PROGRAM PUTOVANJA

1.I 2.DAN (28. i 29.12.2018., petak i subota) ODREDIŠTE – ATINA
Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u popodnevnim satima cca 14:00h. Vožnja kroz Srbiju i Makedoniju uz usputna stajanja prema potrebi grupe. Dolazak u Atinu u prijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Odlazak do centra grada u pratnji vodiča (stručna objašnjenja u vezi sa transportom i načinima komunikacije uz posjetu centralnom dijelu grada). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3.DAN (30.12.2018., nedjelja) ATINA - AKROPOLJ - GRČKO VEČE
Doručak. Mogućnost za fakulativno panoramsko razgledanje grada: Trg Omonija, Trg Sintagma, Akademija nauka, Univerzitet i Nacionalna biblioteka, Predsednička palata sa evzonima u tradicionalnoj uniformi, Olimpijski stadion, Zevsov hram, Hadrijanova kapija. Mogućnost za fakultativnu posjetu Akropolju i njegovim hramovima i ostalim građevinama građenim u periklovoj epohi (Partenon, Erehtejon, Propileji, hram Nike Aptoros, Odeon). U večernjim satima mogućnost za fakultativno grčko veče u taverni na Plaki. Uživanje u grčkim specijalitetima i grčkoj muzici do kasnih večernjih sati. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN ATINA (31.12.2018., ponedjeljak) - ARGOLIDA - DOČEK NOVE GODINE
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na Argolidu: Vožnja Atikom do Korintskog kanala. Obilazak kanala. Nastavak putovanja prema Epidaurusu. Obilazak najstarije banje u Evropi i najznačajnijeg antičkog pozorišta sa neobjašnjivom akustikom. Posjeta keramičkoj radionici u kojoj se prave kopije antičkih grčkih vaza. Putovanje Argolidom sa panoramskim obilaskom Nafpliona do Mikene. Obilazak Mikenskog grada (Lavlja kapija, ostaci kraljevske palate sa megaronom, hram Atine, kraljevski krug grobova, Egistova grobnica). Povratak u Atinu. U večernjim satima odlazak na Doček Nove 2019.godine. Povratak u hotel. Noćenje.
5.I 6.DAN (01.01 i 02.01..2019., utorak i srijeda) ATINA – ODREDIŠTE
Doručak. Slobodno vrijeme. Check out iz hotela do prijepodnevnim sati. Polazak prema BIH u podnevnim satima. Putovanje kroz Makedoniju i Srbiju. Noćna vožnja. Dolazak u Sarajevo u prijepodnevnim satima. Kraj programa.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 315 KM
(za rezervacije do 15.11.2018.)

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 365 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu programa je uključeno:
*Prijevoz modernim turističkim autobusima (klima, WC, TV/DVD);
*Smještaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
*Organizacija putovanja i vodička služba

U cijenu programa nije uključeno:
*Putničko – zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
*Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena u toku putovanja);
Loko tour – 15,00 EUR; Grčko veče – 30,00 EUR; Akropolj – 20,00 EUR; Argolida – 45,00 EUR;
*provizija na kartično plaćanje

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.