PROGRAM PUTOVANJA

Termin putovanja: 31.12.2020.- 04.01.2021.
Turkish Airlines, podnevni let u polasku, večernji u povratku

1. DAN (četvrtak, 31.12.2020.) SARAJEVO – ISTANBUL – SRETNA NOVA GODINA!
Sastanak na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u 09:40h (Turkish Airlines). Slijedi čekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul koje je planirano u 11:40. Planirano slijetanje u Istanbul u 15:25h po lokalnom vremenu. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, slijedi grupni autobuski transfer prema hotelu. Check in u hotel. Slobodno vrijeme za odmor.
Slobodna večer za individualni doček nove godine na trgu Taxim, ili mogućnost organizovanja fakultativne turske večeri u zavisnosti od trenutnih mjera i epidemiološke situacie. Prilika da uživate uz show, muziku uživo, turski folklor i naravno neizostavne trbušne plesačice, uz uključenu večeru. Provod zagarantovan. SRETNA NOVA GODINA. Po dogovoru povratak u hotel i noćenje.
2.DAN (petak, 01.01.2021.) KRSTARENJE BOSFOROM –ORTAKOY –ISTANBUL SULTANAHMET TRG
Doručak: Nakon doručka fakultativni izlet: krstarenje - prijevoz autobusom do luke gdje ćemo se ukrcati na brod, te uživati u krstarenju Bosforom u trajanju oko 2h. Imati ćemo priliku vidjeti čuvenu Dolmabahće palatu, Bosforski most, azijski dio Istanbula, djevojačku kulu..Jedinstvena prilika da doživite čari Istanbula iz druge perspektive.. Po završetku putovanje nastavljamo do Ortakoya, gdje ćete vidjeti brojne stare renovirane drvene kuće sa mnoštvom ribljih restorana i kioska za "jela s' nogu". Predivan pogled se pruža na azijski dio. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za odmor.
U večernjim satima odlazak sa pratiocem putovanja u šetnju na Sultanahmet trg, gdje ćemo imati priliku vidjeti Plavu džamiju, Aja Sofiju, antički Hipodrom... Orjentaciono upoznavanje sa Istanbulom. Povratak u hotel. Noćenje
3.DAN (subota, 02.01.2021.) MINIYATURK – EYUP – PIERE LOTTI VIDIKOVAC – GALATA MOST – EGIPATSKI BAZAR
Doručak. Nakon doručka posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Nakon slobodnog vremena polazak prema kvartu Eyup gdje se nalazi nedavno obnovljena pravoslavna crkva svetog Stefana, čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Nakon obilaska odlazimo do čuvene kafane Pierre Lotti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. Slobodno vrijeme. Poslije nastavljamo do čuvenog Galata mosta odakle se pruža pogled na Galata kulu i kompletan Bosfor, odakle odlazimo do posljednje tačke, Misir čaršije (Egipatska pijaca začina). Zaista je vrijdno da dođete i uživate u svim bojama i mirisima koji će vas sačekati već na samom ulazu.. Povratak u hotel.
4.DAN (nedjelja, 03.01.2021.) BURSA
Doručak. Nakon doručka mogućnost za fakultativni odlazak u Bursu. Prelazak mosta koji spaja dva kontinenta i ulazak u Aziju. Vožnja azijskim dijelom Istanbula do novosagrađenog mosta preko Mramornog mora te autoputem do nekadašnje prijestonice Osmanskog carstva, grada Bursa. Slijedi razgled grada; Ulu džamija, koja je simbol grada, posjeta turbetu Osman gazi i njegovog sina Orhana, kao i neizostavno slobodno vrijeme za shopping i slobodne aktivnosti. Povratak prema Istanbulu u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme.
5.DAN (ponedjeljak, 04.01.2021.) – DŽAMIJA SULEJMANIJA - KAPALI ČARŠIJA - SARAJEVO
Doručak. Check out iz hotela i ostavljanje stvari u luggage room. Slobodno vrijeme do polaska ili odlazak sa pratiocom putovanja do čuvene džamije Sulejmanije, gdje se nalazi turbe Sulejmana Veličanstvenog. Ova džamija je veliko djelo Mimara Sinana i nalazi se na jednom od brda Istanbula, odakle se pruža nevjerovatan pogled na Zlatni rog. Nakon posjete spuštamo se do Kapali čaršije, gdje u najvećem zatvorenom bazaru na svijetu možete kupiti suvenire, i razne proizvode od kože i slično. Sastanak grupe ispred hotela u poslijepodnevnim satima, cca 15:30 h i autobuski transfer prema aerodromu. Po dolasku na aerodrom check in i pasoške kontrole, te ukrcavanje na let. Planirano polijetanje za Sarajevo u 19:25h. Slijetanje u 19:25h po lokalnom vremenu.

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA ZA REZERVACIJE DO 15.10. (prvih 10 rezervacija)

HOTEL

Cijena po osobi

Hotel 3* (Fatih,Aksaray, Laleli…)

369 KM

Hotel 4* (Fatih,Aksaray, Laleli…)

419 KM

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 

HOTEL Cijena po osobi
Hotel 3* (Fatih,Aksaray, Laleli…) 469 KM
Hotel 4* (Fatih,Aksaray, Laleli…) 519 KM

 

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Turkish Airlines)
*Smještaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru 3*ili 4*.-lokacija Laleli-Aksaray,Fatih)
*Autobuski transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu
*Loko tour Sultanahmet (Ayasofija, Plava džamija, Hipodrom...), posjeta džamiji Sulejmaniji i Kapali čaršiji
*Troškovi organizacije i pratioca putovanja.

U cijenu programa nije uključeno:
*Obavezno putničko zdravstveno osiguranje 10 KM po osobi do 60god ukupno za sve dane boravka
*Aerodromske takse 225 KM
*Uvećanje na kartično plaćanje
*Fakultativni izleti
*Doplata za jednokrevetnu sobu hotel 3* 150 KM , hotel 4* 200 KM
Napomena: AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO IZMJENE RASPOREDA FAKULTATIVNIH IZLETA.

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.