PROGRAM PUTOVANJA

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN SARAJEVO / ISTANBUL - LOKO TOUR
Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 90min. prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u podnevnim satima - cca 11:55h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Istanbul. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, transfer prema hotelu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za kratki odmor. U večernjim satima u pratnji vodiča slijedi kratki loko tour gdje ćete vidjeti znamenitosti poput; Kapaličaršije, Hipodroma, Plave džamije, Aya Sofije i Topkapi dvorca (bez ulaznica). Slobodno vrijeme, te indiviudalan povratak u hotel. Noćenje.
2.DAN ISTANBUL – SLOBODNO VRIJEME – ORIJENTALNO VEČE
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, koji možete iskoristiti posjetom Kapaličaršiji ili shoppingu na pijaci. U večernjim satima mogućnost za fakultativno organizovanje Orijentalne večeri na Bosforu, gdje ćete uživati uz obilatu tursku kuhinju, folklor, animacijski program i trbušne plesačice. Povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN KRSTARENJE BOSFOROM - TOPKAPI DVORAC – TAKSIM
Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom, gdje ćete privatnom brodicom uživati dvosatnom krstarenju i pogledu na dva kontinenta i znamenitosti poput: Galate tornja, Sulejmanija džamije, Dolmabahče dvorca, Djevojačke kule i mostova koji povezuju dva kontinenta. U povratku slobodno vrijeme na Eminonu, gdje možete posjetiti pijacu začina – Egipatski bazar, ili vrijeme iskoristiti za klanjanje Džumme namaza. U poslijepodnevnim satima mogućnost za fakultativnu posjetu Topkapi dvorcu, koji je bio sjedište Sultana skoro 400 godina, odakle je Sultan Suleyman kretao u najveća Osvajanja. Vidjet ćete divan, arhiv, kolekciju oružja, kuhinju, otisak stopala Poslanika Muhammeda a.s., njegov mač, i još mnogo toga... Slobodno vrijeme. U večernjim satima u dogovoru sa grupom mogućnost za odlazak na Trg Taksim. Slobodno vrijeme za shopping u radnjama poznatih svjetskih brendova. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN ISTANBUL – MINIATURK – PANORAMA – ČAMLIDŽA
Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet koji ćemo započeti posjetom Vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultan Mehmed Fatiha II). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i poznati istanbulski kumpir. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. U nastavku dana mogućnost za posjetu Muzeju Panorama 1453 koji je posvećen bici za Istanbul. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Povratak, slobodno vrijeme. Noćenje.
5.DAN ISTANBUL - SARAJEVO
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme. Ili mogućnost za posjetu tržnom centru Forum Istanbul. Slobodno vrijeme za shopping. Transfer prema aerodromu u dogovoreno vrijeme ispred TC Forum Istanbul. Po dolasku na aerodrom chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Sarajevu u večernjim satima – cca 19:30h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA 355 KM

DODATNE INFORMACIJE

U cijenu programa je uključeno:
*Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo;
*Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2, 1/3 sobama);
*Loko tour Sultanahmet u Istanbulu;
*Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:
*Aerodromske takse u iznosu 175,00 KM (plaćaju se u agenciji);
*Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
*Fakultativne izlete i ulaznice;
*Proviziju za kartično plaćanje

Kontaktirajte nas

Molimo vas da u napomeni navedete godište djece.