PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (30.04.2019., Utorak) BARCELONA
Sastanak putnika ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u 04:00h. Transfer do aerodroma u Splitu. Polijetanje aviona za Barselonu u 14:50h. Dolazak u Barselonu u 17:05h. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vijeme. Noćenje.
2.DAN (01.05.2019., Srijeda) BARCELONA
Doručak. Fakultativno cjelodnevni obilazak Barselone: Korida, hram "Sveta Porodica" najinteresantnije i najimpresivnije Gaudijevo djelo za koje je prognozirao da će se graditi dva vijeka. Odlazimo do parka Guelj koji je projektovao Gaudi, obilazimo gornji dio parka koji je slobodan za posjete. Obilazak nastavljamo panoramskim obilaskom Trijumfalne kapije, parka Citadele, trga Katalonije, ulice Passeig de Gracia sa Gaudijevim kućama Batllo i La Pedrera, avenijom Dijagonal prolazimo pored stadiona fudbalskog kluba Barselone, čuveni Camp Nou. Zatim slijedi trg Španije, brdo Mon Žuik na kom se nalazi Olimpijski prsten sa Olimpijskim stadionom, salom Svetog Đorđa, I fantastičnim repetitorom još jedno fantastično djelo Santjaga Kalatrave, vidikovac Mirador sa nezaboravnom panoramom Barselone. Obilazak grada završavamo na trgu Kolumbo. I šetnja po glavnom šetalištu grada, ulici Ramblas. Slobodno vrijeme za individualne obilaske. Smještaj u hotel. Noćenje.
3. – 4. DAN (02.05.- 03.05.2019., Četvrtak/petak) BARCELONA
Doručak. Slobodan dan za individualne obilaske i šoping. Za zainteresovane putnike organizovaćemo pješačku turu po Gotskoj četvrti, glavnom šetalištu Rambla...fakultativno Akvarijum, najveći u Evropi. Predlažemo Vam ili individulani odlazak u muzeje Pikasa, Miroa, voštanih figura, pomorskog muzeja, Nacionalnog muzeja Katalunje, galerije Olimpijade,..a za šoping preporučujemo popularnu i pristupačnu Špansku modnu kuću Zaru, Springfild, Mango ili robnu kuću “El Corte Ingles”. Noćenje.
5.DAN (04.05.2019.,  Subota) BARCELONA – SPLIT – SARAJEVO
Doručak. Polazak do aerodroma. Polijetanje iz Barselone za Split u 11:55h. Po slijetanju u 14:10h, nastavak putovanja do Sarajeva.

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA 949 KM

 

DODATNE INFORMACIJE

Cijena aranžmana uključuje:
- Avio kartu na relaciji Split – Barcelona – Split
- Transferi autobusom Sarajevo - Aerodrom SPLIT – Sarajevo
- Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
- Smještaj u Barceloni u hotelu Novotel Sant Joan Despi 4* ili sl. (4 noćenja sa doručkom)
- Troškovi organizovanja putovanja
- Usluge vodiča

Cijena aranžmana ne uključuje:
- Aerodromske takse 195 KM
- Fakultativni izleti i eventualne ulaznice za muzeje
- Lokalne turističke takse
- Putničko zdravstveno osiguranje 2 KM po osobi/danu

NAPOMENE:
-Popust za djecu od 2 do 12 godina – 30 % na kompletnu cijenu aranžmana u slučaju da su smješteni sa dva roditelja u istoj sobi na pomoćnim ležajevima.
-Popust za treću osobu na pomoćnom krevetu u 1/3 (trokrevetnoj sobi) – 10% na cijenu aranžmana.
-Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
-Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji u proljetnoj sezoni mogu biti otežani.
-Agencija ARD d.o.o ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
-Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije ARD d.o.o.

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.