PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (29.12.2018., subota) SARAJEVO – ISTANBUL
Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 90min. prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u popodnevnim satima - cca 12:00h. Let u trajanju 100 min., dolazak u Istanbul - cca 16:00h po lokalnom vremenu. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, transfer do hotela. Po dolasku u hotel smještaj grupe. U pratnji vodiča, lagana šetnja prema kvartu Sultanahmet (Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aya Sofija (bez ulaznica). Slobodno vrijeme za individualnu šetnju i povratak prema hotelu. Noćenje.
2.DAN ISTANBUL (30.12.2018., nedjelja) / CJELODNEVNI IZLET
Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom VIDIKOVCU ČAMLIDŽA, sa kojeg se pruža fascinantna slika grada na dva kontinenta. Slobodno vrijeme za čaj I kahvu. U nastavku slijedi posjeta MUZEJU MINIATURK koji sadrži preko 100 minijaturnih građevina koje su Osmanlije gradile u Turskoj, I izvan Turske. Zatim slijedi posjeta kvartu EYUP, odnosno džamiji Ejubija. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Ili za posjetu Vidikovcu Pierre Loti. I dan završavamo posjetom MUZEJU PANORAMA 1453, u kojem ćete imati osjećaj kao da i Vi skupa sa Sultanom Mehmedom Fatihom osvajate Istanbul. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3.DAN (31.12.2018., ponedjeljak) ISTANBUL / TOPKAPI DVORAC - KRSTARENJE BOSFOROM - NOVA GODINA
Doručak. U pratnji vodiča kratki loko tour, gdje ćemo se upoznati sa dijelom Beyazita, i kvarta Sultanahmet. Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU – u kojem je živjelo 25 Sultana Osmanskog Carstva. Posjeta dijelu Selamlik, gdje se nalazi Divan, arhiv, kuhinja, soba blaga, soba gdje se nalazi otisak stopala Poslanika Muhammeda, I dr. vrijedne stvari iz tog perioda. U popodnevnim satima mogućnost za fakultativno KRSTARENJE BOSFOROM. Odlazak na luku Eminonu, ukrcavanje na brodicu, odakle započinjemo dvosatno krstarenje privatnom brodicom. uz objašnjenja vodiča, i pogled na Galata toranj, Dolmabahče dvorac, mostove koji povezuju dva kontinenta ne sumnjamo u nezaboravno iskustvo. Povratak na luku. Slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost odlaska na neki od trgova na doček Nove 2019.godine. Ili mogućnost za fakultativni odlazak u neki od restorana na proslavu. Noćenje.
4.DAN ISTANBUL (01.01.2019., utorak) / PRINČEVSKA OSTRVA - TURSKO VEČE
Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak na PRINČEVSKA OSTRVA. Odlazak brodicom na redovnoj liniji. Po dolasku slobodno vrijeme za vožnju kočijama ili biciklima. Uživanje u turskoj kuhinji. Povratak u Istanbul. Slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na TURSKO VEČE, gdje ćete uz obilatu tursku kuhinju, folklore, animacijski program, trbušne plesačice uživati u trosatnom večernjem krstarenju na Bosforu, i reprizi Nove godine. Povratak u hotel. Noćenje.
5.DAN ISTANBUL (02.01.2019., srijeda) / DOLMABAHČE DVORAC – TAKSIM
Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu Dolmabahče dvorcu, koji je bio sjedište posljednjim sultanima Osmanskog carstva, i Kemal-paši Ataturku. Po završetku mogućnost za odlazak na trg Taksim. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Noćenje.
6.DAN ISTANBUL (03.01.2018., četvrtak) / AYA SOFIJA – SARAJEVO
Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u AYA SOFIJU. Obilazak nekadašnje crkve, džamije a današnjeg muzeja, kandidata za sedmo svjetko čudo. Odjava iz hotela do 12:00h. Transfer prema aerodromu i mogućnost za fakultativnu posjetu tržnom centru. Slobodno vrijeme za shopping. Po dolasku na aerodrom chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu - cca 15:25h po lokalnom vremenu. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo u 15:15h. Kraj programa.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 475 KM
(za rezervacije do 15.11.2018.)

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 525 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana je uključeno:
*Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; (PEGASUS)
*Smještaj u hotelu 3* na bazi 5 noćenje sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
*Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
*Loko tour Sultanahmet u pratnji vodiča;
*Organizacija putovanja, i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:
*Aerodromske takse u iznosu – 175,00 KM
*Putničko zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
*Fakultativni izleti i ulaznice;

*CJELODNEVNI IZLET (Čamlidža, Miniaturk, Panorama, Eyup) – ulaznice + prijevoz + vodič – 30,00 EUR;
*KRSTARENJE BOSFOROM – privatnom brodicom 2h – 15,00 EUR;
*TOPKAPI DVORAC – ulaznice + vodič – 25,00 EUR;
*PRINČEVSKA OSTRVA – prijevoz – 15,00 EUR;
*ORIJENTALNO VEČE – prijevoz + večera + show – 35,00 EUR;
*DOLMABAHČE DVORAC + TAKSIM – 25,00 EUR;
*AYA SOFIJA – ulaznice + vodič – 20,00 EUR;

**Doplata za jednokrevetnu sobu – cca 200,00 KM za sve noći boravka;
**Provizija na kartično plaćanje

 

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.