PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (ponedjeljak, 31.12.2018.) SARAJEVO- MOSTAR-KOTOR-BUDVA
Sastanak grupe i polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u ranim jutarnjim satima cca 03:00h, vožnja u pravcu Mostara prema Crnoj Gori sa usputnim pauzama prema potrebi grupe. Dolazak u Kotor u podnevnim satima. Fakultativni obilazak Kotora . Grad smješten u jednom od najljpših zaliva svijeta, Kotor, grad trgovaca i čuvenih moreplovaca ima dosta toga da ispriča. Kroz čitav grad prostiru se građevine, ispreplitane uličicama i trgovima. Na jednom od njih nalazi se i katedrala Sv. Tripuna spomenik romanskoj kulturi i jedan od prepoznatljivih simbola grada. Crkva Svetog Luke ( XIII vijek ), crkva Svete Ane crkva Svete Marije, crkva Gospe od zdravlja, Kneževa palata, Napoleonovo pozorište su samo dio bogate riznice Kotorske tradicije. Nakon obilaska grada kratak predah. Nastavak putovanja prema Budvi, smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i pripreme za DOČEK NOVE GODINE mnoge poznate izvođaće. Povratak u hotel. Noćenje.
2.DAN (utorak, 01.01.2019.) BUDVA
Nakon novogodišnje noći zajednička šetnja Budvom u pratnji pratioca grupe. Stradun ili Placa - najveća je i najpoznatija gradska ulica, velika i mala Onofrijeva česma, Lazareti na Pločama - građevina koja je služila kao karantena, ispred gradskih zidina. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje
3.DAN (srijeda, 02.01.2019.) – BUDVA – DUBROVNIK - SARAJEVO
Doručak, nakon doručka slijedi odjava iz hotela i polazak prema Dubrovniku). Opasan svojim prepoznatljivim zidinama dugim gotovo dva kilometra, Dubrovnik je prema mnogima, jedan od najljepših i najpopularnijih gradova. Stari grad okružen je visokim obrambenim zidinama koje su do danas izvrsno očuvane. One su najveća atrakcija turistima jer je šetnja po 1940 metara dugim zidinama i prekrasan pogled na Dubrovnik, otoke i more jedinstven doživljaj. Kula Minčeta, sagrađena u 15. stoljeću, tvrđava Sv. Ivan, tvrđava Revelin, gradska vrata od Pila, Stradun, Velika Onofrijeva česma, i dr. znamenitosti ovog historijskog grada. U kasnim poslijepodnevnim satima polazak iz Dubrovnika prema Sarajevu. Očekivani dolazak u kasnim večernjim satima.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 169 KM
(za prvih 10 rezervacija, a najkasnije do 15.11.2018.)

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 199 KM

 

DODATNE INFORMACIJA

U cijenu aranžmana uključeno:
*Prijevoz modernim turističkim autobusom
*Smještaj u hotelu 3* na bazi 2 noćenja u 1/2 i 1/3 sobama
*Organizacija putovanja i usluge pratioca putovanja
*posjeta Dubrovniku GRATIS

U cijenu nije uključeno:
*Fakultativni obilazak Kotora 12 EUR
*Lokalna turistička taksa (plaća se na licu mjesta)
*Putno zdravstveno osiguranje 2 KM po osobi/dan

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.