PROGRAM PUTOVANJA

1. i 2.DAN (28./29.12.2018., petak/subota) SARAJEVO – ISTANBUL / KRSTARENJE BOSFOROM – LOKO TOUR
Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u podnevnim satima cca 12:00h. Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku uz pauze po potrebi grupe. U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak putovanja prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u podnevnim satima. Mogućnost za organizovanje fakultativnog izleta KRSTARENJE BOSFOROM. Dolazak na luku Eminonu, ukrcavanje na brod, te krstarenje u trajanju cca 2h. Prilika da doživite čari Istanbula uz pogled na: Galata toranj, Dolmabahče dvorac, Djevojačku kulu, Topkapi dvorac i druge znamenitosti grada. Za one koji ne žele ići na krstarenje, slobodno vrijeme za čaj i kahvu na Eminonu. U povratku sa krstarenje polazak prema hotelu. Smještaj u hotel – cca 15:00h. Slobodno vrijeme za odmor. U predvečernjim satima u pratnji vodiča kratki loko tour po Sultanahmetu, gdje ćete vidjeti: Kapaličaršiju, Hipodrom, Plavu džamiju i Aya Sofiju (bez ulaznica). Slobodno vrijeme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN (30.12.2018., nedjelja) TOPKAPI DVORAC – TURSKO VEČE
Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU, koji je bio sjedište Sultana skoro 400 godina, odakle je Sultan Suleyman kretao u najveća osvajanja. Vidjet ćete divan, arhiv, kolekciju oružja, kuhinju, otisak stopala Poslanika Muhammeda a.s., njegov mač, i još mnogo toga... Slobodno poslijepodne. U večernjim satima mogućnost za fakultativno organizovanje ORIJENTALNE VEČERI na Bosforu, gdje ćete uz obilatu tursku kuhinju, folklor, animacijski program i trbušne plesačice uživati u trosatnom programu. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN (31.12.2018., ponedjeljak) CJELODNEVNI IZLET – VIDIKOVAC ČAMLIDŽA – MINIATURK – PANORAMA 1453
Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet koji ćemo započeti posjetom VIDIKOVCU ČAMLIDŽA, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultan Mehmed Fatiha II). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i poznati istanbulski kumpir. Zatim slijedi posjeta muzeju MINIATURK jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. U nastavku dana mogućnost za posjetu muzeju PANORAMA 1453 koji je posvećen bici za Istanbul. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Povratak, slobodno vrijeme. Moguć zajednički odlazak na proslavu NOVE GODINE. Odlazak na TAKSIM, slavlje... Noćenje.
5. i 6.DAN (01./02.01.2019., utorak/srijeda) EDIRNE – SARAJEVO
Doručak. Slobodno vrijeme za odmor. Odjava iz hotela cca 12:00h. Polazak prema Edirnama u dogovoreno vrijeme. Po dolasku posjeta džamiji Selimiya. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Polazak prema BIH u dogovoreno vrijeme. Vožnja preko Bugarske i Srbije. Nastavak putovanja uz usputna stajanja prema potrebi grupe. Dolazak u BiH u popodnevnim satima.

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA 335 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu programa je uključeno:
- Prijevoz modernim turističkim autobusima (WC, klima, TV-dvd-audio);
- Smještaj u hotelima 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama po izboru;
- Posjeta Edirnama;
- Loko tour Sultanahmet u Istanbulu u pratnji vodiča;
- Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:
- Putničko-zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60 god.)
- Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena u toku putovanja);
*KRSTARENJE BOSFOROM – 15,00 EUR;
*TOPKAPI DVORAC – 20,00 EUR,
*CJELODNEVNI IZLET – 30,00 EUR;
*TURSKO VEČE – 35,00 EUR;
*PRINČEVSKA OSTRVA – 15,00 EUR;
- Doplata za jednokrevetnu sobu – cca 160,00 KM za sve noći boravka;
- Provizija za kartično plaćanje na rate
- Indiviudalni troškovi;

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.