PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN - 29.12.2019. Nedjelja – BARSELONA - VALENSIJA
Sastanak putnika ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u 06:00h. Transfer do aerodroma u Dubrovniku. Polijetanje aviona za Barselonu u 14:50h. Dolazak u Barselonu u 17:05h. Nakon pasoške kontrole slijedi odlazak do Valensije. Po dolasku smještaj u hotel 4*. Slobodno vijeme. Noćenje.
2.DAN - 30.12.2019. Ponedjeljak - VALENSIJA
Doručak. Organizovani obilazak grada. Obilazak započinjemo odlaskom na popularnu plažu Valensije, omiljeno turističko mjesto oivičeno palmama. Uz plažu se održavaju trke formule 1 i čuveni American Cup. Obilazak centralnog dijela grada: Korida, Glavna željeznička stanica, trg Gradske kuće, modernistička Centralna pijaca, La Lonha de la Seda-berza svile najznačajnija i najbolje sačuvana građevina iz razdoblja kasne gotike u Evropi, koja je od 1996.god pod zaštitom UNESCO-a, trg katedrale. Na kraju odlazimo do Gotičke kapije koja se nalazi pored korita isušene rijeke Turije koja danas predstavlja zelenu oazu Valensije. Zbog velikih poplava rijeke Turije gradske vlasti su odlučile da izmjeste tok rijeke južno od grada. Kao posljedica toga Valensija je dobila 10 km prelijepih šetališta, rekreacionih sadržaja, sportskih terena i fantastičnih parkova. Slobodno vrijeme. Individualni doček Nove godine. Noćenje.
3.DAN - 31.12.2019. Utorak - VALENSIJA - MADRID
Doručak. Polazak sa vodičem u šetnju, jer je u neposrednoj blizini hotela, „Grad umjetnosti i nauke“. Obilazak ovog nestvarnog i futurističkog kompleksu. „Grad umjetnosti i nauke“ je remek djelo slavnog Santiaga Calatrave, koji je i rođen u Valensiji. Kompleks je otvoren 1998 i danas je simbol Valensije. Polazak prema Madridu u prije podnevnim satima. Dolazak u Madrid. Smještaj u hotel. SRETNA NOVA GODINA. Noćenje.
4. DAN - 01.01.2020. Srijeda – MADRID
Doručak. Organizovani obilazak Madrida: Oriente Trg, Plaza España, Gran Via, Puerta del Sol, Plaza Mayor, slobodno vrijeme za šoping ili za istinske ljubitelje futbala mogućnost odlaska na Stadion Santiago Bernabeu. Ako mislite da je dan završen, naprotiv ... vrijeme je za PARTY u jednom od najposjećenijih disko klubova. Noćenje.
5.DAN – 02.01.2020. Četvrtak – MADRID
Doručak. Vrijeme za slobodne aktivnosti, ili po želji, poludnevna pješačka tura ulicama Madrida. Specijalna dvosatna pješačka tura uskim ulicama Četvrti Moorish, Trg Santa Ana, piščeva četvrt gdje se nalazi I kuća Cervantesa, kuća Lope de Vega pretvorena u Muzej, Ulica Barkijo, Plaja del Ray "kuća sa sedam dimnjaka”, naselje Chueca, Palača Longoria, izgrađena u modernističkom stilu, Trg Barcelo sa Gradskom Vijećnicom iz 17.st.izgrađenom u stilu Baroka, komercijalna ulica, Fuencaral, Gran Via. Slobodno vrijeme. Noćenje.
6.DAN - 03.01.2020. Petak – MADRID - BARSELONA
Doručak. Check out iz hotela i polazak za Barselonu. Dnevna vožnja i dolazak u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel i odmor. Za zainteresovane putnike organizovaćemo pješačku turu po Gotskoj četvrt, glavnom šetalištu Rambla,... Povratak u hotel. Noćenje.
7.DAN - 04.01.2020. Subota - BARSELONA
Doručak. Fakultativno, cjelodnevni obilazak Barselone: Korida, hram "Sveta Porodica" najinteresantnije i najimpresivnije Gaudijevo djelo za koje je prognozirao da će se graditi dva vijeka. Odlazimo da parka Guelj koji je projektovao Gaudi, obilazimo gornji dio parka koji je slobodan za posjete. Obilazak nastavljamo panoramskim obilaskom Trijumfalne kapije, parka Citadele, trga Katalonije, ulice Passeig de Gracia sa Gaudijevvim kućama Batllo i La Pedrera, avenijiom Dijagonal prolazimo pored stadiona fudbalskog kluba Barselone, čuveni Camp Nou. Zatim slijedi trg Španije, brdo Mon Žuik na kom se nalazi Olimpijski prsten sa Olimpijskim stadionom, salom Svetog Đorđa, I fantastičnim repetitorom još jedno fantastično djelo Santjaga Kalatrave, vidikovac Mirador sa nezaboravnom panoramom Barselone. Obilazak grada završavamo na trgu Kolumbo. I šetnja po glavnom šetalištu grada, ulici Ramblas. Slobodno vrijeme za individualne obilaske. Noćenje.
8.DAN - 05.01.2019. Nedjelja - BARSELONA – DUBROVNIK - SARAJEVO
Doručak. Polazak do aerodroma. Polijetanje iz Barselone za Dubrovnik u 10:00h. Po slijetanju u 12:20h, nastavak putovanja do Sarajeva.

CIJENA

POSEBNA PONUDA ZA UPLATE DO 30.09.: 1399,00KM

FIRST MINUTE 01.10. – 01.11.: 1499,00 KM

REDOVNA CIJENA: 1699,00 KM

DODATNE INFORMACIJE

Cijena aranžmana uključuje:
Avio kartu na relaciji Dubrovnik – Barselona - Dubrovnik
Transferi autobusom Sarajevo - Aerodrom Ćilipi - Sarajevo
Transfer Barselona-Valensija-Madrid-Barselona
Hotelski smještaj u Valensiji, hotel MEDIUM 4* ili slican (2 noćenja sa doručkom)
Hotelski smještaj u Madrid, PULLMAN Madrid Airport&Feria 4* ili slican (3 noćenja sa doručkom)
Hotelski smještaj u Barseloni, Novotel Sant Joan Despi 4* ili slican (2 noćenja sa doručkom)
Obilasci prema programu
Troškovi organizovanja putovanja,
Usluge vodiča

Cijena aranžmana ne uključuje:
*Aerodromske takse 195 KM
*Fakultativni izleti i eventualne ulaznice za muzeje
*Lokalne turističke takse
*Putničko zdravstveno osiguranje 2 KM po danu

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.