PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN SARAJEVO - ISTANBUL / LOKO TOUR
Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 90min prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u popodnevnim satima - cca 12:00h. Let u trajanju 100 min., dolazak u Istanbul - cca 16:00h po lokalnom vremenu. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, transfer do hotela. Po dolasku u hotel smještaj grupe. Kraći odmor. U pratnji vodiča, šetnja prema kvartu Sultanahmet (Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aya Sofija (bez ulaznica). Slobodno vrijeme za individualnu šetnju i povratak prema hotelu. Noćenje.
2.DAN TOPKAPI DVORAC + CISTERNA BAZILIKA - DOČEK NOVE GODINE
Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU – u kojem je živjelo 25 Sultana Osmanskog Carstva. Posjeta dijelu Selamlik, gdje se nalazi Divan, arhiv, kuhinja, soba blaga, soba gdje se nalazi otisak stopala Poslanika Muhammeda, I dr. vrijedne stvari iz tog perioda. Zatim posjeta dijelu Harema, u kojem su žene vladale. Slobodno vrijeme. Po završetku posjeta podzemnoj cisternoj BAZILIKA, odakle se nekadašnji Konstantinopol snabdijevao vodom, a koji je bilo oko 1000, od kojih je samo ovaj sačuvan kao muzejski dio. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti i shopping. U večernjim satima mogućnost za fakultativni Doček Nove godine na Bosforu, gdje ćete u petosatnom Krstarenju uživati i uz bogat show program ući u 2019.g. Ili mogućnost za Doček Nove na nekom od Trgova (individualno).Noćenje.
3.DAN CJELODNEVNI IZLET
Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom VIDIKOVCU ČAMLIDŽA, sa kojeg se pruža fascinantna slika grada na dva kontinenta. Slobodno vrijeme za čaj I kahvu. U nastavku slijedi posjeta MUZEJU MINIATURK koji sadrži preko 100 minijaturnih građevina koje su Osmanlije gradile u Turskoj, I izvan Turske. Zatim slijedi posjeta kvartu EYUP, odnosno džamiji Ejubija. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Ili za posjetu Vidikovcu Pierre Loti. I dan završavamo posjetom MUZEJU PANORAMA 1453, u kojem ćete imati osjećaj kao da i Vi skupa sa Sultanom Mehmedom Fatihom osvajate Istanbul. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4.DAN KRSTARENJE BOSFOROM - DOLMABAHČE DVORAC + TAKSIM
Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom - privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Odlazak pješice do luke, gdje ćemo usputno posjetiti turbe Sultana Sulejmana i Hurem Sultan. Po dolasku na brodicu započeti jedan od najljepših izleta u Istanbulu, gdje ćete usputno vidjeti: Galata toranj, Galata Most, Dvorac Dolmabahče, Dvorac Čiraan, Mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu i još mnogo toga. U povratku mogućnost za fakultativnu posjetu Dvorcu Dolmabahče u kojem je živjelo posljednji 6 Sultana Osmanskog Carstva i Kemal paša Ataturk. Moderni, luksuzni evropski stil dvoraca. U nastavku dana odlazak na Trg Taksim. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Noćenje.
5.DAN ISTANBUL – SARAJEVO
Doručak. Slobodno vrijeme. Odjava iz hotela do 11:00h. Transfer prema aerodromu. Po dolasku na aerodrom chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu - cca 15:25h po lokalnom vremenu. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo u 15:15h. Kraj programa.

CIJENA

 CIJENA ARANŽMANA 475 KM
 

 

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu programa je uključeno:
-Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (PEGASUS);
-Smještaj u Istanbulu, u hotelu 3* na bazi 4 noćenje sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
-Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
-Loko tour Sultanahmet;
-Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:
-Aerodromske takse u iznosu 175,00 KM;
-Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
-Fakultativni izleti i ulaznice;
KRSTARENJE BOSFOROM – cca 15 EUR; TOPKAPI DVORAC – cca 20/25 EUR;
CJELODNEVNI IZLET (Vidikovac, Miniaturk, Panorama, Eyup) – cca 30 EUR; TURSKO VEČE – cca 35 EUR;
-Doplata za jednokreventu sobu – cca 160,00 KM;
-Provizija za kartično plaćanje na rate
-Indiviudalni troškovi;

 

 

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.