PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN – 8./10. DAN
Boravak u Antaliji u izabranom hotelu sa mogućim obilascima Antalije i okolnih mjesta (fakultativno) po želji grupe.

Cijene u tabeli izražene su u KM po osobi po paketu i vrijede za rezervacije do 31.10.2020.:

HOTELI USLUGA 27.12.2020. 29.12.2020.
8 dana 10 dana
Porto Bello 5* AL 969 1069
IC Green Palace 5* UAI 1169 1299
Aska Lara 5* UAI 1169 1299
Delphin Imperial 5* UAI 1359 1559


Cijene važe za rezervacije do 31.10.2020.

Cijena aranžmana uključuje:
• Avio prevoz Sarajevo-Antalija-Sarajevo
• 7 ili 9 noćenja u hotelu 5* all inclusive/ultra all inclusive usluga
• Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
• Kompletnu organizaciju putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:
• Putničko-zdravstveno osiguranje 
• Aerodromske takse 175KM (obavezno)
• Doplatu za jednokrevetnu sobu
• Fakultativne izlete
• Gala večera 80-100 Eura (obavezno)

Napomena:
Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu.
Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom avio saobraćaju.
Agencija nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljenu prtljagu.
 

IZLETI

Antalya City Tour
Ovaj izlet preporučuje se turistima kako bi upoznali najatraktivnija mjesta i shopping centre grada Antalija. Izlet počinje posle doručka i traje do kasnih popodnevnih časova. Razgledanje čuvene Konyaalti plaže, starog grada – tvrđave Kaleici, vodopada, kao i mnogih drugih znamenitosti ovog prelepog Mediteranskog grada. Turisti dobijaju informacije o historiji i kulturi ove regije u autobusu tokom panoramskog razgledanja grada. Ručak koji je uračunat u cijenu izleta, gosti će imati u tipičnom turskom restoranu sa fenomenalno spremljenim turskim specijalitetima. Kupovina kože i zlata će biti u poznatim turskim fabrikama koje su u svijetu poznate po kvalitetnim proizvodima. Kasno popodne izlet se završava povratkom u hotel.

Tursko kupatilo
Nikako ne smijete propustiti odlazak u hamam, još jedno iskustvo nećete zaboraviti. Tretman Vam neće samo pomoći u odstranjivanju mrtvih ćelija sa Vaše kože nego će i osvježiti Vaše tijelo i smiriti Vas. Teplak, hamam osoblje, pobrinuće se za Vas, ukoliko želite masažu ili nešto drugo.  Teplak, na turskom znači, ljudi koji pomažu klijentima tokom tretmana pranja i ribanja u hamamu. Ribanje (piling) čisti pore, otklanja mrtve ćelije sa kože, reguliše rad srca i krvni pritisak. Vraća koži sjaj i mekoću.

Demre – Myra – Kekova
Ovo je jedna od najpopularnijih tura među našim programima. Jedinstveno putovanje, koje Vam pruža mogućnost, da uživate u drevnoj historiji, i ujedno opuštanje na jahti, dok posmatrate potopljena ostrva. Duž sjeverne obale, možete vidjeti ostatke kuća, fascinantan linijski niz nekropola, koji predstavlja jedinstveni primjer pogrebne arhitekture. Neizostavan lokalitet je i crkva Sv. Nikole, koji je rođen ovdje. Uživajte u ovom cijelodnevnom obilasku, u kombinaciji jahte i autobuskog prevoza.
Mira – Smješten u gradu Demre, Mira je bila jedna od najvažnijih šest likijskih gradova. Prvobitno primorski grad, koji je gomilanjem mulja iz Demre potoka, ostao udaljen nekoliko milja od mora. Ostao je napušten u IX vijeku, nakon arapske invazije. Vrijedi posjetiti grobnice i amfiteatar.
Simena (Kekova) – važi za jedno od najljepših mjesta u regionu, do koje se može doći brodom. Ono što će Vam, privući pažnju dok se budete približavali obali, jeste likijski sarkofag u moru.
Demre je grad, u kojem je Djeda Mraz prvi put donio radost. Ustvari, bio je to Sveti Nikola, koji je živio i radio u Demreu. Crkva koja nosi njegovo ime, podignuta je XI vijeku.
Cayagzi – nalazi se 5 km zapadno od grada Demre, u rimskom dobu poznatiji kao Andriake, ima nekoliko ruševina iz tog perioda, pristojne plaže i malu luku.

Perge, Aspendos, Side i vodopadi Manavgat
Perge – osnovan oko 1200 godina p.n.e, najbliži po značaju rimskih ruševina u Antaliji, vrijedi ga posjetiti. Aspendos – Smješten malo dalje od Antalije, datira iz V vijeka p.n.e. Dobro očuvani rimski teatar, izgrađen oko II vijeka, bio je korišten i od strane Seldžuka. Sa kapacitetom od preko 17.000, koristi se i danas za razne manifestacije i priredbe.

Side
Side je bio drevni pomorski grad Pamfilija, takođe je bio i jedan od najvažnijih trgovinskih centara u antičkom dobu, dok je danas jedan od najpopularnijih ljetovališta u Turskoj.

Manavgat vodopadi – se nalaze na rijeci Manavgat, na 3 km od grada Manavgat, u blizini grada Side. Vodopade je najbolje posmatrati sa velikih visina.                                                                                                                                                                                                                                                                        

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.