PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN  – (Utorak, 20.08.2019.) SARAJEVO – DUBROVNIK
Okupljanje ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u 22:30h. Polazak u 23:00 iz Sarajeva. Noćna vožnja luksuznim turističkim autobusima na relaciji Sarajevo – Dubrovnik.
2. DAN  - (Srijeda, 21.08.2019.) DUBROVNIK – BARSELONA – LLORET DE MAR
Dolazak na aerodrom u Dubrovniku u jutarnjim satima. Pasoška i carinske kontrole. Let na relaciji Dubrovnik – Barcelona (Vueling). Polijetanje iz Dubrovnika 08:55h. Očekivano slijetanje na aerodrom u Barceloni u 11:15h. Transfer do Lloret de Mar-a. U popodnevnim satima dolazak u najpoznatiji turistički centar na Kosta Bravi - LLoret de Mar (65 km od Barselone). Smještaj u hotel sa 3* (na bazi 5 polupansiona – na bazi švedskog stola). Poslijepodne predviđeno za odmor i kupanje. Večera. Noćenje.
3 - 8. DAN – (Četvrtak-Utorak, 22 -27.08.2019.) LLORET DE MAR – COSTA BRAVA
Polupansion. Vaš boravak u Španiji učiniti će nezaboravnim odlazak na neke od najinteresantnijih fakultativnih izleta: FLAMENCO, BARCELONA PANORAMICA, COSTA BRAVA, BARCELONA BY NIGHT, PORT AVENTURA, NOU CAMP, DALIJEV MUZEJ, AQUARIUM, DISKOTEKA TROPICS... Pored toga, imaćete priliku da provedete najuzbudljivije trenutke u temperamentnom „noćnom životu” Lloreta i Barselone.
Osim predviđenih izleta, vrijeme u Španiji možete iskoristiti uživajući u kupanju, odmaranju i sunčanju na prelijepim pjeskovitim plažama Kosta Brave. Provjerite zašto su plaže Ljoret de Mara vlasnice „Plave zastave“ koja se dodjeljuje plažama na osnovu kvaliteta vode, kvaliteta pjeska, sigurnosti za plivače i ispunjenošću pratećim sadržajima.
9.DAN – (Srijeda, 28.08.2019.) LLORET DE MAR - BARSELONA
Doručak. Check out iz hotela do 10h. Slobodno vrijeme za kupanje, šetnju, shopping u Lloret de Mar-u. U predvečernjim satima transfer za Barselonu. Po dolasku u Barcelonu odlazak do luke, ukrcavanje na brod i smještaj u kabine. Isplovljavanje iz luke Barselona u 22.00h... Slobodno vrijeme za korištenje jedne od mnogobrojnih pogodnosti koju pruža ovaj “ploveći hotel”: muzika uživo, disco club, casino, piano bar, bazen... Noćenje u moderno opremljenim brodskim kabinama (kupatilo, tuš/ WC...).
10. DAN  - (Četvrtak, 29.08.2019.) KRSTARENJE MEDITERANOM – CIVITAVECCHIA – RIM
Jutarnji animatorski program na brodu i zabavljanje uz niz zanimljivih sadržaja. U popodnevnim satima očekivano uplovljavanje u luku Civitavecchia (oko 19h). Nakon iskrcavanja, polazak prema hotelu u Rimu. Smještaj u hotel 3* u široj gradskoj zoni Rima. Noćenje
11.DAN – (Petak, 30.08.2019.) RIM – VATIKANSKI MUZEJI – COLLOSEUM
Doručak. Odlazak do centra grada gradskim prevozom (metro/bus individualna kupovina karti) i cjelodnevni boravak u Rimu. Mogućnost fakultativne posjete Vatikanskim muzejima sa neprocjenjivo vrijednom zbirkom antičkih skulptura, Pinakotekom, papskim odajama i neponovljivim Rafaelovim sobama.  Pred sam kraj obilaska tiho i sa divljenjem zakoračite u Sikstinsku kapelu nakon koje vaše shvatanje umjetnosti više nikada neće biti isto. Slijedi doživljaj unutrašnjosti najveće hrišćanske crkve na svijetu Bazilike Svetog Petra kao i istoimenog prostranog trga sa kolonadom stubova i kreacijama baroknog umjetnika Berninija. Prošetajte do najpoznatije papske tvrđave, Castel Sant Angelo gdje vijugavi Tibar i brojni mostovi kreiraju jedinstven doživljaj grada. Nakon posjete vatikanskim muzejima slijedi pješačka tura po Rimu u pratnji vodiča: Piazza Navona, Panteon, Fontana di Trevi, Španske stepenice, Piazza Venezia, Carski forumi, Rimski Forumi, Colloseum. Po završetku obilaska mogućnost fakultativne posjete Colloseumu i Rimskom forumu sa ulazom u iste.Fakultativna posjeta Colloseumu, Palatinu i Rimskim forumima – najčuvenijim lokalitetima antičkog Rima. Mjesta na kome nastaje i kroz vijekove živi vječni grad. Najveći antički amfiteatar – Colloseum, najznačajniji od „sedam rimskih“ brežuljaka – Palatin i najpoznatiji trgovi – Rimski forumi, dočaraće Vam grad na drugačiji način. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.
12. DAN  –  (Subota, 31.08.2019.) RIM – DUBROVNIK – SARAJEVO
Doručak. Check out iz hotela. Slobodno vrijeme u Rimu. U 16:00h transfer do aerodroma u Rimu. Pasoška i carinske kontrole. Let Rim – Dubrovnik (Vueling). Polijetanje iz Rima u 19:25h. Očekivano slijetanje u Dubrovnik u 20:45h. Transfer autobusom na relaciji Dubrovnik – Sarajevo. Dolazak u Sarajevo u ranim jutarnjim satima narednog dana.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 1485 KM
Za rezervacije i uplate avansa najkasnije do 30.04.2019.)


REDOVNA  CIJENA ARANŽMANA 1685 KM
(Za rezervacije od 01.05.)

 

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana je uključeno:
- Kompletna organizacija putovanja uz stručne vodiče
- Avio karta na relaciji Dubrovnik – Barcelona i Rim – Dubrovnik (Vueling)
- Obilazak Rima u pratnji stručnog vodiča
- Svi transferi tokom putovanja
- 7 polupansiona u Lloret de Mar-u u hotelu 3* u 1/2 sobama
- 1 noćenje u 1/2 moderno opremljenim unutrašnjim brodskim kabinama (kupatilo, tuš/WC...) na brodu flote GRIMALDI LINES http://www.grimaldi-lines.com/en/ na relaciji Barcelona – Rim (luka Civitavecchia)
- 2 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u okolini Rima u 1/2 sobama

U cijenu aranžmana nije uključeno:
- Fakultativni izleti
- Aerodromske takse 195,00 KM
- Turistička taxa u hotelu u Lloret de Mar-u 0,5-1 EUR-a po osobi/noć i u Rimu 6 EUR-a po osobi/noć
- Putničko zdravstveno osiguranje 2 KM po danu

FAKULTATIVNI (NEOBAVEZNI) IZLETI:

  1. BARCELONA PANORAMICA – 25 EUR / BARCELONA GOTIC + MAGICNE FONTANE 25 EUR
  2. NOU CAMP – 25 EUR / AQUARIUM – 20 EUR / DISCO TROPICS – 20 EUR
  3. COSTA BRAVA – 20 EUR / FLAMENCO SHOW – 25 EUR / VITESKO VECE – 30 EUR
  4. VATIKANSKI MUZEJI – 45 EUR / PRIČE IMPERATORA I GLADIJATORA (COLLOSEUM) – 35 EUR

 

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.