantinopola od strane Fatih Sultan Mehmeda), a nakon obilaska i razgleda muzeja kao i dijela gradskih zidina, organizovano metroom koji ide ispod Bosfora (MARMARAY) prelazimo na Azijski dio Istanbula u naselje Kadikoy. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite aktivnosti. U dogovoreno vrijeme ukrcavanje na feribot. Vožnja Feribotom preko Bosfora pored “Djevojačke kule” do naselja Karakoy. Šetnja preko Galata mosta i Zlatnog roga do naselja Eminonu gdje možete probati specijalitet toga mjesta «riblji sendvič». Slobodno vrijeme za razgledanje i shopping. Povratak u hotel. Noćenje
4. DAN, (Petak, 01.05.2020.) ISTANBUL – KRSTARENJE – MINIATURK – EYUP - SHOPPING
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti uz mogućnost fakultativnog izleta: KRSTARENJE BOSFOROM + MINIATURK + EYUP + SHOPPING TOUR Okupljanje na recepciji hotela u 09:00 h. Vožnja brodicom po Bosforu ispod Bosforskog mosta koji spaja dva kontinenta, a između dva kontinenta uz razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – poslednje sjedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj kvart, Rumeli hisar – čuvena bizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula) i mnoge vile turskih milionera koje se nalaze uz samu obalu Bosfora. Nakon krstarenja vozimo se prema muzeju Miniaturk koji je jedan od najvećih minijaturnih parkova u svijetu i koji sadrži preko 105 građevina iz Osmanskog perioda a nalazi se na kraju Zlatnog roga u naselju Eyup. Transfer do centralnog dijela naselja gdje se nalaze mnogi restorani, prodavnice i turbeta velikana Osmanskog carstva kao i Eyup džamija. Nakon pauze posjeta jednom od najvećih shopping centara u Istanbulu (Forum ili sl.). Slobodno vrijeme za shopping i povratak u hotel.
5. DAN, (Subota, 02.05.2020.) ISTANBUL - SARAJEVO
Doručak. Odjava iz hotela do 11:00. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti do 15:15h. Okupljanje u hotelu u transfer na aerodrom u 15:30h. Let za Sarajevo u 19:20 h. Slijetanje na MA Sarajevo u 20:20 h po lokalnom vremenu...

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA  499 KM + takse

(za prvih 10 rezervacija)

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 549 KM + takse
 

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu je uključeno:
- Povratna avionska karta na relaciji SJJ-IST-SJJ
- Povratni transferi aerodrom-hotel-aerodrom
- 4 noćenja u hotelu 4* sa uključenim doručkom
- Pratioc putovanja tokom cijelog programa

U cijenu nije uključeno:
- Aerodromske takse u iznosu od 235 KM
- Fakultativni izleti
- Putničko zdravstveno osiguranje 10 KM po osobi do 60 god ukupno za sve dane boravka (individualno ili posredstvom agencije)
- Provizija na kartično plaćanje

FAKULTATIVNI IZLETI (okvirne cijene):
- SULEJMANIJA + EGIPATSKI BAZAR: 10 EUR
- SULTANS OLD TOWN: 15 EUR + ULAZNICA 12 EUR
- TAKSIM: 5 EUR
- EUROASIA TOUR: 20 EUR
- CRUISE & JOY: 30 EUR
- PAKET SVIH IZLETA SA POPUSTOM 85 EUR
 

NAPOMENA: OBAVEZNO PROVJERITI DATUM VAŽENJA PASOŠA – PASOŠ MORA VAŽITI MINIMALNO 150 DANA OD DANA ULASKA U TURSKU! ZA OVO PUTOVANJE POTREBAN JE BIOMETRIJSKI PASOŠ.

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.