PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (subota, 20.01.2018.) SARAJEVO – DUBAI
Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu u 14.30h. Let broj FZ 764 avio kompanije Fly Dubai za Dubai u 17:10h. Slijetanje na međunarodni aerodrom Dubai poslije ponoći u 01.45h. Nakon pasoških i carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela u Dubaiju (cca 15-20 minuta vožnje). Smještaj i noćenje.
2. DAN (nedjelja, 21.01.2018.) DUBAI
Doručak. Nakon doručka slijedi odlazak na cjelodnevno fakultativno razgledanje grada. Razgledanje obuhvata stari i novi dio grada i započinje razgledanjem starog dijela grada i odlaskom do tvrđave Fahidi u kojoj se nalazi u muzej Dubaija koji predstavlja pravo putovanje u historiju. Nastavak vožnje do obale Jumeirah (Džumeira), najpoznatijeg i najluksuznijeg područja u Dubaiju. Odlazak do najluksuznijeg hotela na svijetu, Burj Al Araba (Burdž el Arab), i stanka za fotografiranje ispred hotela. Odlazak na Palm Island, umjetno stvoreno ostrvo u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne rezidencije i luksuzni hoteli poput hotela Atlantis The Palm (pauza za fotografisanje). Razgledanje nastavljamo odlaskom do marine gdje ćemo se odmoriti i osvježiti a zatim preko najšire ulice Šejh Zejd i kroz novi Dubai otići do najviše građevine na svijetu, tornja Burj Khalifa (828 m, mogućnost posjete uz doplatu). Razgledanje završavamo posjetom najvećem i najposjećenijem shopping centru na svijetu – Dubai Mall. Mall je glavna atrakcija Dubaija! Prije povratka u hotel, slobodno vrijeme za shopping i promatranje magičnih fontana. Noćenje.
3. DAN (ponedjeljak, 22.01.2018.) DUBAI
Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Predlažemo odlazak u neki od novootvorenih tematskih parkova (IMG Worlds of Adventure, Miracle I Butterfly Garden). U popodnevnim satima mogućnost odlaska na fakultativni izlet - jeep safari s večerom. Očekuje vas prava adrenalinska zabava tokom vožnje terenskim vozilima kroz zlatno-crvene pješčane dine. Prije večere u beduinskom kampu, mogućnost surfanja na dinama, jahanja deva i ukrašavanje kože kanom. Uživanje u nezaboravnom zalasku sunca uz dobru hranu, piće (uključeno u cijenu) i ples trbušnih plesačica uz ritmove beduinske muzike. Povratak u Dubai. Noćenje.
4. DAN (utorak, 23.01.2018.), DUBAI – ABU DHABI –DUBAI
Doručak. Nakon doručka predlažemo odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet u Abu Dhabi (uz doplatu), glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova na svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 malih ostrva razasutih ispred obala grada. Posjetit ćemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne kvartove grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira ovo područje, od historije do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Povratak prema Dubaiju u poslijepodnevnim satima uz zaustavljanje i kraći obilazak nove atrakcije Abu Dhabija – Ferrari World. Noćenje u hotelu.
5. DAN (srijeda, 24.01.2018.) DUBAI – SHARJAH – DUBAI
Doručak. Nakon doručka predlažemo Vam fakultativni odlazak u Sharjah. Sharjah, treći po veličini grad u Arapskim Emiratima, historijski gledajući jedan od najbogatijih gradova u regiji, administrativno-poslovni centar Emirata Sharjah (Šardža), udaljen samo 15-tak kilometara od Dubaija, poznat po Al Qasbi s „Eye of the Emirates“ – ogromnim točkom koji nudi prelijep panoramski pogled i na obližnji Dubai. Povratak u Dubai. U večernjim satima mogućnost fakultativnog izleta Dhow Marina Cruise. Povratak u hotel. Noćenje.
6. DAN (četvrtak, 25.01.2018.) DUBAI
Doručak. Nakon doručka predlažemo Vam slobodan dan za kupovinu u brojnim shopping centrima u gradu. Noćenje.
7. DAN (petak, 26.01.2018.) DUBAI – SARAJEVO
Nakon doručka slijedi transfer do aerodroma. Direktan let FZ 761 za Sarajevo u 12.55h sa dolaskom u Sarajevo u 16.15h. Kraj putovanja.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 1.299 KM sa taxama
(za rezervacije do 15.11.2017.)
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 1.399 KM sa taxama

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu aranžmana uključeno:
*avioprijevoz na relaciji Sarajevo- Dubai -Sarajevo (ekonomska klasa)
*aerodromske takse
*6 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj superior sobi u hotelu Tryp by Wyndham 4* ili sl.
*bus transferi na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom
*kompletna organizacija putovanja

U cijenu aranžmana nije uključeno:
*Viza za UAE 160,00 KM (potrebna jasna kopija pasoša, važnost pasoša minimum do 30.05.2018; rok za izdavanje vize je 3 radna dana; putnici sa pečatom države Izrael u pasošu ne mogu dobitivizu)
*Boravišna taksa 15,00 AED (cca 8,00 KM)/soba/noćenje (plaća se na licu mjesta)
*Fakultativni izleti i napojnice
*Putničko-zdravstveno osiguranje 12,00 KM za osobe do 60 godina
*Doplata za jednokrevetnu sobu 450,00 KM
*Provizija na kartično plaćanje

Važne napomene:
*plaćanje fakultativnih izleta se vrši na licu mjesta u USD i zavisi od broja prijavljenih putnika.
*agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta. - *sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta previđenih programom podložan je promjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (vremenskim uslovima, radovima na saobraćajnicama ili lokalitetima, promjenom radnog vremena na lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom ili slično).

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.