PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (Srijeda, 01.05.2019.) SARAJEVO - ISTANBUL - KRSTARENJE BOSFOROM - LOKO
Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 90min prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola te polijetanje za Istanbul u prijepodnevnim satima - cca 11:00h. Let u trajanju 100 min. Dolazak u Istanbul po lokalnom vremenu 13:45h, pasoška kontrola, te transfer do hotela. Smještaj grupe. Kraći odmor. U predvečernjim satima fakultativno krstarenje Bosforom - privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Odlazak pješice do luke, gdje ćemo usputno posjetiti turbe Sultana Sulejmana i Hurem Sultan. Tokom krstarenja koje je ujedno i jedan od najljepših izleta u Istanbulu, usputno ćete vidjeti: Galata toranj, Galata Most, Dvorac Dolmabahče, Dvorac Čiraan, mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu i još mnogo toga. Nakon krstarenja, šetnja prema kvartu Sultanahmet (Gulhane park, Aya Sofija (bez ulaznica), Plava džamija, Hipodrom...). Slobodno vrijeme za individualnu šetnju i povratak prema hotelu. Noćenje.
2.DAN (Četvrtak, 02.05.2019.) MUZEJ PANORAMA-ČAMILDŽA-MINIATURK-EYUP
Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom muzeju Panorama 1453, u kojem ćete imati osjećaj kao da i Vi skupa sa Sultanom Mehmedom Fatihom osvajate Istanbul. U nastavku dana prelazak na azijski kontinent i posjeta vidikovcu Čamlidža, sa kojeg se pruža fascinantna slika grada na dva kontinenta. Slobodno vrijeme za čaj i kahvu. U nastavku slijedi posjeta mujezu Miniaturk koji sadrži preko 100 minijaturnih građevina koje su Osmanlije gradile u Turskoj, i izvan Turske. Zatim slijedi posjeta kvartu Eyup, odnosno džamiji Ejubija. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom ili za posjetu Vidikovcu Pierre Loti. Povratak u hotel.
3.DAN (Petak, 03.05.2019.) TOPKAPI DVORAC - AYA SOFYA - ORIJENTALNO VEČE
Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu Topkapi dvorcu – u kojem je živjelo 25 Sultana Osmanskog Carstva. Posjeta dijelu Selamlik, gdje se nalazi Divan, arhiv, kuhinja, soba blaga, soba gdje se nalazi otisak stopala Poslanika Muhammeda, i dr. vrijedne stvari iz tog perioda. Po završetku slobodno vrijeme za čaj, kahvu, ručak i džumma namaz. U poslijepodnevnim satima mogućnost za posjetu nekadašnjoj crkvi, džamiji a danas jednom od najposjećenijih muzeja Aya Sofija. Obilazak u pratnji lokalnog vodiča. Po završetku slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na Orijentalno veče na Bosforu, gdje ćete u trosatnom krstarenju uživati u plesu derviša, folkloru, orijentalnoj muzici i trbušnim plesačicama uz obilatu tursku kuhinju. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN (Subota, 04.05.2019.) ISTANBUL – SARAJEVO
Doručak. Odjava iz hotela I slobodno vrijeme do 12:00h. Transfer prema aerodromu u 12:30h. Po dolasku na aerodrom chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu - cca 15:05h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo po lokalnom vremenu 15:45h. Kraj programa.

 

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA 369 KM
(za uplate do 28.02.2019.)

 REDOVNA CIJENA 420 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu programa je uključeno:
- Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (charter let )
- Smještaj u Istanbulu, u hotelu  3* na bazi 3 noćenje sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru
- Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
- Loko tour Sultanahmet
- Organizacija putovanja i vodičko osoblje

U cijenu programa nije uključeno:
- Aerodromske takse u iznosu 220 KM
- Putničko-zdravstveno osiguranje 2 KM po danu/osobi do 60 god.
- Fakultativni izleti i ulaznice;
- Doplata za jednokreventu sobu – cca 150 KM
- Provizija za kartično plaćanje na rate
- Indiviudalni troškovi

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.