PROGRAM PUTOVANJA

1.I 2.DAN SARAJEVO – ISTANBUL / LOKO TOUR
Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u podnevnim satima cca 12:00h. Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku uz pauze po potrebi grupe. U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak putovanja prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Kraći odmor. U pratnji vodiča, lagana šetnja prema kvartu Sultanahmet (Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aya Sofija (bez ulaznica). Slobodno vrijeme za individualnu šetnju i povratak prema hotelu. Noćenje.
3.DAN ISTANBUL / KRSTARENJE BOSFOROM - DOLMABAHĆE DVORAC + TAKSIM
Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom - privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Odlazak pješice do luke, gdje ćemo usputno posjetiti turbe Sultana Sulejmana i Hurem Sultan. Po dolasku na brodicu započeti jedan od najljepših izleta u Istanbulu, gdje ćete usputno vidjeti: Galata toranj, Galata Most, Dvorac Dolmabahče, Dvorac Čiraan, Mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu i još mnogo toga. U povratku mogućnost za fakultativnu posjetu Dvorcu Dolmabahče u kojem je živjelo posljednji 6 Sultana Osmanskog Carstva i Kemal paša Ataturk. Moderni, luksuzni evropski stil dvoraca. U nastavku dana odlazak na Trg Taksim. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN ISTANBUL / TOPKAPI DVORAC - CISTERNA BAZILIKA - DOČEK NOVE GODINE
Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU – u kojem je živjelo 25 Sultana Osmanskog Carstva. Posjeta dijelu Selamlik, gdje se nalazi Divan, arhiv, kuhinja, soba blaga, soba gdje se nalazi otisak stopala Poslanika Muhammeda, I dr. vrijedne stvari iz tog perioda. Zatim posjeta dijelu Harema, u kojem su žene vladale. Slobodno vrijeme. Po završetku posjeta podzemnoj cisternoj BAZILIKA, odakle se nekadašnji Konstantinopol snabdijevao vodom, a koji je bilo oko 1000, od kojih je samo ovaj sačuvan kao muzejski dio. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti i shopping. U večernjim satima mogućnost za fakultativni Doček Nove godine na Bosforu, gdje ćete u petosatnom Krstarenju uživati i uz bogat show program ući u 2019.g. Ili mogućnost za Doček Nove na nekom od Trgova (individualno). Noćenje.
5.DAN ISTANBUL / CJELODNEVNI IZLET
Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom VIDIKOVCU ČAMLIDŽA, sa kojeg se pruža fascinantna slika grada na dva kontinenta. Slobodno vrijeme za čaj I kahvu. U nastavku slijedi posjeta MUZEJU MINIATURK koji sadrži preko 100 minijaturnih građevina koje su Osmanlije gradile u Turskoj, I izvan Turske. Zatim slijedi posjeta kvartu EYUP, odnosno džamiji Ejubija. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Ili za posjetu Vidikovcu Pierre Loti. I dan završavamo posjetom MUZEJU PANORAMA 1453, u kojem ćete imati osjećaj kao da i Vi skupa sa Sultanom Mehmedom Fatihom osvajate Istanbul. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
6. I 7.DAN ISTANBUL – EDIRNE – SARAJEVO
Doručak. Slobodno vrijeme za odmor. Odjava iz hotela cca 12:00h. Polazak prema Edirnama u dogovoreno vrijeme. Po dolasku posjeta džamiji Selimiya. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Polazak prema BIH u dogovoreno vrijeme. Vožnja preko Bugarske i Srbije.Nastavak putovanja uz usputna stajanja prema potrebi grupe. Dolazak u BiH u popodnevnim satima. Kraj programa.

CIJENA

CIJENA PROGRAMA: 385 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu programa je uključeno:
*Prijevoz modernim turističkim autobusima (WC, klima, TV-dvd-audio);
Smještaj u hotelima 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama po izboru;
*Posjeta Edirnama;
*Loko tour Sultanahmet u Istanbulu u pratnji vodiča;
*Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:
*Putničko-zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60 god.)
*Fakultativni izleti
*KRSTARENJE BOSFOROM – 15,00 EUR;
*TOPKAPI DVORAC – 20,00 EUR,
*CJELODNEVNI IZLET – 30,00 EUR;
*TURSKO VEČE – 35,00 EUR;
*PRINČEVSKA OSTRVA – 15,00 EUR;

Doplata za jednokrevetnu sobu – cca 160,00 KM za sve noći boravka;

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.