PROGRAM PUTOVANJA

JEDNO SLOBODNO MJESTO

1.DAN SARAJEVO – ISTANBUL / KRSTARENJE BOSFOROM – LOKO TOUR
Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 90min. prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u jutarnjim satima – cca 09:00h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Istanbul. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, mogućnost za organizovanje fakultativnog izleta KRSTARENJE BOSFOROM. Dolazak na luku Eminonu, ukrcavanje na brod, te krstarenje u trajanju cca 2h. Prilika da doživite čari Istanbula uz pogled na: Galata toranj, Dolmabahče dvorac, Djevojačku kulu, Topkapi dvorac i dr.znamenitosti grada. Za one koji ne žele ići na krstarenje, slobodno vrijeme za čaj i kahvu na Eminonu. U povratku sa krstarenje polazak prema hotelu. Smještaj u hotel – cca 15:00h. Slobodno vrijeme za odmor. U predvečernjim satima u pratnji vodiča kratki loko tour po Sultanahmetu, gdje ćete vidjeti: Kapaličaršiju, Hipodrom, Plavu džamiju i Aya Sofiju (bez ulaznica). Slobodno vrijeme. Indiviudalni povratak u hotel. Noćenje.
2.DAN ISTANBUL / TOPKAPI DVORAC – ORIJENTALNO VEČE
Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU, koji je bio sjedište Sultana skoro 400 godina, odakle je Sultan Suleyman kretao u najveća Osvajanja. Vidjet ćete divan, arhiv, kolekciju oružja, kuhinju, otisak stopala Poslanika Muhammeda a.s., njegov mač, i još mnogo toga... Slobodno poslijepodne. U večernjim satima mogućnost za fakultativno organizovanje ORIJENTALNE VEČERI na Bosforu, gdje ćete uz obilatu tursku kuhinju, folklor, animacijski program i trbušne plesačice uživati u trosatnom programu. Povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN ISTANBUL / CJELODNEVNI IZLET – VIDIKOVAC ČAMLIDŽA – MINIATURK – PANORAMA 1453
Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet koji ćemo započeti posjetom VIDIKOVCU ČAMLIDŽA, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultan Mehmed Fatiha II). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i poznati istanbulski kumpir. Zatim slijedi posjeta muzeju MINIATURK jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. U nastavku dana mogućnost za posjetu muzeju PANORAMA 1453 koji je posvećen bici za Istanbul. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Povratak, slobodno vrijeme. Noćenje.
4.DAN ISTANBUL / PRINČEVSKA OSTRVA ILI VIALAND (ZABAVNI PARK)
Doručak. Mogućnost za organizovanje fakultativnog izleta PRINČEVSKA OSTRVA. Odlazak pješice do luke Eminonu. Ukrcavanje na privatnu brodicu, te polazak prema otocima. Vožnja u trajanju cca 80min. Po dolasku na otoke, slobodno vrijeme za šetnju i obilazak otoka. Mogućnost za vožnju fijakerima ili biciklima. Za one koji žele mogu posjetu iskoristiti i za kupanje u Mramornom moru. Povratak u Istanbul u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje. ILI mogućnost za fakultativni odlazak u zabavni park VIALAND. Po dolasku slobodno vrijeme za korištenje atrakcija: DROP TOWER, SWINGER, SPLASH COASTER, jedan od većih i modernijih LSM COASTER, STAR SHARE, DARK RIDE, i mnoge dr. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
5.DAN ISTANBUL – SARAJEVO
Doručak. Odjava iz hotela do 12:00h. Ostavljanje kofera u lobby hotela. Transfer prema aerodromu u dogovoreno vrijeme – cca 15:00h. Po dolasku na aerodromu chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu u cca 19:00h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 415 KM
(za rezervacije i uplate avansa do 07.03.2018.)

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 475 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; (charter let Atlas global)
*Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenje sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru
*Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu
*Loko tour Sultanahmet
*Organizacija putovanja, i vodičko osoblje na turskom jeziku, sve vrijeme putovanja

U cijenu programa nije uključeno:
*Aerodromske takse u iznosu 175 KM
*Putničko zdravstveno osiguranje 2 KM po danu/osobi do 60god.
*Fakultativni izleti i ulaznice:
KRSTARENJE BOSFOROM – privatnom brodicom 2h – cca 15,00 EUR;
TOPKAPI DVORAC – ulaznice + vodič – cca 20,00 EUR;
CJELODNEVNI IZLET (Čamlidža, Miniaturk, Panorama, Eyup) – ulaznice + prijevoz + vodič – cca 30,00 EUR;
ORIJENTALNO VEČE – večera + show – cca 35,00 EUR;
PRINČEVSKA OSTVA – brod + vodič – cca 15,00 EUR
VIALAND – prijevoz + ulaznice + vodič –

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.