GARANTOVAN POLAZAK!

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN  (Utorak, 28.12.2021.) BIH
Polazak iz Sarajeva u jutarnjim satima. Polasci iz: Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja, Doboja, Gračanice, Lukavca, Tuzle, Brčkog, Bijeljine, putovanje kroz BiH. Ulazak u Srbiju i vožnja kroz slikovite predjele Srbije (prolazak kroz Beograd, Niš, Pirot). U večernjim satima ulazak u Bugarsku i putovanje kroz Bugarsku (Sofija, Plovdiv), noćna vožnja.
2. DAN (Srijeda, 29.12.2021.) KUMBURGAZ MARIN PRINCESS
U jutarnjim satima ulazak u Tursku – dolazak u turističko mjesto Kumburgaz u jutarnjim satima, prijava grupe u Kumburgaz Marin Princess Hotel 5*. Mogućnost ranog check in-a (zavisno od raspoloživosti). Iskoristite vrijeme i ugodite sebi i uživajte u Spa i Welness sadržajima koje hotel nudi: zatvoreni bazen sa grijanom morskom vodom, herbalna sauna, finska sauna, turski hamam. Za one koji žele ostati u formi i tokom odmora – na raspolaganju je teretana. Želimo vam lijep i ugodan odmor.
3. DAN (Četvrtak, 30.12.2021.) ISTANBUL CJELODNEVNO
Doručak. Cjelodnevni fakultativni izleti (neobavezni) uz vodiča, Istanbul posjeta Kapali čaršiji, Plavoj džamiji, Hipodromu, Aja Sofiji slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Krstarenje Bosforom (fakultativno se plaća brod). Povratak u Kumburgaz u večernjim satima.
4. DAN (Petak, 31.12.2021.) KUMBURGAZ MARIN PRINCESS – SILIVRI - DOČEK NOVE GODINE
Doručak u hotelu. U podnevnim satima fakultativno: Izlet u Silivri: Marina na obali Mramornog mora, veoma fotogeničan grad, poznat po festivalu jogurta koji se održava svakog avgusta, kao i mjesto gdje se nalazi najveći zatvor u Evropi. Omiljeno mjesto za one koji žele pobjeći od Istanbulske gužve – jer je bio omiljena vikend destinacija za mnoge stanovnike Istanbula koji bi dolazili ovdje da provedu svoj vikend uživajući u plažama, mirnoj atmosferi i ostalim blagodatima koje nudi ovo geografsko područje – pa se tako Silivri razvijao i u turističkom smislu od pedesetih godina 20. vijeka pa sve do danas. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Pripreme za doček Nove godine. GALA VEČERA:  5 slijedova, hladna plata, glavno jelo, desert, sezonsko voće (piće uz večeru posebno se plaća). Uz muziku uživo. SRETNA NOVA 2022. GODINA
5. DAN (Subota, 01.01.2022.)KUMBURGAZ MARIN PRINCESS
Doručak u hotelu. Dan predviđen za odmor i relaksaciju na zatvorenom bazenu, turski hamam, saune...
6. DAN (Nedjelja, 02.01.2022.) KUMBURGAZ MARIN PRINCESS - ISTANBUL POLUDNEVNO
Doručak u hotelu. Fakultativno Istanbul - NOVOGODIŠNJI SHOPPING. Za sve one koje žele provesti dan u Istanbulu bez obaveza – po vlastitom planu i programu u kupovini na Kapali Čaršiji, šetajući starim dijelom Istanbula, uživaju u turskoj kafi i čaju i brojnim drugim delicijama. Povratak u Kumburgaz u večernjim satima. Noćenje.
7. DAN (Ponedjeljak, 03.01.2022.) KUMBURGAZ - EDIRNE
Doručak u hotelu. Check out iz hotela, slobodno vrijeme do 12.00h kada je planiran polazak prema BiH. Posjeta prema Edirnama. Edirne - drugi glavni grad Osmanlijskog carstva sa čuvenom Selimiye džamijom, Arasta bazarom (shopping), spomenikom mimaru Sinanu, Eski džamijom i  karavansarajima – prilika za završni shopping (posebno slatkiša). Nastavak putovanja od Edirna prema BiH uz kraća zadržavanja grupe radi odmora.
8. DAN (Utorak, 04.01.2022.) BIH
Planirani dolazak na odredište u poslijepodnevnim satima, zavisno od zadržavanja na granicama i uslovima na putevima. Kraj programa.

 

CIJENA

HIT PONUDA ZA NOVU GODINU 379 KM

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 479 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu je uključeno:
- Prijevoz modernim turističkim autobusom
- Smještaj u turističkom mjestu Kumburgaz na bazi 5 noćenja sa doručkom u HOTEL KUMBURGAZ MARIN PRINCESS 5* | više informacija o hotelu možete dobiti na linku: http://www.kumburgazmarinprincess.com/
- wellness zona: indoor bazen sa grijanom vodom, saune, turski hamam, fitness
- besplatan wifi u zajedničkim prostorijama hotela
- GALA VEČERA I MUZIKA UŽIVO za doček Nove 2022. godine (31.12.2021.)
- Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja
- Obilazak Edirnea

U cijenu nije uključeno:
- PZO 10 KM  (20 KM za osobe u dobi 60-75 godina)
- boravišna taksa u hotelu 2 KM po danu po osobi (10 KM za 5 noćenja)
- doplata za jednokrevetnu sobu 80 KM
- dodatno sjedište (jedna osoba koristi 2 sjedišta) 150 KM
- individualni troškovi i fakultativni izleti
Okvirne cijene izleta: Istanbul 20€, Krstarenje Bosforom 20 €, Istanbul Free time 10€, Silivri 10€

*Doplata za posebno odabrano sjedište (po želji – zavisno od raspoloživosti) u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) 50KM
*Doplata za ostala sjedišta po izboru  20KM (Smještaj putnika u autobusu po redoslijedu prijava. Nije obavezna doplata sjedišta!)

Svi putnici su dužni da poštuju važeća pravila svih zemalja kroz koje se putuje (BiH, Srbija, Bugarska, Turska) u pogledu poštivanja higijensko epidemioloških mjera koje budu na snazi u trenutku putovanja.
Putna isprava (pasoš) mora vrijediti minimalno 150 dana od dana ulaska u Tursku. Svi putnici su obavezni da vode računa o svojim putnim ispravama!
Trenutno se primjenjuje 3G pravilo za ulazak u Tursku:
Dokaz o vakcinaciji (obje doze vakcine i da je prošlo minimalno 14 dana od revakcinacije na dan ulaska u Tursku)
Dokaz o prebolovanoj koroni u posljednjih 6 mjeseci (serološki test)
Antigen (brzi test) radi se dan prije polaska

Ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije i Agencija zbog objektivnih razloga (zatvaranje granica, zabrana turističkih putovanja, zabrana rada hotela i sl.) ne bude  mogla realizovati putovanje, uplaćen novac se vraća u iznosu 100%!

Informacije o hotelu: Ovaj hotel smješten je u primorskom gradiću Kumburgazu u blizini Istanbula, a uključuje 2 bazena, fitness centar, saunu i turski hamam. U sklopu objekta gosti mogu besplatno koristiti WiFi. Sobe u hotelu Kumburgaz Marin Princess imaju TV sa satelitskim programima i radni stol. Pojedine imaju hidromasažnu kadu i veliki prostor za sjedenje. Hotel Kumburgaz Marin Princess poslužuje bogati bife doručak u jutarnjim satima. Objekt također sadrži restoran Golden, u kojemu se poslužuju jela međunarodne kuhinje za ručak i večeru. Gosti se mogu opustiti uz vanjski bazen s toboganima. Hotel se nalazi na privatnoj plaži sa molom, suncobranima i ležaljkama na raspolaganju gostima.

 

POTREBNA DOKUMENTACIJA:

• Biometrijski pasoš sa rokom važenja 150 dana od dana povratka sa putovanja

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.