PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (nedjelja, 28.04.2019.) SARAJEVO – ISTANBUL – BARCELONA
Sastanak grupe na Međunarodnom aerodromu Sarajevo cca 07:30h. Check in i pasoška kotrola. Planirano polijetanje aviona za Istanbul u 09:05h (TK1022). Slijetanje u Istanbul u 11:55h po lokalnom vremenu. Let za Barcelonu planiran u14:50h (TK1855). Slijetanje u Barcelonu u 17:35h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i check in u hotel. Slobodno veče za šetnju ili individualni odlazak u grad. Noćenje.
2.DAN (ponedjeljak, 29.04.2019.) BARCELONA PANORAMICA – CAMP NOU – FLAMENCO SHOW
Doručak. Nakon doručka fakultativno obilazak grada u pratnji vodiča, gdje ćete upoznati znamenitosti grada počev od Sagrada Familije preko Avenije Dijagonal, uz panoramu sa historijskog brda Mt. Juric. Mogućnost za fakultativnu posjetu stadionu Nou Camp - koji je dom fudbalskog velikana Barselone (tour expirience: tribine, muzej, svlačionice). Posjetiti ćete poznatu La Rambla ulicu umjetnika. Slobodno vrijeme za shopping i individualne aktivnosti. U večernjim satima mogućnost za organizovanje odlaska na Flamenco show (tradicionalna večera + zabavni program). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3.DAN (utorak, 30.04.2019.) FIGURES - MUZEJ DALI
Doručak. Mogućnost za fakultativne posjete gradu Figueres - rodno mjesto svjetski poznatog umjetnika Salvadora Dalija, u kojem se nalazi i poznati muzej. Bilo da ste ljubitelj umjetnosti, kritičar ili avanturista trebate posjetiti jedan od najznačajnijih muzeja u Barceloni. Slobodno vrijeme za uživanje u razgledanju preko 1500 eksponata. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN (srijeda, 01.05.2019.) FREE / SHOPPING / BARCELONETA – ISTANBUL
Doručak. Nakon doručka check out iz hotela, smještanje stvari u luggage room hotela, i slobodno vrijeme do transfera prema aerodromu. Predlažemo odlazak do popularne Barcelonete, jedne od najljepših plaža u Evropi.
Sastanak grupe i transfer prema aerodromu (cca 16h), te check in i pasoške kontrole. Planirano polijetanje aviona u 19:05h (TK1856). Slijetanje aviona u Istanbul u 23:30h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj u hotel. Noćenje.
5.DAN (četvrtak, 02.05.2019.) – KRSTARENJE – ORTAKOY-TAXIM-DOLMABAHCE- ISTANBUL LOKO
Doručak. Fakultativno: prijevoz autobusom do luke gdje ćemo se ukrcati na brod, te uživati u krstarenju Bosforom u trajanju oko 2h. Imati ćemo priliku vidjeti čuvenu Dolmabahće palatu, Bosforski most, azijski dio Istanbula, djevojačku kulu..Jedinstvena prilika da doživite čari Istanbula iz druge perspektive. Mogućnost za fakultativnu posjetu Dolmabahče dvorcu, koji je bio sjedište posljednjim sultanima Osmanskog carstva, i Kemal-paši Ataturku. Po završetku putovanje nastavljamo do Ortakoya, gdje ćete vidjeti brojne stare renovirane drvene kuće sa mnoštvom ribljih restorana i kioska za "jela s' nogu". Predivan pogled se pruža na azijski dio. Nakon obilaska, odlazimo na Taksim trg, centar zbivanja i noćnog života u Istanbulu. Šetnja najdužom i najpoznatijom shopping ulicom u Istanbulu, Istiklal ulicom gdje ćete naći mnoge poznate svjetske brendove i kupovati po sniženim cijenama. Na kraju ove ulice nalazi se čuvena Galata kula koja pruža nezaboravan pogled na Zlatni rog. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. U večernjim satima kratki loko tour SULTANAHMET (Plava džamija, Aja Sofija...) u pratnji vodiča. Povratak u hotel.
6.DAN (petak, 03.05.2019.) – MINIYATURK, PIERRE LOTI, EYUP, CISTERNE YERABATAN, GALATA MOST, EGIPATSKA PIJACA – TURSKO VEČE
Doručak. Nakon doručka posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Nakon slobodnog vremena polazak prema kvartu Eyup gdje se nalazi nedavno obnovljena pravoslavna crkva svetog Stefana, čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Nakon obilaska odlazimo do čuvene kafane Pierre Lotti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja nas vodi u posjetu Cisterni bazilike, jednoj od najvećih podzemnih rezervoara kojima se Istanbul napajao vodom. Nosi naziv i „Potopljena Palača“. Fascinantan je enterijer, koji nijednog posjetioca ne ostavi ravnodušnim. Poslije obilaska nastavljamo do čuvenog Galata mosta odakle se pruža pogled na Galata kulu i kompletan Bosfor, odakle odlazimo do posljednje tačke, Misir čaršije (Egipatska pijaca začina). Zaista je vrijdno da dođete i uživate u svim bojama i mirisima koji će vas sačekati već na samom ulazu. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme ili mogućnost za organizovanje turske večeri u nekom od clubova (show trbušni plesači i folklor + večera + 2 pića). Povratak u hotel. Noćenje.
7.DAN (subota, 04.05.2019.) – ISTANBUL – SARAJEVO
Doručak. Nakon doručka check out iz hotela i transfer prema aerodromu. Let za Sarajevo planiran u 12:15h (TK1023). Slijetanje u Sarajevo u 13:05h po lokalnom vremenu. Kraj programa.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 1149 + takse
(za prvih 10 rezervacija, a najkasnije do 15.02.2019.)


REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 1349 + takse

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu uključeno:
*avioprijevoz na relaciji Sarajevo-Istanbul-Barcelona-Istanbul-Sarajevo (Turkish airlines)
*transferi u Barceloni i Istanbulu
*smještaj u hotelima 3/4* u Barceloni (3 noćenja s doručkom; ogledni hotel: Novotel San Juan Despi 4*)
*smještaj u hotelima 3/4* u Istanbulu (3 noćenja s doručkom; oblast Aksaray-Laleli)
*troškovi organizacije i pratioca putovanja (na minimum 15 uplaćenih)
*loko tour Sultanahmet

U cijenu nije uključeno:
*aerodromske takse 245 KM
*obavezno putničko zdravstveno osiguranje (2 KM po osobi do 60 god, preko 60 god duplo)
*fakultativni izleti
*osiguranje od otkaza putovanja


Napomena:
*Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije).
*Putni pravac, pauze, mjesto i dužine njihovog trajanja određuje vodič . Vodič ima pravo da, zbog nepredviđenih okolnosti, promjeni red vožnje, itinerer puta, ili redoslijed obilazaka lokaliteta.
*Navedene cijene fakultativnih izleta su okvirnog karaktera, detaljne i finalne cijene će prezentovati vodič na putovanju.
* Otkaz putovanja od strane putnika tretirati će se u skladu sa Opštim uslovima putovanja ARD.d.o.o.

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.