PROGRAM PUTOVANJA

1.i 2.DAN Sarajevo – Istanbul / Doček Nove godine
Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u podnevnim satima - cca 13:00h. Vožnja u pravcu Višegrada uz pauze po potrebi grupe. Noćna vožnja kroz Srbiju i Bugarsku. U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak vožnje prema Istanbulu. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima u pratnji vodiča obilazaka kvarta Sultanahmet: Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aya Sofija i Topkapi dvorac (bez ulaznica). Slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na Doček Nove godine na Bosforu, gdje ćete uz noćno krstarenje, večeru, neograničenu količinu pića i show program ući u novu 2020.g. Povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN Čamlidža – muzej Panorama 1453 – Miniyaturk
Doručak. Mogućnost za CJELODNEVNI IZLET, koji započinjemo posjetom Vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultana Mehmeda Fatiha). Nakon čega slijedi posjeta muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4.DAN Krstarenje Bosforom - Dolmabahče dvorac – Taksim
Doručak. Mogućnost za fakultativno KRSTARENJE BOSFOROM - privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Usputno šetnja do luke uz kratku posjetu Turbetu Sultana Suleymana i Hurem Sultan. Na dvosatnom krstarenju ćete uživati u pogledu na: Suleymanija džamiju, Galata toranj, Galata most, Eminonu, Topkapi dvorac, Dolmabahče dvorac, mostovi koji povezuju dva kontinenta, djevojačka kula i dr. U povratku slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Ili mogućnost za fakultativni obilazak jednog od najljepših dvoraca u Evropi - DOLMABAHČE DVORAC, koji je izgrađen u 19st., i u kojem se čuvaju razni eksponati iz tog perioda,odnosno raskoš i luskuz modernih Osmanlija. Po završetku odlazak na trg Taksim. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Noćenje.
5.DAN Topkapi dvorac - Aya Sofya - Nova godina
Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu jednom od najvećih i najlepših dvoraca u Turskoj, u kojem je živjelo 25 sultana osmanskog carstva. Obilazak u pratnji vodiča gdje ćete vidjeti: divan, sobu oružja, kuhinju, privatne odaje, sobu gdje se nalazi otisak stopala Poslanika Muhamed a.s., i još mnogo toga... Po završetku mogućnost za fakultativnu posjetu Aja Sofiji, nekadašnjoj crkvi, džamiji a današnjem muzeju. Slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na Orijentalno veče na Bosforu, gdje ćete uz noćno krstarenje, večeru, neograničenu količinu pića i show program uživati na Bosforu. Povratak u hotel. Noćenje.
6.i 7.DAN Edirne – BIH
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu Edirna. Po dolasku obilazak džamije Selimiya. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping čaršijom. Nastavak putovanja prema BIH u dogovoreno vrijeme. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Sarajevo u podnevnim satima. Kraj programa.

CIJENA

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 365 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana je uključeno:
*Prijevoz modernim turističkim autobusom
*Smještaj u hotelima 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama;
*Loko tour Sultanahmet u Istanbulu u pratnji vodiča;
*Posjeta Edirnama;
*Organizacija putovanja i vodičko osoblje;


U cijenu aranžmana  nije uključeno:
*Putničko-zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60 god.)
*Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena u toku putovanja);
*Provizija za kartično plaćanje
*Doplata za jednokrevetnu sobu;
*Doplata za dodatno sjedište u busu;

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.